02/12/2015

Οδηγός προετοιμασίας για συνέντευξη εργασίας

Καριέρα

της Alyse Kalish

Άβολες χειραψίες, αναπάντεχες ερωτήσεις και η σύνδεση του Internet να πέφτει εν ώρα κλήσης μέσω Skype. Οι συνεντεύξεις μπορούν πραγματικά να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος κάθε υποψήφιου.

Για να τα πάτε καλά χρειάζεται τελικά μια καλή προετοιμασία. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας άρθρα πάνω στις συνεντεύξεις. Στην πραγματικότητα, θα είστε τόσο προετοιμασμένοι που η συνέντευξη δεν θα μοιάζει καθόλου με μαρτύριο και εδώ που τα λέμε αυτό δεν θα ήταν όνειρο;

1) Παρακολουθήστε αυτές τις πέντε ομιλίες από το TED για να παρακινηθείτε να είστε ο καλύτερος σας εαυτός πριν κάνετε οτιδήποτε.

2) Εξασκηθείτε κάνοντας πρόβα τις απαντήσεις σας δυνατά αντί να τις γράψετε – αυτό θα βοηθήσει να μην ακούγεστε σαν ρομπότ.

3) Σιγουρευτείτε πως μπορείτε να απαντήσετε αυτές τις βασικές ερωτήσεις συνέντευξης.

4) Προσπαθήστε να απομνημονεύσετε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις αν δεν γνωρίζετε τι να ρωτήσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων όταν η συνέντευξη φτάσει στο σημείο αυτό. Πιστέψτε μας – είναι πολύ καλύτερες από το να ρωτήσετε πόσες μέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

5) Κάντε έρευνα για την εταιρεία, έτσι ώστε να μπορείτε να αποδείξετε πως δεν θέλετε απλώς δουλειά, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά.

6) Παρακολουθήστε την εταιρεία στα social media έτσι ώστε να καταλάβετε πώς πρέπει να ντυθείτε (Το πολύ καλό ντύσιμο δεν είναι πάντα η απάντηση).

7) Ετοιμάστε έξτρα αντίγραφα του βιογραφικού σας.

8) Τελειοποιήστε τη χειραψία σας με αυτές τις συμβουλές. (Τελειοποιήστε και την ψηφιακή χειραψία σας, αν η συνέντευξη πρόκειται να διενεργηθεί μέσω Skype)

9) Χρησιμοποιείστε αυτές τις 22 ερωτήσεις για να καταλάβετε σε βάθος την εταιρική κουλτούρα και να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε σ’ αυτή.

10) Πάρτε μαθήματα από κάθε συνέντευξη θέτοντας στον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις.

Πηγή: The Muse