11/11/2016

Αυτά τα 7 skills πρέπει να υπάρχουν στο βιογραφικό σας

Καριέρα

Η αναζήτηση νέας εργασίας μπορεί να είναι σκληρή. Είναι δύσκολο να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στη σύνταξη συνοδευτικών επιστολών και τις συνεντεύξεις και στα καθήκοντα της τρέχουσας θέσης σας και το να αναδειχθείτε μεταξύ τόσων πολλών υποψηφίων δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αν το βιογραφικό σας είναι ευανάγνωστο, καθαρό από λάθη (τυπογραφικά, ορθογραφικά, συντακτικά, γραμματικά) και επιδεικνύει αρκετά σχετική προϋπηρεσία, προσπαθήστε να προσθέσετε μερικά ακόμη skills. Το σύνολο των δεξιοτήτων σας μπορούν να σας τοποθετήσουν στους top υποψηφίους, πιθανότατα μακριά από το υπόλοιπο πλήθος των αιτούντων.

1. Adobe Photoshop
Αν σκέφτεστε να ακολουθήσετε μία πιο δημιουργική καριέρα, όπως photo editor ή graphic designer, θα πρέπει να διαθέτετε τουλάχιστον βασικές γνώσεις Photoshop.

2. Microsoft Excel
Όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα οικονομικής κατεύθυνσης περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καταχωρώντας και αναλύοντας πληροφορίες σε φύλλα του Excel.

3. Ξένες Γλώσσες
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο τα οφέλη που προκύπτουν είναι καλά τεκμηριωμένα. Οι δίγλωσσοι άνθρωποι τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη και να τα καταφέρνουν περισσότερο στο multitasking. Και επίσης είναι πιο επιθυμητοί για ορισμένες δουλειές.

4. Web development
Η βασική κατανόηση του web development είναι πολύ χρήσιμη για μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων και δεν βασίζονται όλα στην τεχνολογία.

5. WordPress
Οποιοσδήποτε εργάζεται για μια ιστοσελίδα πρέπει να κατανοεί το πώς λειτουργεί αυτή. Αν και τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση, εξαιρετικό σημείο εκκίνησης είναι να μάθετε Wordpress.

6. Public speaking
Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, ένα είναι σίγουρο: Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να μιλήσετε σε μεγάλο ακροατήριο, κάποια στιγμή κατά της διάρκεια της καριέρας σας. Μερικοί άνθρωποι το έχουν έμφυτο, άλλοι πάλι όχι. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, μπορείτε να βελτιωθείτε.

7. SEO, Google Analytics
Να τα θεωρείτε το καλύτερο εργαλείο για όσων η δουλειά μετριέται με κλικ, like και share. Αν προσθέσετε αυτές τις δεξιότητες στο βιογραφικό σας, θα δείξετε σε ενδεχόμενους εργοδότες σας πως έχετε αυτό που χρειάζεται για να κάνετε για παράδειγμα μια επιτυχημένη καμπάνια και επίσης να καταγράψετε και να αναλύσετε τα αποτελέσματα αυτής.

Πηγή: Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας