22/10/2015

Ενισχύστε τις ηγετικές σας ικανότητες!

Εκπαιδευτικά Νέα

Ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Σαφώς δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση στο ερώτημα εάν ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι, εάν η ηγεσία είναι ένα έμφυτο ταλέντο ή εάν διδάσκεται. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι ηγετικές ικανότητες μπορούν να καλλιεργηθούν και να βελτιωθούν.

Το BusinessBooks σας προτείνει 7 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε και να εξελίξετε τις ηγετικές σας ικανότητες.

- Η σοφία του ηγέτη
 

Προσφέρει οκτώ πρακτικά μαθήματα, τα οποία ηγέτες, διευθυντές και επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν για να ενισχύσουν το ηθικό και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη και παράλληλα να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές.

- Ηγέτης δίχως τίτλο

Ανεξάρτητα από το τι είδους θέση κατέχετε στην εργασία σας και ποιες είναι οι τρέχουσες συνθήκες της καθημερινής σας ζωής, αυτό το βιβλίο θα σας ανοίξει δρόμους για να αξιοποιήσετε την τεράστια αυτή δύναμη που κρύβετε μέσα σας ώστε να μεταμορφώσετε στη συνέχεια ολόκληρη τη ζωή σας -και, γιατί όχι, να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας.

- Οι μεγάλοι ηγέτες αναπτύσσονται

Οι συγγραφείς δείχνουν στους ηγέτες –και σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες– σε ποιους ακριβώς τομείς πρέπει να επικεντρωθούν για να παραμείνουν αποτελεσματικοί σε όλη τους τη ζωή.Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην εισαγωγή του βιβλίου: «Η ικανότητά μας να αναπτυσσόμαστε καθορίζει την ικανότητά μας να ηγούμαστε. Είναι τόσο απλό.»

- Telling the Story: The Heart and Soul of Successful Leadership

Δείχνει πώς οι ηγέτες επηρεάζουν την κατανόησή σας σχετικά με το τι είναι πιθανό και τι είναι επιθυμητό μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται.

- How Great Leaders Think: The Art of Reframing

Το βιβλίο αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να οργανώσετε τις ομάδες, να κτίσετε την παρακίνηση, να δημιουργήσετε μια ιστορία ηγεσίας που διαμορφώνει πολιτισμό, παρέχει κατευθύνσεις και εμπνέει τη δέσμευση για αριστεία.

- Πώς να ενισχύσετε τις ηγετικές σας ικανότητες

Πρακτικός οδηγός που συμβάλλει στην κατανόηση του ηγετικού σας προφίλ, στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού, στη δημιουργία αποτελεσματικής ομάδας, στην καθοδήγηση προς τις αλλαγές.

- Ηγεσία

Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο και χρήσιμο για όλα τα στελέχη αφού συνίσταται σε ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη και ουσιαστική βελτίωση του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς τους. Αποτελεί πρόκληση και οδηγό αυτογνωσίας, δημιουργεί ισχυρή θέληση για συνεχή βελτίωση και εξαιρετικές επιδόσεις και δείχνει το δρόμο για την επίτευξή τους.

Δείτε όλα τα βιβλία ηγεσίας εδώ.

Το BusinessBooks έρχεται κοντά σας με το φυσικό βιβλιοπωλείο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, πέντε λεπτά από το σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο! Στη Μαυρομιχάλη 5, μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα ελληνικά και ξενόγλωσσα επιχειρησιακά βιβλίαγια Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Λογιστικά-Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Πληροφορική, Δίκαιο, Αυτοβελτίωση. Επισκεφθείτε το μοναδικό εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο επιχειρησιακών βιβλίων!

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας