29/9/2015

Βιβλίο: Χτίσε το όνομά σου (brand you): αξιοποίησε το ταλέντο σου και ξεχώρισε

Εκπαιδευτικά Νέα

 «Γνωρίστε τον εαυτό σας και χτίστε μια ισχυρή προσωπική ταυτότητα»

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και σαφώς καθορισμένες ιεραρχίες που ολοένα και χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα λίγοι να κατέχουν «δια βίου θέσεις εργασίας». Σε αυτή την εποχή, είναι απαραίτητο να σας θυμάται κανείς για τους σωστούς λόγους, με άλλα λόγια να ξεχωρίσετε βασιζόμενοι σε μια ισχυρή προσωπική ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon, «η ταυτότητά σας είναι αυτό που οι άνθρωποι λένε για εσάς όταν εσείς δεν είστε παρών». Τι θέλετε, λοιπόν, να λένε για εσάς όταν δεν είστε παρών; Πώς θα χτίσετε την προσωπική σας ταυτότητα; Πώς θα ξεχωρίσετε; Πώς θα εδραιωθείτε;

Το βιβλίο του εκδοτικού οίκου Rosili με τίτλο «Χτίσε το όνομά σου (Brand You): Αξιοποίησε το ταλέντο σου και ξεχώρισε» των συγγραφέων John Purkiss και David Rouston-Lee με την επιμέλεια του Κώστα Τζωρτζάκη, κάνει απολύτως ξεκάθαρα τα πάντα σχετικά με την προσωπική ταυτότητα και σας βοηθά να αναπτύξετε ένα ισχυρό προφίλ. Ένας χρήσιμος και πρακτικός οδηγός για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας – ποιος είστε, τι κάνετε καλύτερα, ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, ώστε να χτίσετε την επαγγελματική ταυτότητα που θα μεταμορφώσει και θα απογειώσει την καριέρα σας.

Το «Χτίσε το Όνομά σου», μέσα από 23 κεφάλαια, μελέτες περίπτωσης και ασκήσεις, σας δείχνει με ποιο τρόπο θα:
• Ανακαλύψετε τα ταλέντα, τις αξίες και το σκοπό σας.
• Γίνετε πιο «ορατός» στην αγορά που δραστηριοποιείστε.
• Αξιοποιήσετε κατάλληλα τις διασυνδέσεις σας.
• Χτίσετε επαγγελματικό προφίλ μέσω του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα blogs, το LinkedIn, το Facebook και το Twitter.
• Προσελκύσετε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν αυτό που έχετε να προσφέρετε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Το εν λόγω βιβλίο ανήκει στη σειρά LifeSuccess του εκδοτικού οίκου Rosili, σειρά η οποία αποτελείται από βιβλία-οδηγούς για την αναζήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας στη σύγχρονη εποχή των συνεχών αλλαγών και της ανασφάλειας.

Στην ίδια σειρά ανήκει το βιβλίο «Ζωή με αποτέλεσμα: εξισορρόπηση εργασιακής και προσωπικής ζωής», το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιβλία προσωπικής φιλοσοφίας του 21ου αιώνα και best seller των New York Times. Προσφέρει όλες τις θεωρίες, όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε της προκλήσεις της ζωής. Στέκεται πολύτιμος σύμμαχος στην αναζήτηση της ευτυχίας στη σταδιοδρομία και στις σχέσεις μας και πολύτιμος οδηγός στην επίτευξη μιας Ζωής με αποτέλεσμα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας