31/01/2013

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE

Εκπαιδευτικά Νέα

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα IMAGINE PEACE ταξιδεύει και φέτος στα σχολεία των ελληνικών πόλεων, για να γνωρίσει στους μαθητές τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και στόχος είναι να ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των μαθητών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του Βρετανικού Συμβουλίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τα στελέχη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), παρουσιάζουν ένα σεμινάριο που μέσα από βιωματικές πρακτικές βοηθά τους μαθητές όχι μόνο να κατανοήσουν την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην αρχαία της μορφή αλλά και ανακαλύψουν τη σημασία της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στο βιβλίο «Χρώματα για την Ειρήνη» του ΔΚΟΕ και στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του Βρετανικού Συμβουλίου και μέσα από διαδραστικές ενέργειες διερευνά τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το IMAGINE PEACE «ταξίδεψε» στις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπία, το Ηράκλειο και την Αθήνα και το παρακολούθησαν πάνω από 1.700 μαθητές, στους οποίους απονεμήθηκε και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το βιβλίο «Χρώματα για την Ειρήνη» είναι διαθέσιμο δωρεάν, μαζί με τον Οδηγό για Εκπαιδευτικούς, στη σελίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας» www.olympictruce.org.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 36 11 023

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Διαβάστε επίσης