13/3/2013

Παρουσίαση του “Μικρού Μεγάλου Ολυμπιονίκη” στο Ελληνικό Σχολείο της Λωζάννης

Εκπαιδευτικά Νέα

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είχαν οι μικροί μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Λωζάννης, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Το βιβλίο παρουσίασε ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης και η συγγραφέας του βιβλίου Σγουρή Γεωργιάδη.

Μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας του Οδυσσέα, ενός μικροσκοπικού παιδιού που παλεύει για να καταξιωθεί ως αθλητής και να κάνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματικότητα, ο αναγνώστης του βιβλίου συναντά αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική σκέψη όπως ο σεβασμός του συνανθρώπου και του συναθλητή, την ανοχή στη διαφορετικότητα, την φιλία και την ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας ειρήνης στην καθημερινότητά μας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης ευχαριστήσε στην σύντομη ομιλία του τη συγγραφέα για την υπέροχη δουλειά της και την ανιδιοτελή προσφορά της και στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα παιδιά στην εμπέδωση μιας κουλτούρας ειρήνης στην καθημερινότητά μας.
Από την πλευρά της, η συγγραφέας – εκπαιδευτικός κα. Σγουρή Γεωργιάδη ευχαριστήσε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) για τη συνεργασία και προσκάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τα ιδεώδη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και να εμπνευστούν από αυτά.

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, που υπάγεται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, και έχει ως σκοπό την προώθηση των ιδανικών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Για τον λόγο αυτό, έχει προχωρήσει σε εκδόσεις εκπαιδευτικών βιβλίων όπως ο “Μικρός Μεγάλος Ολυμπιονίκης”, ενώ έχει αναπτύξει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να προμηθευτείτε τον “Μικρό Μεγάλο Ολυμπιονίκη” στα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας