06/04/2011

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης έρευνας για το Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα

Καριέρα

Το Great Place to Work® Institute Hellas ολοκλήρωσε και φέτος τη διεξαγωγή της έρευνας Best Workplaces 2011 και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Οι εταιρείες που διακρίνονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
• 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους
• 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν για το 2011 είναι οι εξής:

Best Workplaces 2011

Κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι

1 Αθηναϊκή Ζυθοποιία
2 Ελαίς – Unilever Hellas
3 Tasty Foods
4 Υγεία
5 Media Strom
6 Pharmathen
7 Leroy Merlin
8 Würth Hellas
9 Βιβεχρώμ
10 Accenture

Κατηγορία 50 έως 250 εργαζόμενοι

1 Xerox Hellas
2 Κρι Κρι - Βιομηχανία Γάλακτος
3 Imperial Tobacco Hellas
4 Medtronic Hellas
5 Genesis Pharma
6 Data Communication
7 3M
8 Μέλισσα Κίκιζας
9 Amgen Ελλάς
10 British American Tobacco Hellas

Η έρευνα Best Workplaces 2011 διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά, από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει και να βραβεύσει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Εταιρείες, που παρά τη δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο την οποία διανύει η χώρα μας, έλαβαν τη σημαντική απόφαση να επενδύσουν στο Ανθρώπινο Δυναμικό τους και να αποτιμήσουν τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Όσον αφορά στη φετινή έρευνα, συμμετείχαν 42 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στους 7.171. Οι αριθμοί αυτοί, μπορούν αδιαμφισβήτητα να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Great Place to Work® Institute Hellas να συμβάλει στην αλλαγή της νοοτροπίας των ελληνικών επιχειρήσεων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι μισές περίπου από τις εταιρείες που έτρεξαν την έρευνα φέτος, συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια που γίνεται από τις επιχειρήσεις να παρέχουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η βράβευση των 20 εταιρειών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι εταιρείες που διακρίνονται στη χώρα μας διαγωνίζονται στη συνέχεια με τις καλύτερες εταιρείες από άλλες χώρες της Ευρώπης για να συνταχθεί η αντίστοιχη Λίστα των καλύτερων Ευρωπαϊκών οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στο Παρίσι.

Αναφορικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, κος Δημήτρης Μαύρος δήλωσε: «Χαιρόμαστε πραγματικά που φέτος, παρά τις δυσμενείς για τη χώρα μας οικονομικές συνθήκες, βλέπουμε πολλές εταιρείες να διακρίνονται για πρώτη φορά στη λίστα των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και πίστη για την πορεία της ελληνικής αγοράς.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τα αποτελέσματα αυτής, μπορείτε να ανατρέξετε στο site του Ινστιτούτου: www.greatplacetowork.gr ή να επικοινωνήσετε με την κα Ζωή Κουρουνάκου (210 8964531, zkouroun@alba.edu.gr).

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας