03/11/2016

Το National Geographic κατασκεύασε μία κατοικία για τον Κόκκινο Πλανήτη

Εκπαιδευτικά Νέα

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα ιγκλού, αλλά στην πραγματικότητα, αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη ανθρώπινη κατοικία στον Άρη. Το National Geographic δημιούργησε αυτό το σπίτι σαν μέρος της έρευνας για μία μίνι σειρά στον κόκκινο πλανήτη. Το σπίτι βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς στο Λονδίνο και θα είναι επισκέψιμο από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου. 

Οι παραγωγοί της εκπομπής ζήτησαν από την εταιρεία αυτό το κατάλυμα να αποτελείται από υλικά που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινά σε αυτά που υπάρχουν στον Αρη.

Η εταιρεία δημιούργησε ένα κτίσμα που μοιάζει με ιγκλού, το οποίο φυσικά δεν αποτελείται από πάγο αλλά από ρεγκόλιθο. Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο χαλαρό στρώμα μεταξύ του εδάφους και του μητρικού πετρώματος που ονομάζεται μανδύας αποσάθρωσης ή ρεγκόλιθος και αποτελείται από θραύσματα πετρωμάτων, ορυκτών και γυαλιού. Ρεγκόλιθος υπάρχει στη Γη, στη Σελήνη και τον Άρη. Τα τοιχώματα του κτίσματος έχουν πάχος περίπου τριών μέτρων έτσι ώστε να προσφέρει την μέγιστη δυνατή προστασία από τις μη φιλικές για τον άνθρωπο συνθήκες του αρειανού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτός από ρεγκόλιθο, οι κατοικίες αυτές θα κατασκευάζονται και από διάφορα μέρη διαστημικών σκαφών όπως για παράδειγμα, η είσοδος.

Πηγή: Το Βήμα