10/6/2016

Οι 4 τύποι ανθρώπων που πρέπει να σας περιβάλουν αν θέλετε να επιτύχετε

Καριέρα

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία ενός επαγγελματία. Η σκληρή δουλειά και τα κίνητρα είναι πάντα απαραίτητα για την επιχειρηματική επιτυχία, αλλά η προσωπική σας εξέλιξη που οδηγεί στην τελευταία μπορεί να καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να είναι δίπλα μας επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, δρούμε και νιώθουμε σε καθημερινή βάση. Κατά κάποιον τρόπο, η επιχειρηματική επιτυχία καθορίζεται όπως η επιτυχία σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής μας. Για παράδειγμα, ένας νέος ποδοσφαιριστής θα επιτύχει αν περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που τον πιέζουν να γίνει καλύτερος και όχι από ανθρώπους που τον αποσπούν από το δυναμικό του.

Αμείλικτοι εργαζόμενοι
Πιθανότατα να γνωρίζετε κάποιον ανηλεή εργαζόμενο ή ίσως να είστε κι εσείς οι ίδιοι. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι πιέζουν τον εαυτό τους να εργάζονται όλο και πιο σκληρά κάθε μέρα. Το αληθινό πάθος και η δέσμευση μπορούν να γεννήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Θετικές συμπεριφορές
Οι άνθρωποι τείνουν να είναι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν αν είναι ευτυχισμένοι. Οι αρνητικές συμπεριφορές δεν προσφέρουν καμιά έμπνευση για επιτυχία σε μια επιχείρηση. Όταν περιβάλλεστε από αρνητικούς ανθρώπους, μπορεί να βλάψετε τη δημιουργικότητά σας, γεγονός που θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για την επιχείρησή σας. Από την άλλη, οι άνθρωποι με θετική ενέργεια και συμπεριφορά, μπορούν να επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Η ευτυχία μέσα στον εργασιακό χώρο θα κρατήσει το ηθικό σε υψηλά επίπεδα και θα κάνει τους ανθρώπους να κοιτούν μπροστά.

Άνθρωποι που κάνουν ερωτήσεις
Ο Albert Einstein είπε κάποτε: "το σημαντικό είναι να μη σταματάς να ρωτάς". Ως επιχειρηματίες πρέπει συνεχώς να ρωτάμε για τον εαυτό μας και την επιχείρησή μας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάθε πιθανή σημαντική ερώτηση. Οι άνθρωποι που κάνουν ερωτήσεις μπορεί να αναδείξουν μια διαφορετική θεώρηση πάνω σε κάποιο θέμα ή σε μια ιδέα ή ένα δεδομένο και αυτές οι ερωτήσεις ίσως μπορέσουν να φέρουν μια σημαντική ανακάλυψη για εσάς ή την επιχείρηση. Η προοπτική είναι τα πάντα.

Ονειροπόλοι
Μερικοί μη επιχειρηματίες μπορεί να θεωρήσουν όλους τους επιχειρηματίες "ονειροπόλους". Ωστόσο, αν θέσουμε στόχους και δουλέψουμε σκληρά θα κατορθώσουμε αυτό που πολλοί θεωρούν ακατόρθωτο. Θα πρέπει πάντα να συναναστρεφόμαστε εκείνους που έχουν παρόμοιους στόχους στο μυαλό τους. Το σημαντικό είναι να κρατάτε κοντά σας ανθρώπους που έχουν μεγάλα όνειρα και πλάνα για τον εαυτό τους.

Είστε το άθροισμα των ανθρώπων με τους οποίους περνάτε το χρόνο σας. Σιγουρευτείτε πως εμπλέκεστε με ανθρώπους που σας ανεβάζουν, σας εμπνεύουν και σας δίνουν κίνητρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως μεγαλώνοντας μπορεί να αλλάξετε φίλους και συνεργάτες. Απλώς πιστέψτε πως η σκληρή δουλειά, η θετική ενέργεια και τα υψηλά standards θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Πηγή: Entrepreneur

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας