27/05/2016

Η καλύτερη (και η χειρότερη) ώρα για να προγραμματίσετε μια συνέντευξη

Καριέρα

Πολλά έχουν γραφτεί για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι σε μια συνέντευξη για δουλειά, από το τι πρέπει να φορέσετε μέχρι το τι πρέπει να απαντήσετε στις δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ο υποψήφιος εργοδότης σας. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό, το οποίο μέχρι τώρα ίσως να αγνοούσατε ή να θεωρούσατε άνευ σημασίας κι αυτό είναι η ώρα της συνέντευξης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πιστεύουν ότι η καλύτερη και πιο παραγωγική ώρα για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων είναι ανάμεσα στις 9 και στις 11 το πρωί και ότι τα πρώτα 15 λεπτά είναι καθοριστικά για να διαμορφώσουν μια πρώτη εντύπωση για τον υποψήφιο.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα (βλ. εικόνα), ανάμεσα σε 6 επιλογές, το 61% των υπεύθυνων προσλήψεων επέλεξε το διάστημα 9-11 πμ ως την καλύτερη ώρα της ημέρας για συνεντεύξεις, ενώ η χειρότερη ώρα ήταν μετά τις 5 το απόγευμα, κοντά δηλαδή στο τέλος του ωραρίου εργασίας.

Αυτή η ώρα φαίνεται να είναι ιδανική για όποιον παίρνει τις συνεντεύξεις, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να προγραμματίσει τη μέρα και τις προτεραιότητές του και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τις συνεντεύξεις, πριν επέλθει η κούραση από μια ολόκληρη μέρα στο γραφείο.

Οι συμμετέχοντες επίσης ρωτήθηκαν πόσο χρόνο χρειάζονται για να διαμορφώσουν μια πρώτη εντύπωση για τον υποψήφιο, είτε θετική είτε αρνητική. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πρώτη εντύπωση είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τους αρκούν 6 έως 10 λεπτά, ενώ το 16% δήλωσε ότι χρειάζονται μόλις 5 λεπτά. Το 17% ήταν λίγο πιο υπομονετικοί και δήλωσαν ότι δίνουν στους υποψηφίους 11-15 λεπτά.

Φυσικά, το να προγραμματίσετε μια συνέντευξη ανάμεσα στις 9 και στις 11 το πρωί, μπορεί να μην είναι κάτι εφικτό πάντα, το σημαντικό όμως είναι να το κανονίσετε σε μια ώρα που να εξυπηρετεί, τόσο αυτόν που θα σας πάρει τη συνέντευξη, όσο και εσάς. Όσο για την πρώτη εντύπωση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξετε τον καλύτερο σας εαυτό, απλά κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια, κάντε μια δυνατή χειραψία (χωρίς υπερβολές) και χαμογελάστε!

Πηγή: mentalfloss.com

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων