20/4/2012

Τα καλύτερα επαγγέλματα για το 2012

Καριέρα

 Μπορεί η ανεργία να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και στην Ευρώπη να καταγράφει διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ, υπάρχουν όμως ακόμη δουλειές που ξεχωρίζουν. Αυτές βρίσκονται στη λίστα με τις 200 καλύτερες και χειρότερες δουλειές στις ΗΠΑ το 2012. Στην πρώτη θέση φιγουράρει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο μηχανικός λογισμικού υπολογιστών. Η ανάγκη για συλλογή, κατάταξη και ανάλυση διαφόρων στοιχείων από επιχειρήσεις και κυβερνήσεις έχουν επηρεάσει θετικά το επάγγελμα αυτό, στο οποίο η μέση αμοιβή στις ΗΠΑ έχει ανέλθει στα 88.142 δολάρια, διόλου ευκαταφρόνητη σε μια εποχή συρρίκνωσης των μισθών και των ετήσιων αποδοχών ακόμη και πέρα του Ατλαντικού.

Τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της εταιρείας CareerCast, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Wall Street Journal», βρίσκεται το επάγγελμα του ασφαλιστή, ενώ στην τρίτη βρίσκονται οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για μια απρόσμενη εξέλιξη με δεδομένο ότι διανύουμε εποχή απολύσεων, αγχωμένων εργαζομένων και οικονομικών περικοπών, που οδηγούν συχνά στην κατάργηση θέσεων διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού, δηλώνει ο Τόνι Λι, εκδότης της λίστας του CareerCast.com.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα καλύτερα επαγγέλματα για το 2012

Με την απασχόληση όμως να κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, η προοπτική απασχόλησης των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού φαίνεται καλύτερη. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Υπηρεσία Στατιστικής για την Εργασία των ΗΠΑ, η αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού θα κυμανθεί στο 21% μέχρι το 2020, επίπεδο στο οποίο κινούνται οι προοπτικές απασχόλησης των ιατρικών επαγγελμάτων.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι σε καλές θέσεις βρίσκονται επαγγέλματα που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία και την υγεία. Πρόκειται για δύο τομείς που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αλλωστε, ορισμένα από τα επαγγέλματα που βρίσκονται στις πρώτες 10 θέσεις της φετινής λίστας ανήκουν στους δύο αυτούς τομείς, αλλά και σε κατηγορίες που υπόσχονται καλύτερες προοπτικές.

Εξάλλου, οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι εργοθεραπευτές και οι διευθυντές online διαφήμισης βρέθηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα στα 10 καλύτερα επαγγέλματα, χάρη στις υψηλές αποδοχές που υπόσχονται, το εξαιρετικά καλό εργασιακό περιβάλλον, την προοπτική ανάπτυξης και τα σχετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Αλλά και άλλα επαγγέλματα που σχετίζονται με τους κλάδους αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις στη λίστα των 200 επαγγελμάτων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας