7/7/2015

Μην μετράτε την επιτυχία με βάση τις οικονομικές σας αποδοχές

Καριέρα

του Peter Cohan of Inc.

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και οι φοιτητές μου πιστεύουν πως η επιτυχία μετριέται σύμφωνα με το πόσα χρήματα έχει και πόσα χρήματα βγάζει κάποιος. Βάσει αυτής της μέτρησης δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να είναι ο πιο επιτυχημένος παγκοσμίως.

O Bill Gates, του οποίου το δίκτυο αξίζει 79,6 δισεκατομμύρια δολάρια - σύμφωνα με στοιχεία του Ιανουαρίου από το Forbes, πιθανότατα κατέχει τα περισσότερα χρήματα, αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αν βγάζει τα περισσότερα όλων κάθε χρόνο.

Για παράδειγμα, ο Ralio Dalio, σύμφωνα με το Forbes, είχε προσωπικά κέρδη τον προηγούμενο χρόνο 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επιδίωξη του περισσότερου πλούτου ή του υψηλότερου ετήσιου εισοδήματος θεωρείται επιτυχία μόνο αν κερδίζετε συνεχόμενα κάθε χρόνο. Διαφορετικά, απλώς θα σπαταλήσετε χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε πώς μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή.

Κάπου στην πορεία, συνειδητοποίησα ένα διαφορετικό ορισμό της επιτυχίας - επιτυχία είναι να ελέγχεις το χρόνο που ξοδεύεις - και αυτό άφησε άφωνους τους φοιτητές μου.

Για ναι είμαι ξεκάθαρος, δεν υποστηρίζω έναν όρκο φτώχειας. Στην πραγματικότητα, πιστεύω πως για πολλούς ανθρώπους το να ελέγχει κανείς το χρόνο του είναι το είδος της επιτυχίας στο οποίο μπορούν να φτάσουν μόνο αφού βγάλουν αρκετά χρήματα τόσα ώστε να μην χρειάζονται πια να ανησυχούν για τους λογαριασμούς. Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ποτέ αυτή την οικονομική ασφάλεια.

Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο κάνοντας αυτό που σας κάνει χαρούμενους, τότε θα σας θεωρήσω επιτυχημένους. Αλλά αν φτάσετε εκεί δουλεύοντας κάπου όπου πληρώνεστε καλά, αλλά είστε δυστυχισμένοι, τότε καλό θα ήταν να σταματούσατε και να ψάξετε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε στη ζωή σας.

Η συμβουλή μου είναι πάντα να σκέφτεστε τα παρακάτω τρία ερωτήματα:

  • Είμαι παθιασμένος με αυτή τη δουλειά;
  • Είμαι ένας από του καλύτερους στον τομέα μου;
  • Θα αναγνωριστώ από την αγορά;

Με το δικό μου μυαλό, θα θεωρήσω επιτυχημένους τους φοιτητές μου μόνο αν είναι πραγματικά χαρούμενοι με τη δουλειά τους , είναι άριστοι στον κλάδο τους και έχουν θετική αναγνώριση.

Πηγή: The Muse

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας