1/4/2016

Online επιστημονικά μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν

Εκπαιδευτικά Νέα

 Η επιστήμη και το ίντερνετ αποτελούν δύο ξεχωριστές οντότητες, που όταν όμως συνδυαστούν γίνονται το πιο δυνατό εκπαιδευτικό εργαλείο του 21ου αιώνα. Αν ξαφνικά νιώσετε την ανάγκη να μάθετε γιατί υπάρχει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα στο κέντρο κάθε γαλαξία ή αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να γαργαλήσετε τον εαυτό σας, μπορείτε να βρείτε απάντηση σε λιγότερο από ένα λεπτό χρησιμοποιώντας απλώς το smartphone σας.

Αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από μια σύντομη επισκόπηση, γιατί να μη ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα online μαθήματα που προσφέρει το edX. Αυτές οι εξ ολοκλήρου δωρεάν διαλέξεις θα σας δώσουν με ψυχαγωγικό τρόπο πανεπιστημιακού επιπέδου απαντήσεις σε πάρα πολλά και ταυτόχρονα cool επιστημονικά θέματα. Οπότε, αν διψάτε για επιστημονική γνώση κάποιο από αυτά τα μαθήματα σίγουρα θα τη σβήσει.

1. Ανατομία του ανθρώπου
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού; Το γεγονός ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από αυτό πάνω από 125,000 άνθρωποι, το κατατάσσει στην 5η θέση με τις συχνότερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ανθρώπινο σώμα μέσα από video με παιχνίδια ρόλων και διαλέξεις καθηγητών.

2. Από τον Goddard στο Apollο: Η επιστήμη των πυραύλων, Part 1
Όλοι γνωρίζουμε για τους αστροναύτες που έχουν περπατήσει στο φεγγάρι, αλλά πόσα γνωρίζουμε για τους πατέρες της σύγχρονης επιστήμης των πυραύλων; Πώς μια εκκολαπτόμενη διάνοια στους πυραύλους κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του γερμανικού στρατού; Αν θέλετε να μάθετε όλα όσα σχετίζονται με τη συγκεκριμένη επιστήμη, τότε πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα.

3. Τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του Σύμπαντος
Κάθε φορά που γίνεται κάποια τεράστια ανακάλυψη στο πεδίο της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας, η θέση μας στο Σύμπαν γίνεται σαφής. Ωστόσο, ακόμη, υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε, ενώ το Σύμπαν δεν δείχνει να συνεργάζεται όταν προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τα πιο βαθιά και σκοτεινά του μυστικά. Τι πυροδότησε το Big Bang; Μπορεί ένα σύμπαν να εμφανιστεί από το τίποτα; Πού είναι τα πρώτα αστέρια; Υπάρχει ζωή εκεί εξώ; Πάρτε μια γεύση από το άγνωστο με αυτό το μάθημα.

4. Εισαγωγή στην επιστήμη της Πληροφορικής
Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο. Η Πληροφορική ήδη έχει πολλές γλώσσες και με τον παγκόσμιο πολλαπλασιασμό στην τεχνολογία μέσω ίντερνετ, σε λίγο καιρό θα είναι το ίδιο σημαντική η γνώση μιας γλώσσας υπολογιστή με τα ισπανικά και άλλες γλώσσες.

5. Η επιστήμη της ευτυχίας
Όλοι πασχίζουν να νιώσουν ευτυχισμένοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να προσδιορίσουν τι είναι ευτυχία. Με τη βοήθεια ψυχολόγων, εμβαθύνετε σε αυτό το μάθημα για να δείτε αν ο εαυτός μας είναι το κλειδί για ένας μακράς διάρκειας χαμόγελο.

6 – Πανεπιστημιακού επιπέδου Άλγεβρα και επίλυση προβλημάτων
Ξαναφρεσκάρετε την Άλγεβρα που διδαχθήκατε στο κολλέγιο ή το πανεπιστήμιο μέσα από αυτό το μάθημα.

7 – Η χημεία της ζωής
"Πώς η χημεία μετατρέπεται σε βιολογία; "Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα της επιστήμης. Η απάντηση σε αυτό θα αποκαλύψει την απαρχή της ζωής πάνω σε αυτή και πιθανότατα οπουδήποτε αλλού στο ηλιακό μας σύστημα. Το μάθημα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε μέχρι πού έχουν φτάσει οι επιστήμονες αναφορικά με αυτό το ερώτημα.

Πηγή: iflscience

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας