2/9/2015

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: Η Πολιτική Οικονομία της κρίσης στην Νότια Ευρώπη

Καριέρα

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα ‘Η Πολιτική Οικονομία της Κρίσης στην Νότια Ευρώπη, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία’ (The Political Economy of Crisis in Southern Europe: Greece, Spain and Turkey Inside/Outside the EU) διοργανώνει το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και το ερευνητικό του κέντρο, το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC) την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00-15.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα απευθύνει ο διακεκριμένος Καθηγητής της Μεγάλης Βρετανίας, Anthony Payne, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Sheffield (Sheffield Political Economy Research Institute -SPERI) και συγγραφέας του βιβλίου ‘Civil Capitalism’. Ο καθηγητής Payne είναι από τους γνωστότερους ακαδημαϊκούς στο Ηνωμένο Βασίλειο με ερευνητική δουλειά η οποία εμβαθύνει στα θέματα της πολιτικής οικονομίας της κρίσης, των διεθνών τάσεων της πολιτικής οικονομίας καθώς και σε θέματα ανάπτυξης και παγκόσμιας διακυβέρνησης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συγκριτικής έρευνας/μελέτης που έχει υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τους φορείς υλοποίησης που είναι: α) Political Economy Research Institute (SPERI) of the University of Sheffield, Sheffield, UK β) CITY College, International Faculty of The University of Sheffield, Thessaloniki, Greece γ) Istanbul Sehir University, Istanbul, Turkey, αλλά και άλλους ερευνητές και πανεπιστήμια από την Ισπανία και την Τουρκία.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας