15/01/2016

25 δεξιότητες που πρέπει να έχετε αν θέλετε να βρείτε δουλειά το 2016

Καριέρα

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο οπότε είναι πολύ πιθανό αρκετοί να ψάχνετε για δουλειά γενικώς ή για νέα δουλειά. Σύμφωνα με το Monster και το LinkedIn, αυτή είναι η πιο δημοφιλής στιγμή του χρόνου για να αρχίσουν την αναζήτηση όσοι ψάχνουν για δουλειά.

Το LinkedIn, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι χρειάζεται για να βρει κανείς επιτυχώς δουλειά, ανέλυσε όλη τη σχετική δραστηριότητα των προσλήψεων μέσα από τη σελίδα του το 2015 και αποκάλυψε τις 25 δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε 14 διαφορετικές χώρες.

«Αν οι δεξιότητές σας ταιριάζουν με μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρήκατε δουλειά ή να εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για εσάς διάφοροι recruiters τον προηγούμενο χρόνο», εξηγεί ο Sohan Murthy, ερευνητής του LinkedIn μέσα από ένα πρόσφατο post του. «Αντιληφθήκαμε πως οι εταιρείες συνέχιζαν να κάνουν αρκετές προσλήψεις για αυτές τις δεξιότητες τους τελευταίους μήνες του 2015, οπότε αναμένουμε πως αυτές θα παραμείνουν σε υψηλή ζήτηση τουλάχιστον για την αρχή του 2016. Αυτό σημαίνει πως αν διαθέτετε κάποιες από αυτές τις δεξιότητες θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το ενδιαφέρον των recruiter». 

Δείτε παρακάτω τις 25 δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς διαμορφώνεται η ζήτηση και για ποιες δεξιότητες σε 14 χώρες.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας