01/11/2016

Αυτό είναι το τραγούδι που μειώνει το στρες έως και 65%: ακούστε το!

Εκπαιδευτικά Νέα

Στρες, άγχος, πίεση στη δουλειά: όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, απλά κλείστε τα μάτια και ακούστε αυτό το τραγούδι.

Σύμφωνα με το Δρ. Lewis-Hodgson από το Mindlab International, η έρευνά του ανακάλυψε 10 τραγούδια τα οποία έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν το στρες, με κορυφαίο το "Weightless" από τους Marconi Union.

Για τις ανάγκες της έρευνας, χρησιμοποιήθηκαν απαιτητικοί γρίφοι, ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να προκαλούν άγχος, τους οποίους ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να λύσουν το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα οι συμμετέχοντες άκουγαν διάφορα τραγούδια, έτσι ώστε να μελετήσουν οι επιστήμονες την επίδραση τους στα επίπεδα του στρες, μέσω των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματος (καρδιακός ρυθμός, αρτηριακή πίεση και ρυθμός αναπνοής).

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: το τραγούδι Weightless μείωσε τα επίπεδα στρες και άγχους κατά 65%! Μάλιστα, το κομμάτι αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικό, ώστε προκάλεσε υπνηλία σε μερικούς από τους συμμετέχοντες, επομένως δεν προτείνεται να το ακούτε εν ώρα οδήγησης.

Αν λάβει κανείς υπόψη πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι το στρες μπορεί πραγματικά να σκοτώσει, η αξία της μουσικής ως αντιστάθμισμα του άγχους είναι ανεκτίμητη. Ανάμεσα σε υποχρεώσεις, τηλεφωνήματα, e-mail και deadlines, η μουσική αποτελεί έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να χαλαρώσει κανείς από την καθημερινή πίεση και να νιώσει καλύτερα.

Ακολουθεί η λίστα με τα 10 πιο χαλαρωτικά κομμάτια, σύμφωνα με την έρευνα.

10. "We Can Fly" by Rue du Soleil (Café Del Mar)
9. "Canzonetta Sull'aria" by Mozart
8. "Someone Like You" by Adele
7. "Pure Shores" by All Saints
6. "Please Don't Go" by Barcelona
5. "Strawberry Swing" by Coldplay
4. "Watermark" by Enya
3. "Mellomaniac (Chill Out Mix)" by DJ Shah
2. "Electra" by Airstream
1. "Weightless" by Marconi Union

"Όπου αποτυγχάνουν οι λέξεις, μιλάει η μουσική." Hans Christian Andersen

Πηγή: Inc.