16/10/2023

Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.280 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για απόκτηση γνώσεων

Εκπαιδευτικά Νέα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση 1.280 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σύγχρονων τεχνητών» με κωδικό ΟΠΣ 5035205 υλοποιούν με μεγάλη επιτυχία τα  κάτωθι προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίηση δεξιοτήτων:
 
  • Χειριστής εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου
  • Θέματα Επεξεργασίας, Μεταποίησης, Τοποθέτησης και Εμπορίας Υαλοπινάκων
 
Μέχρι στιγμής πάνω από 90% των ωφελούμενων έχουν καταρτιστεί και πιστοποιηθεί και τα περισσότερα τμήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οι υπόλοιποι ωφελούμενοι καταρτίζονται και πιστοποιούνται αυτή την περίοδο, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
 
Οι ωφελούμενοι μέσω της αναβάθμισης των προσόντων τους και της διεύρυνσης των δεξιοτήτων τους έχουν άμεσα οφέλη και αποτελέσματα:
Βελτιώνουν τις πιθανότητες εύρεσης καλύτερης και ποιοτικότερης εργασίας μέσω της απόκτησης νέων εξειδικευμένων δεξιοτήτων με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητάς τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική συμπεριφορά αναφορικά με:
  • την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος
  • την ανάδειξη της δημιουργικής τους σκέψης,
  • την επίδειξη μεγαλύτερης υπευθυνότητας
  • την ικανότητα αυτοκατευθυνόμενης μάθησης
 
Δημιουργείται ένα «δίχτυ» προστασίας έναντι της ανεργίας και ειδικά της μακροχρόνιας. Οι καταρτιζόμενοι μετά την παρακολούθηση ενός εκ των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης  αποκτούν τα απαραίτητα προσόντα που τους βοηθούν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς και να αναπτύξουν το κατάλληλο προφίλ, ώστε αφενός να βελτιωθούν στο επάγγελμα που ήδη ασκούν και αφετέρου να είναι σε θέση να αναζητήσουν περαιτέρω βελτίωση στην καριέρα τους.
 
Η παροχή θεωρητικής/πρακτικής γνώσης και εμπειριών συνεπάγονται παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης στους καταρτιζόμενους, οι οποίοι με τη λήξη του προγράμματος θα μπορούν να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, έχοντας παράλληλα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα αφομοίωσης των εξελίξεων στον τομέα τους.
 
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας