07/10/2016

Skype Interview: Tips για να πετύχει

Καριέρα

Σήμερα ο κόσμος είναι πιο συνδεδεμένος από ποτέ. Χάρη στην τεχνολογία, μπορείτε να δικτυωθείτε τον καθένα, οπουδήποτε. Η αύξηση της παγκόσμιας κινητικότητας, επίσης, αλλάζει την αγορά εργασίας. Η διαδικασία της συνέντευξης δεν γίνεται πάντα πλέον με τον παραδοσιακό - πρόσωπο με πρόσωπο - τρόπο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσετε από συνέντευξη μέσω τηλεφώνου ή video, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες και κλειδιά για την επιτυχία.

Η συνέντευξη μέσω Skype συγκεκριμένα έχει γίνει μια σταθερά μεταξύ των HR τμημάτων, αν και οι αυτές συνομιλίες μπορεί να φαίνονται ξένες προς εκείνους που είχαν μόνο συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ή δεν είχαν καθόλου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου.

Ελέγξτε τη ζώνη ώρας!
Αν πραγματοποιείται μια συνέντευξη μέσω Skype και ο συνομιλητής σας βρίσκεται σε άλλη χώρα, σημαίνει προφανώς ότι είστε σε διαφορετική ζώνη ώρας. Διπλό-τσεκάρετε το πού θα βρίσκεται ο συνομιλητής σας για να είστε στο διαδικτυακό ραντεβού σας τη σωστή ώρα.

Διασφαλίστε πως το όνομα του προφίλ σας είναι επαγγελματικό
Όπως και η διεύθυνση email σας, έτσι και το προφίλ σας στο Skype πρέπει να είναι επαγγελματικό.

Ποιος θα καλέσει ποιον; Αποφύγετε τυχόν σύγχυση και ξεκαθαρίστε το από την αρχή.
Δεν χρειάζεται να υποθέτετε ότι θα σας καλέσει ο άλλος, διότι μπορεί κι εκείνος να υποθέτει πως θα καλέσετε εσείς.

Να έχετε κοντά σας σκονάκια
Να έχετε κοντά σας τα έγγραφα που χρειάζεστε, καθώς και τις σημειώσεις σας. Ένα από τα πλεονεκτήματα των συνεντέυξεων μέσω Skype είναι ότι μπορείτε να έχετε μερικά σκονάκια, για την περίπτωση που θα προβούν σε δύσκολες ερωτήσεις. Σιγουρευτείτε απλά πως δεν φαίνονται και ότι δεν θα καταλάβουν ότι κάτι κοιτάτε.

Φωτογραφία προφίλ
Ελέγξτε τη φωτογραφία του προφίλ σας και σιγουρευτείτε πως δεν σας δείχνει π.χ. να τα πίνετε με φίλους.

Ελέγξτε την τεχνολογία
Είναι καλός ο ήχος σας;
Έχετε ανοίξει την κάμερά σας;
Είναι καλή η σύνδεση σας;
Υπάρχει φωτισμός;

Παράλληλα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε και για την ίδια τη συνέντευξη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει τις ερωτήσεις που θέλετε να θέσετε εσείς και να έχετε κάνει εξάσκηση για τις απαντήσεις που θα δώσετε.

Δείτε μερικά χρήσιμα tips στο Infographic που ακολουθεί

Πηγή: theundercoverrecruiter

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας