09/06/2016

Τα πλεονεκτήματα του να μεγαλώνεις ανάμεσα σε βιβλία

Εκπαιδευτικά Νέα

 Τι κι αν το σπίτι σας μοιάζει περισσότερο με μικρή βιβλιοθήκη; Τώρα υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι αυτό είναι καλό, ειδικά κατά την περίοδο της παιδικής ηλικίας.

Τι κερδίζουν λοιπόν τα παιδιά που μεγαλώνουν έχοντας στο σπίτι τους πολλά βιβλία; Η απάντηση είναι μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία στο μέλλον. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (2015) που πραγματοποιήθηκε σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες από Ιταλούς οικονομολόγους, οι ενήλικες που ως παιδιά είχαν πρόσβαση σε εξωσχολικά βιβλία, κέρδιζαν περισσότερα χρήματα (κατά 9%) σε σύγκριση με αυτούς που δεν είχαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στα πλαίσια μιας διαχρονικής συνεχιζόμενης έρευνας σε εννέα χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Σουηδία). Οι συμμετέχοντες ήταν άντρες που είχαν συνταξιοδοτηθεί και ερωτήθηκαν για την εκπαίδευσή τους, το αν μεγάλωσαν σε αστική ή μη περιοχή, πόσα βιβλία είχαν στο σπίτι τους όταν ήταν 10 ετών καθώς και το εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Economic Journal, ο μαγικός αριθμός εξωσχολικών βιβλίων φάνηκε να είναι το δέκα. Όσοι είχαν περισσότερα από δέκα εξωσχολικά βιβλία ως παιδιά, απολάμβαναν υψηλότερες αποδοχές στην εργασία τους ως ενήλικες.

Η έρευνα βέβαια λαμβάνει υπόψη της μια εποχή στην οποία δεν κυριαρχούσε το internet, επομένως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για τα παιδιά του σήμερα. Είναι αλήθεια όμως ότι αν ένα σπίτι είναι γεμάτο βιβλία, μάλλον πρόκειται για ένα σπίτι στο οποίο εκτιμάται η αξία της εκπαίδευσης.

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν είναι μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα (2014), όσα παιδιά διάβαζαν λογοτεχνία και συγκεκριμένα φαντασίας, είχαν πιο ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση, δηλαδή την ικανότητα να καταλαβαίνουν τους άλλους, ακόμα κι αν είναι πολύ διαφορετικοί από αυτά. Ίσως η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών μέσα από το διάβασμα να είναι ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλει αργότερα στην επαγγελματική τους επιτυχία.

Επομένως, κρατήστε τα βιβλία σας ή ακόμη καλύτερα, χαρίστε τα στους μικρούς σας φίλους! Κάνουν καλό!

Πηγή: nymag.com

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Διαβάστε επίσης