09/11/2015

Δημιουργικά επαγγέλματα στην Αμερική που πληρώνουν

Καριέρα

Οι δημιουργικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις μπορεί να σας οδηγήσουν στα πιο ολοκληρωμένα επαγγελματικά βήματα, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που παλεύουν να κερδίσουν τα προς το ζην. Υπάρχουν , ωστόσο, μερικά λιγότερο προφανή επαγγέλματα, από τα οποία μπορείτε να πληρωθείτε. Παρακάτω θα βρείτε πέντε δημιουργικές ενασχολήσεις που θα σας επιβραβεύσουν οικονομικά.

1. Instagram Pro
Τη στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο μοιράζονται ηλιοβασιλέματα σε στυλ σέπια μέσω του Instagram για την προσωπική τους διασκέδαση, υπάρχουν άλλοι που πλουτίζουν από αυτό. Οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες του Instagram κερδίζουν 6φήφιους μισθούς και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να απαθανατίζουν στιγμιότυπα και να τα μοιράζονται με τους χιλιάδες (και σε πολλές περιπτώσεις εκατοντάδες χιλιάδες) ακόλουθούς τους. Εταιρείες και πρακτορεία – από τη Nike μέχρι γραφεία τουρισμού – ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα σε χορηγούμενες φωτογραφίες που παρόλο που δείχνουν αυθεντικές είναι αποτέλεσμα ενός πολύ προσεκτικά σχεδιασμένου branding.

2. Food Scientist
Ο Charles Spence μελετά τη γεύση. Η έρευνά του, η οποία κυμαίνεται από το πώς ο θόρυβος στο βάθος επηρεάζει τη γεύση μας μέχρι το γιατί έχει σημασία με ποιον γευματίζουμε, έχει επηρεάσει τους μεγαλύτερους σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων στον κόσμο. Ο Spence είναι επιστήμονας τροφίμων, το οποίο σημαίνει πως στο πλαίσιο του επιστημονικού του πεδίου συγκαταλέγονται η ανακάλυψη νέων πηγών τροφής, η έρευνα τρόπων ώστε να είναι ασφαλή τα μεταποιημένα φαγητά και η επινόηση νέων τρόπων διανομής φαγητού. Οι επιστήμονες τροφών σαν τον Spence κερδίζουν πάνω από $66,000.

3. Animator
Οι Flintstones. Οι Simpsons. Ο Popeye. Οι χαρακτήρες καρτούν που πρωταγωνιστούν στην τηλεόραση, τις συσκευασίες των δημητριακών και τα εξώφυλλα των βιβλίων είναι έργο των animator, των καλλιτεχνικών αυτών φύσεων, που βγάζουν τα προς το ζην από αυτό που μερικοί από εμάς κάνουν ήδη απλώς και μόνο για διασκέδαση – σχέδιο, ζωγραφική και δημιουργία. Οι animators, που λέγονται και καλλιτέχνες πολυμέσων, κερδίζουν μέσο μισθό $67,000 – και πάνω από $120,000 όσοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

4. Διαφημιστής - Κειμενογράφος
Ο Don Draper δεν ανησύχησε ποτέ για χρήματα. Και δεν θα ανησυχήσετε ούτε εσείς αν οραματίζεστε ήδη το επόμενο “Just do it” ή “Got milk?” σλόγκαν. Οι διαφημιστές – κειμενογράφοι βοηθούν στην πώληση προϊόντων μετατρέποντας μεγάλα concept σε συνοπτικές και «πιασάρικες» φράσεις. Advertising copywriters help sell products by condensing big concepts into concise and catchy phrases. Οι δημιουργοί αυτών των σλόγκαν μπορούν να κερδίσουν $70,000. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει όριο στο κέρδος. Think of them as mini mission statements. These tagline generators can earn a salary of $70,000. But, paywise, the sky’s the limit. Θα πληρωθεί πολύ καλά για παράδειγμα εκείνος που θα σκεφτεί το επόμενη “Think Different” καμπάνια. Η τιμή της μετοχής της Apple τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο μετά τη διαφήμιση “Think Different”.

5. Γεωγράφος
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στις Η.Π.Α. 1,700 σύγχρονα επαγγέλματα στο πεδίο της Γεωγραφίας. Αυτά επικεντρώνονται στην παρακολούθηση της ανθρώπινης δραστηριότητας, στη χαρτογράφηση δημογραφικών τάσεων, τη μελέτη μεταναστευτικών μοτίβων και τη σχεδίαση και διόρθωση χαρτών που υποδεικνύουν ενδιαφέροντα σε όλο τον πλανήτη.
Οι γεωγράφοι κερδίζουν κατά μέσο όρο $75,000. Επιπλέον, στα επαγγέλματα του κλάδου της γεωγραφίας παρατηρείται πως θα υπάρξει ανάπτυξη κοντά στο 30%, που σημαίνει μελλοντικά νέες ευκαιρίες.

Πηγή: Money by Time Inc. Network