27/6/2016

Μη δώσετε ποτέ αυτή την απάντηση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Καριέρα

Πολλές φορές η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας μπορεί να θολώσει την αυτοπεποίθησή σας και την ικανότητα να μοιραστείτε όσα πραγματικά γνωρίζετε. Μπορεί επίσης να σας κάνει να πείτε κάτι που δεν πρέπει. Αλλά αυτό που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να πείτε σε μια συνέντευξη είναι το εξής ένα: "Δεν ξέρω".

Να θυμάστε πως το να μην ξέρετε την απάντηση σε μια ερώτηση συνέντευξης δεν σημαίνει πως δεν είστε έξυπνοι ή κατάλληλοι για τη θέση. Η άγνοια μερικές φορές είναι η ευκαιρία σας να δείξετε ταπεινοί και ταυτόχρονα περίεργοι και διψασμένοι για καινούρια γνώση.

Διαβάστε παρακάτω πέντε φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για την απάντηση "Δεν ξέρω!":

1. "Αυτό είναι κάτι καινούριο για μένα. Θα μπορούσατε να μου πείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ερώτηση;"

2. "Δεν έτυχε να έχω αυτήν ακριβώς την εμπειρία προηγουμένως, αλλά έχω επιδείξει αυτή τη δεξιότητα με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα ..."

3. "Αυτό δεν είναι κάτι που έχω αναζητήσει ή κάνει προηγουμένως, ωστόσο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και και είμαι περίεργος/η να μάθω όλα όσα σχετίζονται με αυτό."

4. "Το θέμα αυτό δεν σχετίζεται άμεσα με τα ενδιαφέροντά μου ή με ό,τι με παρακινεί. Πιστεύω πως η εταιρική κουλτούρα του οργανισμού μου ταιριάζει πολύ και και συγχρόνως η αποστολή του συμφωνεί με τη δική μου αποστολή. Ίσως μπορούμε να βρούμε έναν ρόλο που αξιοποιεί τα δυνατά μου σημεία και έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για μένα αλλά ωφελούν πολύ και την εταιρεία."

5. "Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζω αυτό το θέμα για το συγκεκριμένο ρόλο; Πιστεύετε πως είναι κάτι που μαθαίνεται; Μου αρέσει πολύ να μαθαίνω και θα χαιρόμουν πολύ να μοιραζόμουν μερικά παραδείγματα από άλλα projects ή δουλειές όπου έπρεπε να μάθω πάνω στη δουλειά."

Πηγή: Inc.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας