20/10/2015

Ημερίδα με θέμα την Εκπαίδευση Ενηλίκων στον καιρό της κρίσης στο Βόλο

Εκπαιδευτικά Νέα

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης»  

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, αλλά και μετά την πρώτη επιτυχή διεξαγωγή της Ημερίδας στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2015, διοργανώνεται 2η Ημερίδα με θέμα και πάλι την «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδο στον καιρό της οικονομικής κρίσης», αυτή τη φορά στο Βόλο.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, τη σύνδεσή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 10:00–14:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Ομιλητές της Ημερίδας είναι επίσημοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Πιστοποίηση Προσόντων, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην προώθηση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την επανακατάρτιση και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η Ημερίδα τελείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το εκπαιδευτικό ενημερωτικό δίκτυο για την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εργασία AlfaVita, o οδηγός εύρεσης εργασίας Proson, ο οδηγός εύρεσης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Semifind, o οδηγός εύρεσης προσωπικού για εταιρείες Jobfind, η εφημερίδα Θεσσαλία και το εργοστάσιο αναψυκτικών κα χυμών ΕΨΑ.

Εισηγητές Ημερίδας
- Ζαρίφης Γεώργιος: Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Α.Π.Θ
- Κουλαουζίδης Γεώργιος: Καθηγητής – Σύμβουλος Ε.Α.Π.
- Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος: Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαιδευτικού Πλαισίου ΕΟΠΠΕΠ
- Μπασακάκη Ελένη: Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου
- Βλαχόπουλος Δημήτριος: Επίκουρος καθηγητής, Διευθυντής Μονάδος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Την Ημερίδα συντονίζει ο Δημοσιογράφος Δημήτριος Μαρέδης

Σε ποιους απευθύνεται:
Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά άτομα που ασχολούνται ήδη ή σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θεσμοθετημένους ή μη φορείς της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά επίσης φοιτητές καθηγητικών ή μη σχολών, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης, ψυχολόγους, όσους εργάζονται ήδη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ενδιαφέρει τόσο ανέργους, όσο και εργαζόμενους σε οποιοδήποτε κλάδο, που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων. Λίγοι άνεργοι πτυχιούχοι γνωρίζουν για παράδειγμα, ότι μπορούν να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων διδάσκοντας το αντικείμενο των σπουδών τους σε ΚΕΚ, ΙΕΚ, ή αναπτύσσοντας συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ή ιδιώτες, κέντρα ενδοεπιχειρησιακής επιμόρφωσης ή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης κ.τ.λ. Ακόμη, εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στο αντικείμενο απασχόλησής τους μπορούν επίσης να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων και παράλληλα να ασκούν το επάγγελμά τους. Πως γίνεσαι όμως Εκπαιδευτής Ενηλίκων και τι προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν σήμερα, είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από τους πλέον αρμόδιους του ΕΟΠΠΕΠ.

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η συμμετοχή σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και γενικώς αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται από αναγνωρισμένους φορείς, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, η Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης για την επιλογή Διευθυντών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Ημερομηνία, ώρα & χώρος διεξαγωγής
Ημερομηνία: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
Ώρα προσέλευσης: 09:30
Αμφιθέατρο Κορδάτος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
► Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07)
► Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή
► Φάκελος συνέδρου
► Σελίδες σημειώσεων
► Στυλό

Πληροφορίες
Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2421076050 2421102088 Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή Μπορείτε επίσης να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις μας για να σας εξυπηρετήσουμε προσωπικά. Αντωνοπούλου 127, 1ος όροφος, Βόλος Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

Δηλώσεις συμμετοχής
► Γενική συμμετοχή: 5 €

Προτεινόμενες σχολές

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Διαβάστε επίσης