11/04/2023

Νέα σεμινάρια Υποκριτικής και Θεάτρου από το Action Theater Drama Studio στη Θεσσαλονίκη

Σεμινάρια

Το ACTION Theater Drama Studio στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δύο νέων σεμιναρίων Υποκριτικής και Θεάτρου και μας προσκαλεί να μυηθούμε στην τέχνη του ηθοποιού αλλά και να γνωρίσουμε πώς το θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση ενάντια στη βία.

Ο εισαγωγικός κύκλος Υποκριτικής τέχνης απευθύνεται σε εκείνους που επιζητούν να έρθουν σε μία πρώτη δημιουργική επαφή με την Υποκριτική και γενικότερα με τη Θεατρική Τέχνη, για να διερευνήσουν πρακτικά την επιθυμία τους και να ανακαλύψουν - καλλιεργήσουν μέσω της θεατρικής πράξης τις σωματικές, ψυχικές και φωνητικές τους δυνατότητες.

Ο χαρακτήρας του μαθήματος είναι εργαστηριακός, με καθοριστικό το βιωματικό στοιχείο και βασίζεται στις αρχές της συλλογικότητας και στην αντίληψη της κοινής δημιουργίας.
 
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εισαγωγικού κύκλου (τμήμα αρχαρίων), ακολουθούν κύκλοι συστηματικής εκπαίδευσης στην Υποκριτική τέχνη - με σαφώς πιο απαιτητικό χαρακτήρα-ανάλογα με τις εκάστοτε ομάδες δουλειάς.
 
Το σεμινάριο Το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως εργαλείο ενάντια στη βία, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο θεωρητικό και πρακτικό οδηγό για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές θεάτρου, ηθοποιούς, ψυχολόγους αλλά και σπουδαστές παιδαγωγικών, θεατροπαιδαγωγικών και ανθρωπιστικών σχολών που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο μάθημα τους τη θεατρική τέχνη στο σύγχρονο σχολείο και να αναμετρηθούν με όλα του τα συμφραζόμενα: μαθησιακές δυσκολίες, έλλειψη ενσυναίσθησης, έλλειψη στόχων, άρνηση ένταξης στο σχολικό περιβάλον, περιστατικά έντονου ρατσισμού με κύριο όμως άξονα την πρόληψη απέναντι σε κάθε μορφή βίας –η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί συχνό φαινόμενο-και στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό. Μετά το πέρας των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό για όλα τα παραπάνω και να λύσουν κάθε απορία που θα δημιουργηθεί.
 
Πρόληψη-Εντοπισμός-Αντιμετώπιση
 
Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να
  • Ορίζουν την έννοια και τα είδη της βίας
  • Μαθαίνουν τον τρόπο αντιμετώπισης οποιασδήποτε μορφής βίας (ενδοσχολική/λεκτική/διαδικτυακή/σωματική)
  • Εφαρμόζει τα βήματα αντιμετώπισης
  • Είναι σε θέση να βοηθήσει τους εμπλεκόμενους είτε είναι θύτες είτε είναι θύματα

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα 2314037891, 6971896616.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας