27/11/2015

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες 28 & 29 Νοεμβρίου

Εκπαιδευτικά Νέα

«Μαθαίνοντας τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από το πείραμα, τη διερεύνηση και την τεχνολογία»

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Νοεμβρίου στις 10 π.μ., ανοίγουν οι πόρτες του εξειδικευμένου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το συνέδριο διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σας προσκαλούμε να έρθετε για να παρακολουθήσετε πολύ ενδιαφέρουσες συνεδρίες και παρουσιάσεις σε οκτώ θεματικές ενότητες και να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, αλλά και την αξιοποίηση του πειράματος, της διερεύνησης και της τεχνολογίας.

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει 8 διακεκριμένους ομιλητές που θα μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σε κεντρικές ομιλίες και τις δύο μέρες του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών συμβούλων και ερευνητών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Τεχνολογικά Υποστηριζόμενης Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών με έμφαση στις τεχνικές Διερευνητικής Μάθησης και τις μοντέρνες μεθόδους αξιολόγησης. Παράλληλα θα γίνουν παρουσιάσεις καλών πρακτικών καθώς και αποτελεσμάτων ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων όπως του διακρατικού Ευρωπαϊκού έργου «SAILS: ASPIRE in Inquiry Based Science Education», στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στο συνέδριο θα γίνουν αφενός μεν, παρουσιάσεις-συνεδρίες από έμπειρους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και καθηγητές ΑΕΙ, αφετέρου δε, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια σχετικά με τρόπους αξιοποίησης τεχνικών διερευνητικής μάθησης στη διδακτική των φυσικών επιστημών με την αξιοποίηση της τεχνολογίας δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνικές αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας