29/09/2023

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον ποιοτικό έλεγχο των κατασκευών από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

E-Learning

Ένα ακόμα εξειδικευμένο σεμινάριο, το οποίο αφορά στον ποιοτικό έλεγχο των κατασκευών  και στις διαθέσιμες μεθόδους αποτίμησης της παθολογίας του οπλισμένου σκυροδέματος προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εργαστηριακές Δοκιμές και Μη Καταστροφικοί Έλεγχοι Δομικής Παθολογίας Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος», συνολικής διάρκειας 33 ωρών, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 9 Νοεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Έτσι, ο κορυφαίος φορέας επιθεώρησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα διευρύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις για επαγγελματίες που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη θεωρητική αλλά και πρακτική τους κατάρτιση.

Αναλυτικά, το εν λόγω σεμινάριο προσφέρει ολοκληρωμένες γνώσεις σε θέματα ανθεκτικότητας του οπλισμένου σκυροδέματος και τις διάφορες κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης, καθώς και σε θέματα εργαστηριακών δοκιμών για τα μηχανικά, φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά του σκυροδέματος και του χαλύβδινου οπλισμού.

Επιπλέον, προσφέρεται εξειδικευμένη κατάρτιση αναφορικά με τις διαθέσιμες μη καταστροφικές μεθόδους αποτίμησης των βλαβών και της δομικής παθολογίας του οπλισμένου σκυροδέματος και των δομικών υλικών σε θέματα επισκευής-προστασίας-ενίσχυσής, καθώς και για την ορθή χρήση συσκευών NDT (Non Destructive Testing) και εργαστηριακού εξοπλισμού, ενώ γίνεται ειδική μνεία σε θέματα προτύπων και κανονισμών.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μηχανικούς και τεχνικούς, που απασχολούνται σε εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, όπως σκυροδέματος, ασφαλτικών, χάλυβα και γενικά στον κλάδο των δομικών υλικών.

Επίσης, προσφέρει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και σε εκείνους που επιθυμούν να εξειδικευθούν στις μεθόδους μη καταστροφικών ελέγχων και δοκιμών (NDT) για την αποτίμηση της κτιριακής παθολογίας και για τον ποιοτικό έλεγχο σε θέματα επισκευής-προστασίας-ενίσχυσης των κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος, με χρήση του κατάλληλου επαγγελματικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό σκέλος διάρκειας 27 ωρών, κατά τη διάρκεια του οποίου καλύπτονται θέματα που αφορούν την ανθεκτικότητα του οπλισμένου σκυροδέματος, εισαγωγή στον ΚΤΣ’16 και εργαστηριακές δοκιμές νωπού σκυροδέματος, εργαστηριακές δοκιμές σκληρυμένου σκυροδέματος, δοκιμές σκυροδέματος σε υφιστάμενες κατασκευές και εργαστηριακές και μη καταστροφικές δοκιμές χαλύβδινου οπλισμού. Επίσης, μη καταστροφικές δοκιμές για την αποτίμηση της διάβρωσης του χαλύβδινου οπλισμού και χημικές αναλύσεις, εξειδικευμένες δοκιμές για θέματα επισκευής, προστασίας, ενίσχυσης κατασκευών καθώς και θέματα εξοπλισμού.

Αντίστοιχα, με την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους ακολουθεί πρακτικό μέρος διάρκειας 6 ωρών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει διαδραστικά, σε πραγματικό χρόνο, η παρουσίαση 2 εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου και του αντίστοιχου εξοπλισμού τους, καθώς και εφαρμογές όπως παρασκευή μίγματος σκυροδέματος μαζί με τους απαραίτητους ελέγχους για το νωπό και σκληρυμένο σκυρόδεμα, παρουσίαση της ορθής χρήσης διάφορων συσκευών NDT (π.χ. κρουσίμετρο, υπέρηχοι, συσκευές για μετρήσεις διάβρωσης χαλύβδινου οπλισμού) και πολλές ακόμη εξειδικευμένες εργαστηριακές δοκιμές.
Με την ολοκλήρωση των δύο μερών του εκπαιδευτικού προγράμματος  δίδεται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης 33 ωρών από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δυνατότητα συμμετοχής προσφέρονται στην παρακάτω ιστοσελίδα: πατήστε εδώ

Ο κ. Αθανάσιος Μουζάς, Διπλ. Πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ. και Επιθεωρητής Κτιριακών και Έργων Υποδομής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε πως: «Κάθε χρόνο, πραγματοποιούμε εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα,  προσφέροντας τεχνογνωσία αιχμής στους ενδιαφερόμενους.  Χάρη στους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, οι οποίοι προέρχονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, εξασφαλίζουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η γνώση είναι δύναμη, πόσο μάλλον η εξειδικευμένη γνώση, συνεπώς το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθίσταται εξαιρετικό παράδειγμα του υποδειγματικού συνδυασμού της θεωρητικής κατάρτισης με την πρακτική εφαρμογή, συστατικά απαραίτητα στο σύγχρονο εργασιακό στίβο».

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας