26/09/2016

Τα καλύτερα επαγγέλματα για όσους αγαπούν τα ταξίδια

Καριέρα

Αγαπάτε πολύ τα ταξίδια; Είστε - όπως κάποτε το έθεσε η Melody Truong - ερωτευμένοι με πόλεις στις οποίες δεν βρεθήκατε ποτέ και με ανθρώπους που δεν έχετε συναντήσει;

Πλέον δεν χρειάζεται να περιορίσετε τις ταξιδιωτικές περιπέτειές σας στο διάστημα των δύο εβδομάδων της άδειάς σας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι εφικτό να βγάζετε χρήματα ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Είτε είστε αφεντικό του εαυτού σας είτε εργάζεστε σε κάποιο ξενοδοχεία με διεθνή παραρτήματα, δείτε παρακάτω μερικά επαγγέλματα που θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Roadie
Οι roadie συνοδεύουν μπάντες στις περιοδείες τους και εργάζονται πίσω από το προσκήνιο στον ήχο, στα φώτα και φυσικά εξασφαλίζουν και την καλύτερη θέση.

Εισαγωγές/Εξαγωγές
Το cargo δεν είναι το μοναδικό πράγμα που διασχίζει ωκεανούς. Το να αγοράζετε εμπορεύματα και προϊόντα απευθείας από τοπικούς καλλιτέχνες/παραγωγούς/εμπόρους και να τα προωθείτε σε πελάτες σημαίνει ότι θα ταξιδεύετε και θα ψωνίζετε για να ζήσετε.

Αρχαιολόγος
Το επάγγελμα αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από δέσμευση και αφοσίωση. Απαιτεί σπουδές και πτυχίο. Αν σας αρέσει να μελετάτε Ιστορία, να εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους, να ανακαλύπτετε αρχαία ερείπια, αυτό είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει.

Καθηγητής/Καθηγήτρια Αγγλικών
Υπάρχει μια παγκόσμια ζήτηση για γνώση της αγγλικής γλώσσας, οπότε μπορείτε να βρείτε δουλειά σχεδόν παντού και να περάσετε χρόνο σε μια άλλη χώρα γνωρίζοντας τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της.

Νοσηλευτής/Νοσηλεύτρια
Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και χρειάζονται ιατρική φροντίδα ανεξαρτήτως από το πού βρίσκονται.

Freelance
Όπως εύλογα σημείωσε η Elaina Bird, μέλος του επιτυχημένου travel blogging ζευγαριού The Freedom Travelers "Όσο έχετε το smartphone σας και WiFi, μπορείτε να δουλέψετε από οπουδήποτε. Είτε είστε συγγραφέας, web designer, φωτογράφος ή marketing expert, ο κόσμος είναι η πελατειακή σας βάση. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εύκολο να είναι κανείς ψηφιακός νομάς."

Εθελοντής Αγρότης
Η εταιρεία World Wide Opportunities on Organic Farms τοποθετεί εθελοντές σε οργανικές φάρμες ανά τον κόσμο. Σε αντάλλαγμα για τα "χέρια βοηθείας" παρέχει στους εθελοντές τροφή, στέγη και μαθήματα γεωργίας.

Travel industry professional
Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Αν εργάζεστε για διαφορετικά παραρτήματα σε μια αλυσίδα ξενοδοχείων ή είστε ξεναγός ή είστε πιλότος, σίγουρα θα συνδυάσετε το επάγγελμά σας με τα ταξίδια.

Travel writer/blogger
Με εργαλεία όπως το Google Adsense και με deals με εταιρείες, ένα blog με σημαντικό αριθμό ακολούθων, μπορεί να αποφέρει αρκετά χρήματα για τη συντήρησή του και επίσης μπορεί να χρηματοδοτήσει ακόμη περισσότερα ταξίδια.

Πηγή: Insider