26/9/2023

Mediterranean College | Learning & Teaching Festival 2023

Εκπαιδευτικά Νέα

Βελτιώνοντας τις πρακτικές των καθηγητών, προς όφελος των φοιτητών!
 
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων, αλλά η εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein. 
 
Το Mediterranean College με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού του, διοργανώνει το Learning and Teaching Festival 2023 (LTF ’23), ένα πενθήμερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που ξεκινάει τις εργασίες του τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με το ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας & Μάθησης (Learning and Teaching Conference 2023), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:00 – 20:00. 
 
Η μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που προκύπτει από την ίδια την πράξη, αποτελεί για το Mediterranean College ακρογωνιαίο λίθο μιας επιτυχούς επαγγελματικής ανάπτυξης, αλλά και βασικό εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση θεμάτων στο πεδίο της εκπαίδευσης. Στόχος του Learning and Teaching Festival 2023  είναι να εμπλουτίσει και να επικαιροποιήσει τις  γνώσεις, τις δεξιότητες και τις πρακτικές του διδακτικού προσωπικού, προς όφελος των φοιτητών του Κολλεγίου. 
 
Learning & Teaching Conference 2023
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου | 10:00 – 20:00
Campus Αθήνας: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 104 34 
Campus Θεσσαλονίκης: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625
 
Η βασική δράση του Festival είναι το Learning and Teaching Conference με θέμα: “The day after tomorrow: setting new frontiers in education” και  θα διεξαχθεί δια ζώσης στα campuses της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας την έναρξη της Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2023-2024, με workshops, διαδραστικές ενότητες και παρουσιάσεις. Το Learning and Teaching Conference 2023 απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτές ενηλίκων στην Ελλάδα με στόχο την παροχή ευκαιριών επιμόρφωσης & ανάπτυξης αναφορικά με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Αν είσαι ακαδημαϊκός ή εκπαιδευτικός οποιασδήποτε βαθμίδας, σε προσκαλούμε να παρακολουθήσεις το συνέδριο.
 
 
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. 
 
Ανακαλύπτοντας νέες προοπτικές στην εκπαίδευση, θα ενημερωθείς για τις παρακάτω επίκαιρες ενότητες:
  • Διαφοροποιημένη μάθηση (π.χ. μαθησιακές δυσκολίες, τάξεις 2 ταχυτήτων, μάθηση και διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους, διαφορετικότητα και διεθνείς φοιτητές)
  • Νέες τεχνολογίες, μάθηση και διδασκαλία
  • Τεχνητή νοημοσύνη και μάθηση (π.χ. ChatGPT, εφαρμογές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη μάθηση και διδασκαλία)
  • Μάθηση, διδασκαλία και ξένες γλώσσες (π.χ. EFL, TESOL, διδασκαλία και μάθηση σε δεύτερη γλώσσα)   
  • Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη μάθηση; (π.χ. μεταβιβάσιμες δεξιότητες, επαγγελματικές δεξιότητες, φοιτητές ως επαγγελματίες) 
 
Keynote speaker του Learning and Teaching Conference 2023, είναι ο κ. Ανδρέας Τσιρίδης, Ψυχολόγος΄. Η εισήγησή του  με τίτλο: "Η τεχνητή νοημοσύνη στην μάθηση και τη διδασκαλία. Απειλή η ευκαιρία;" περιγράφει την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην εκπαίδευση φέρνει κινδύνους όσο και οφέλη. Ακόμα κι αν το σενάριο της πλήρους αντικατάστασης των ανθρώπινων εκπαιδευτών φαντάζει ακόμα μακρινό, οι κίνδυνοι για την ακαδημαϊκή ακεραιότητα είναι ήδη εδώ, φέρνοντας προβληματισμό στην πανεπιστημιακή και γενικώς την εκπαιδευτική κοινότητα. 
 
Από την άλλη, τα συστήματα μάθησης με τη χρήση ΑΙ μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά, εξατομικεύοντας τη μάθηση, προσαρμόζοντας τη μαθησιακή διαδικασία στις  ανάγκες των σπουδαστών, προσφέροντας τακτικό, γρήγορο feedback με τρόπους που κανείς εκπαιδευτικός δε μπορεί. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους; Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε και να ωφελήσουμε χρησιμοποιώντας τα νέα αυτά εργαλεία; Με ποιες πολιτικές και τί είδους εποπτεία χρειάζεται ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει την εκπαίδευση πιο παραγωγική, προσβάσιμη και δίκαιη; Μήπως, τελικά, η εισχώρηση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση εάν εφαρμοστεί προσεκτικά είναι μια ευκαιρία για βελτίωση και επέκταση της μάθησης;  
 
Πρόγραμμα Συνεδρίου
Ενημερώσου αναλυτικά για το πρόγραμμα του Συνεδρίου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
 
 
Στο Mediterranean College, επενδύουμε στην παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών ξένων πανεπιστημίων, σε ένα δημιουργικό περιβάλλον που ενισχύει τις δεξιότητες των φοιτητών μας και τους εξασφαλίζει άριστες επαγγελματικές προοπτικές. Η φοιτητοκεντρική προσέγγιση που εφαρμόζουμε στο Mediterranean College, στοχεύει στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους, παρέχοντας υπηρεσίες στήριξης, όπως ο θεσμός του προσωπικού συμβούλου, οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου, του Γραφείου Καριέρας και του Κέντρου Μαθησιακής Στήριξης, η πολιτική επιδοτήσεων & υποτροφιών. Τα Γραφεία Υποθέσεων Φοιτητών, Διεθνών Φοιτητών και Αποφοίτων, διασφαλίζουν την ευημερία των φοιτητών μας και ο ενεργός Σύνδεσμος Φοιτητών  (Students’ Union) του Mediterranean College υπόσχεται μια συναρπαστική φοιτητική ζωή.
 
Όποια και αν είναι η στάση σου, το Mediterranean College είναι… «Στάση Ζωής»! Ξέρεις γιατί; 
Διότι εξασφαλίζεις:
 
 
Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων).
 
Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών & τους τρόπους χρηματοδότησης που προσφέρονται:
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ: 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 287779
 
Επισκέψου τις εγκαταστάσεις μας:
Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434 
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251 
Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675 
Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625 
 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας