13/06/2016

Θέλετε να διαπρέψετε στον τομέα σας; Βάλτε τα εξής ερωτήματα στην εβδομαδιαία 'agenda'

Καριέρα

Είτε λειτουργείτε τη δική σας επιχείρηση είτε είστε επίδοξος επιχειρηματίας ή απλά κάποιος/α με μεγάλα όνειρα, η επίτευξη απαιτεί την ύπαρξη στόχων και πλάνων. Αν θέλετε να μείνετε σε καλό δρόμο, ένας εβδομαδιαίος έλεγχος είναι ό,τι χρειάζεστε.

Περάστε λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα κάνοντας αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις και κρατήστε σταθερή ταχύτητα προόδου και επαγγελματικής εξέλιξης.

1. Τι έμαθα την προηγούμενη εβδομάδας; Αν είστε αποφασισμένοι να μάθετε, κανείς δεν μπορεί να σας σταματήσει. Αν είστε απρόθυμοι να μάθετε, κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

2. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου την περασμένη εβδομάδα; Κάθε επίτευξη σας δίνει μια νίκη και κατά συνέπεια αυτοπεποίθηση και κίνητρα.

3. Για τι αγωνίστηκα στο παρελθόν που μπορεί να επηρεάσει την ερχόμενη εβδομάδα; Ο σημερινός αγώνας αναπτύσσει τη δύναμη που θα χρειαστείτε αργότερα.

4. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να επιτύχω αυτή την εβδομάδα; Αν γνωρίζετε το νούμερο ένα στόχος σας, μπορείτε να περάσετε το χρόνο σας εστιάζοντας την προσοχή σας στην προτεραιότητά σας.

5. Τι μπορώ να κάνω τώρα για να πάει καλά η εβδομάδα; Ο καλός σχεδιασμός μειώνει τα εμπόδια προς την επιτυχία.

6. Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω το στρες της εβδομάδας; Αν γνωρίζετε τι σας προκαλεί άγχος και στρες και βλέπετε τι υπάρχει στον ορίζοντα, μπορείτε να προετοιμαστείτε για την επικείμενη πίεση.

7. Ποια ήταν η μεγαλύτερη σπατάλη χρόνου την προηγούμενη εβδομάδα; Αναγνωρίστε όλα τα άχρηστα πράγματα που σας τρώνε χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσετε μελλοντικά να τα αποφύγετε.

8. Πώς θα διασφαλίσω ότι θα διεκπεραιωθούν όσα θέλω να επιτύχω; Φτιάξτε ένα πλάνο ώστε να σιγουρευτείτε πως κινείστε βάσει στόχων.

9. Γιατί αυτό είναι κάτι που θέλω να επιτύχω; Μείνετε σε επαφή με τη δική σας αιτιολόγηση που αυτόματα θα οδηγήσει στο πώς και τι.

10. Μήπως σαμποτάρω ο/η ίδιος/α τον εαυτό μου; Προσέχετε τον εσωτερικό σας σαμποτέρ. Μην τον αφήσετε να σας πάει πίσω.

11. Τι ανέβαλα; Όλοι χρονοτριβούν ή αναβάλλουν πράγματα - αλλά τι πραγματικά χρειάζεται να αρχίσετε;

12. Τι ευκαιρίες υπάρχουν ακόμη στο τραπέζι; Προσπαθήστε να μην αφήσετε καμιά σημαντική ευκαιρία να σας προσπεράσει.

13. Τι θέλω να αλλάξω; Μείνετε συντονισμένοι στους στόχους σας αλλά ευέλικτοι στον τρόπο προσέγγισης.

14. Ποια βήματα έχουν ολοκληρωθεί; Η άφιξή σας σε ένα στόχο αποτελεί το σημείο εκκίνησης για έναν άλλο.

15. Υπάρχει κάτι περισσότερο που πρέπει να κάνω; Δοκιμάστε πράγματα που δεν έχετε πράξει ακόμη. Ποτέ δεν ξέρετε!

16. Τι πιστεύω πως με σταματά; Ξεχάστε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν θα δουλέψει και πιστέψτε σε αυτόν τον ένα και μοναδικό που θα δουλέψει.

17. Τι εμπόδια περιμένω να εμφανιστούν; Προγραμματίστε τις παρακάμψεις έτσι ώστε ένα εμπόδιο να μην αποτελεί μεγάλη υπόθεση.

18. Τι εμπόδια μπαίνουν στο δρόμο της επιτυχίας μου; Θυμηθείτε, εμπόδια είναι τα πράγματα που βλέπετε όταν παίρνετε τα μάτια σας από το στόχο σας.

19. Τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά; Μη φοβάστε να αναζητήσετε έναν καλύτερο τρόπο. Να φοβάστε όταν δεν αναζητάτε τίποτα καινούριο.

20. Πώς θα αφήσω το στίγμα μου; Κάνετε αυτό που έχετε προοριστεί να κάνετε;

21. Για ποιο πράγμα είμαι περισσότερο ευγνώμων; Ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες, πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

22. Υπάρχει κάποιος που πρέπει να ευχαριστήσω; Σε ποιον πρέπει να δείξετε την εκτίμηση και την αναγνώρισή σας;

23. Πώς θα ξέρω ότι έχω επιτύχει; Η επιτυχία δεν αποτελεί το κλειδί για την ευτυχία. Αντίθετα, η ευτυχία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε θα είστε και χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

24. Για ποιο πράγμα ανυπομονώ; Η απάντηση θα σας δώσει τα κίνητρα για την επόμενη εβδομάδα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας.

Πηγή: Inc.