4/3/2024

Το ρομπότ SOPHIA για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Mediterranean College & το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Εκπαιδευτικά Νέα

Στόχος της πρωτοβουλίας η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης με Ηθική προς όφελος της ανθρωπότητας!
 
Ένα πρωτοποριακό συνέδριο με στόχο την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης με Ηθική προς όφελος της ανθρωπότητας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρες 12.00-16.00 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την επιστημονική υποστήριξη των Mediterranean College & ΙΕΚ ΑΛΦΑ και πρωτοβουλία του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή. Η SOPHIA, η πρώτη πολίτης-android με διαβατήριο στον κόσμο - δημιούργημα της Hanson Robotics - έρχεται από το Hong Kong για το “ MEET SOPHIA CONFERENCE” που συνδιοργανώνουν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το Mediterranean College, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου και η Victorious Team!
 
Με σημαντικές καινοτομίες διαχρονικά στο δίπολο «Τεχνολογία & Εκπαίδευση» - όπως η εισαγωγή του πρώτου υπολογιστή Apple στην Ελλάδα από την εταιρεία Rainbow - o Όμιλος ΞΥΝΗ, ο Καθηγητής Ξυνής και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ πρωτοπορούν και στη νέα εποχή και τις νέες τεχνολογίες, φέρνοντας για 1η φορά στην Ελλάδα το πρώτο ολοκληρωμένο ανδροειδές στον κόσμο με στόχο να αναδειχθεί η αξία αλλά και η επιτακτική ανάγκη της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης με Ηθική.
 
  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται Συνέδριο που ανοίγει την ατζέντα για το φλέγον ζήτημα “Ai With Ethics”, με την πρωτοβουλία και την επιστημονική υποστήριξη εκπαιδευτικού ομίλου!
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία διεξάγεται ένα τέτοιο επιστημονικό event σε μοναστήρι!
  • 150 C-level executives εταιρειών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι θρησκειών & AI experts θα συμμετάσχουν στο “MEET SOPHIA CONFERENCE
  • 2 discussion panels (διάρκειας 1,5 ώρα το καθένα), με θέματα: «Τεχνητή Νοημοσύνη με Ηθική» & «Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαίδευση»
  • Ανοιχτή συζήτηση με το ρομπότ SOPHIA
 
Stay tuned!
 
Για περισσότερες πληροφορίες: 
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313 –Γούναρη 14 & Τσαμαδού (νέο κτίριο)
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας