05/07/2016

Υψιστη τιμητική διάκριση από τις ΗΠΑ στον Έλληνα εξερευνητή του Διαστήματος Σταμάτη Κριμιζή

Εκπαιδευτικά Νέα

Με το μετάλλιο διακεκριμένης υπηρεσίας της ΝΑSA τιμήθηκε στις 28 Ιουνίου ο κορυφαίος Έλληνας εξερευνητής του Διαστήματος, ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής κατά τη διάρκεια τελετής στο Ames Research Center στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση στον επιστημονικό τομέα των ΗΠΑ σε ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του ως ανώτερου ερευνητή στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (Applied Physics Laboratory) του πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Όταν σκέφτομαι την εξ’ ολοκλήρου εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος, υπάρχει πραγματικά μόνο ένα όνομα που μου έρχεται στο μυαλό, και αυτό είναι του Καθηγητή Τομ Κριμιζή.

Του αξίζει δίκαια αυτό το βραβείο για τη συνολική προσφορά του στην πρόοδο της ΝΑΣΑ και στα συμφέροντα του αμερικανικού έθνος», είπε χαρακτηριστικά ο James Green, διευθυντής του Planetary Science Division στην έδρα της NASA, στην Ουάσιγκτον. Ως πρωτοπόρο οραματιστή και ηγέτη στην επιστήμη, του οποίου οι καινοτομίες στην εξερεύνηση του Διαστήματος υπήρξαν οι βάσεις για τα διαστημικά προγράμματα της NASA, χαρακτήρισε τον Έλληνα ακαδημαϊκό ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής Ralph Semmel και πρόσθεσε πως η επί δεκαετίες συνεισφορά του στην επιστήμη του Διαστήματος έχουν επεκτείνει σημαντικά τη γνώση για το ηλιακό σύστημα και το σύμπαν.

Περισσότερα: Ημερησία

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας