18/11/2016

Τα top χαρακτηριστικά που αναζητούν οι εργοδότες στους υποψήφιους

Καριέρα

Κάθε εργοδότης έχει εμπειρία τόσο με καλούς όσο και με κακούς εργαζόμενους. Και για το λόγο αυτό έχει ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς αναζητά. Δείτε παρακάτω τα top χαρακτηριστικά που αναζητούν:

1) Νοημοσύνη:
Σε κάθε έρευνα έχει βρεθεί πως το 76% της αποδοτικότητας και της συμβολής ενός εργαζομένου καθορίζεται από το επίπεδο της νοημοσύνης του. Σε αυτό το σημείο η έννοια της νοημοσύνης έχει να κάνει με την ικανότητα του που έχει κανείς να οργανώνει, να θέτει προτεραιότητες, να λύνει προβλήματα και να τελειώνει τη δουλειά. Η νοημοσύνη επίσης αναφέρεται στο επίπεδο της κοινής λογικής και της πρακτικής ικανότητας να αντιμετωπίζει κανείς τις καθημερινές προκλήσεις στη δουλειά. Το κλειδί για να επιδείξετε τη νοημοσύνη σας βρίσκεται στις ερωτήσεις που θα θέσετε. Ο τρόπος για να γίνει άμεσα αντιληπτή είναι να επιδείξετε περιέργεια.

2) Ηγετικές ικανότητες:
Η ηγεσία είναι η διάθεση και η επιθυμία να επωμιστείτε ευθύνες για να φέρετε αποτελέσματα. Είναι η ικανότητα να να αναλάβετε την ευθύνη, να προσφερθείτε σε ανάθεση καθηκόντων, να λογοδοτήσετε για τα αποτελέσματα.
Ένας ηγέτης δεν προβάλλει δικαιολογίες. Επιδεικνύεται τη διάθεσή σας να έχετε ηγετικό ρόλο σε μία εταιρεία, όταν προσφέρεστε να να πάρετε την ευθύνη για την επίτευξη των εταιρικών στόχων και όταν δεσμέυεστε ότι θα αποδώσετε τα μέγιστα.

3) Ακεραιότητα:
Πιθανότητα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμη επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή. Η ακεραιότητα ξεκινά με το να είστε ειλικρινείς στον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι είστε τελείως έντιμοι και απέναντι σε εσάς αλλά και ως προς τις σχέσεις σας με τους άλλους. Είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε τις δυνάμεις, αλλά και τις αδυναμίες σας. Είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε πού κάνατε λάθη στο παρελθόν. Αυτό που πρέπει να επιδείξετε είναι πίστη και αφοσίωση. Δεν πρέπει ποτέ να πείτε κάτι αρνητικό για προηγούμενους εργοδότες ή κάποιο πρόσωπο με το οποίο συνεργαστήκατε στο παρελθόν.

4) Συμπάθεια:
Στους εργοδότες αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ζεστοί, φιλικοί και συνεργάσιμοι με τους άλλους. Αναζητούν άτομα που μπορούν γίνουν μέλη της ομάδας και μέρος της επαγγελματικής οικογένειας.
Άνδρες και γυναίκες με με καλές προσωπικότητες είναι με διαφορά πολύ πιο δημοφιλείς και πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνουν. Η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί στην επιχειρηματική επιτυχία. Η εμπειρία σας στο να δουλεύετε ως μέρος μίας ομάδας και η όρεξΗ να συνεχίσετε να το κάνετε στο μέλλον είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν κάνετε αίτηση για μία θέση.

5) Αρμοδιότητες - ικανότητα:
Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που είναι ικανοί να τελειώνουν τη δουλειά. Πρέπει να έχετε την ικανότητα να θέτετε προτεραιότητες, να ξεχωρίζετε τα σχετικά από τα άσχετα καθήκοντα και να συγκεντρώνεστε ολοκληρωτικά μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά.

6) Θάρρος:
Το θάρρος εδώ αναφέρεται στο πόσο διατεθειμένοι είστε να πάρετε ρίσκα. Επιπλέον, δείχνει τη διάθεσή σας να αποδεχτείτε προκλήσεις, να αναλάβετε μεγάλα ή καινούρια projects όπου μπορεί και να υπάρχει αβεβαιότητα ή πιθανότητα της αποτυχίας.
Επιπλέον, το θάρρος σημαίνει πως μπορείτε να πάρετε το λόγο και να πείτε ακριβώς αυτό που σκέφτεστε σε μία δύσκολη περίσταση. Οι εργοδότες θαυμάζουν τους ανθρώπους που δεν φοβούνται να μιλήσουν. Αυτό μπορείτε να το επιδείξετε σε μία συνέντευξη κάνοντας ειλικρινείς και άμεσες ερωτήσεις για την εταιρεία, τη θέση και το μέλλον που θα μπορούσατε να έχετε σε αυτό τον οργανισμό.

Πηγή: undercoverrecruiter

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας