01/10/2015

Κορυφαίες Επιχειρηματικές Ιδέες από το χώρο της Μόδας και της Ομορφιάς

Καριέρα

Παράδοξες αλλά επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες από το χώρο της Μόδας και της Ομορφιάς

 1. Εταιρία μόδας δημιουργεί γούνες από ζώα που πέθαναν από φυσικά αίτια ή σε τροχαία ατυχήματα

Η βιομηχανία της μόδας αναζητώντας ανακυκλώσιμα υλικά που αντέχουν, έχει παρουσιάσει κατά καιρούς οτιδήποτε από δέρμα σολομού μέχρι πλαστικά μπουκάλια μεταμορφωμένα σε υλικά ένδυσης.

Η εταιρία πολυτελών ενδυμάτων Petite Mort Fur βρήκε μια ευφυή λύση για όλους εκείνους που αναζητούν να αγοράσουν αληθινές γούνες. Η εταιρία, λοιπόν, χρησιμοποιεί ζώα που είναι επιβεβαιωμένο ότι πέθαναν είτε από φυσικά αίτια είτε από ατύχημα. Πράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διώχνουν ένα μέρος των ενοχών που συνδέονται με την αγορά αληθινής γούνας.

2. Το 3D εκτυπωμένο δέρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές καλλυντικών


Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην καινοτομία φέτος είναι αναμφίβολα η δυναμική του 3D printing. Στα πλαίσια του χώρου της ομορφιάς, είδαμε τη startup Organovo (με αντικείμενο τη βιοεκτύπωση) να συνεργάζεται με τη L’Oreal για να ξεκινήσουν την εκτύπωση τρισδιάστατου ανθρώπινου δέρματος για τη χρήση του στις δοκιμές στο χώρο της κοσμετολογίας. Η τεχνολογία αυτή πήρε το δρόμο της και για τις αισθητικές επεμβάσεις όπου η MirrorMe3D προσφέρει την επιλογή στους πελάτες της να εκτυπώσουν ρέπλικα της μετεγχειρητικής μορφής του προσώπου τους, έτσι ώστε να έχουν μια εικόνα του πώς θα είναι το νέο τους πρόσωπο.

3. Τζάκετ που χρησιμοποιούν δονήσεις για να καθοδηγούν όσους τα φοράνε στο Παρίσι


Η τεχνολογία που δύναται να φορεθεί είναι φυσικά ένα πεδίο που εξιτάρει. Η startup Wearable: Experiments, που έχει βάση την Αυστραλία δημιούργησε τα συγκεκριμένα τζάκετ, τα οποία διανέμουν δονήσεις σε κάθε μανίκι για να σηματοδοτήσουν τις στροφές: η μικρή δόνηση σημαίνει μικρή στροφή ενώ η μεγάλη σημαίνει μεγάλη στροφή.

4. Εταιρία που κατασκευάζει τζιν προσφέρει 400 διαφορετικά μεγέθη που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες

Με τη μαζική παραγωγή να έχει γίνε πλέον νόρμα στη street μόδα, η τάση για σούπερ εξατομίκευση δημιουργεί μια αντίρροπη δύναμη για εκείνους που αναζητούν κάτι μοναδικό και κάτι που έχει τέλεια εφαρμογή πάνω τους. Η Qcut, εταιρία με ντένιμ (τζιν), κατασκευάζει 400 διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσει την τέλεια εφαρμογή για κάθε γυναίκα. Τα τζιν τους φτιάχνονται σύμφωνα με 5 μετρήσεις – ύψος, βάρος, μέγεθος παπουτσιού, τυπικό νούμερο τζιν και μέγεθος μπούστου – σε αντίθεση με τα συνήθη δεδομένα, μέση και πόδι.

5. Υπηρεσία: Δοκίμασε πριν Αγοράσεις

Στη σφαίρα του ηλεκτρονικού εμπορίου, υπάρχουν μερικές συνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί για να ενισχύσουν την εμπειρία των πελατών. Το Try είναι μία εφαρμογή του Google Chrome που επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάζουν προϊόντα στο σπίτι τους για δέκα μέρες και μετά να πληρώνουν μόνο για όσα κρατάνε.

6. Υπεραπορροφητικό μπικίνι που θα μπορούσε να βοηθήσει να καθαρίσουν οι ωκεανοί.


Το Sponge Suit είναι μια οικολογική στολή που όπως υποδεικνύει και το όνομά του λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Έτσι, φορώντας το κανείς θα μπορεί να απορροφά οτιδήποτε μολύνει το νερό.

Πηγή: Springwise

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας