23/09/2015

Τεστ Γνώσεων: Μόνο το 6% των Αμερικανών απάντησε σωστά. Εσείς;

Εκπαιδευτικά Νέα

To Κέντρο Ερευνών Pew διεξήγαγε έρευνα γενικών επιστημονικών γνώσεων μεταξύ του αμερικανικού πληθυσμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μόνο το 6% των συμμετεχόντων απάντησαν σωστά στο σύνολο των ερωτήσεων. Πόσο καλά μπορείτε να τα πάτε εσείς;

Κάντε το τεστ και στη συνέχεια διαβάστε παρακάτω τα συμπεράσματα που πρέκυψαν από τα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Η συντριπτική πλειοψηφία – 3,278 ενήλικοι συμμετέχοντες – μπόρεσαν να απαντήσουν στις εύκολες ερωτήσεις, όπως «Ποιο είναι το θερμότερο στρώμα της Γης» (86%)και μπόρεσαν να αναγνωρίσουν έναν κομήτη (78%). Είναι πραγματική ανακούφιση το γεγονός πως το 73% των ερωτηθέντων γνώριζε τη διαφορά μεταξύ αστρονομίας και αστρολογίας. Συνολικά, οι συμμετέχοντες έδωσαν περισσότερες σωστές παρά λάθος απαντήσεις.

Οι δύο ερωτήσεις που δυσκόλεψαν περισσότερο τους ερωτηθέντες ήταν ο βρασμός του νερού (μόνο το 34% μάντεψε/απάντησε σωστά) και η ερώτηση που σχετιζόταν με την ηχηρότητα ενός ηχητικού κύματος (35%).

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που είχαν μεταπτυχιακές σπουδές τα πήγαν καλύτερα από εκείνους που είχαν μόνο απολυτήριο λυκείου. Επιπρόσθετα, η έρευνα έδειξε πως η επίδοση των αντρών ξεπέρασε αυτή των γυναικών. Ωστόσο, πριν αρχίσει ο οποιοσδήποτε να πανηγυρίζει ή να παραπονιέται πως αυτό δείχνει ότι οι άντρες γνωρίζουν περισσότερα για τις επιστήμες από τις γυναίκες, το Pew υποδεικνύει πως η πλειοψηφία των ερωτήσεων αφορούσε τις φυσικές επιστήμες και όχι τις επιστήμες της ζωής και η έρευνα έδειξε πως αυτά τα θέματα τείνουν να αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες ασυμφωνίες μεταξύ αντρών και γυναικών.

Είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε πολλά συμπεράσματα από ένα τόσο μικρό κουίζ, το οποίο ίσα που αγγίζει ένα τόσο ευρύ και περίπλοκο θέμα, αλλά ίσως το γεγονός πως μόνο το 6% των συμμετεχόντων απάντησε σωστά στο 100% των απαντήσεων, υποδεικνύει μια έλλειψη γενικών επιστημονικών γνώσεων στους Αμερικανούς. Οπότε, ίσως ήρθε η στιγμή να αφήσουμε για λίγο το smartphone από τα χέρια μας και να πιάσουμε το National Geographic.

Πηγή: IFLSCIENCE 

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Διαβάστε επίσης