20/12/2022

Γιατί είναι σημαντική η επαγγελματική σας ανάπτυξη το 2023;

Καριέρα

Με τις εξελίξεις να τρέχουν, τις τεχνολογικές αλλαγές να μας επηρεάζουν περισσότερο από ποτέ και με τα εργασιακά να βιώνουν τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να είναι το κλειδί για να ανταποκριθείτε σε όλα τα καινούρια δεδομένα.
Η επαγγελματική εξέλιξη είναι μια σημαντική πτυχή της συνέχισης της επαγγελματικής σας ανάπτυξης και της προσπάθειας σας για την επίτευξη των στόχων σας.

Σε αυτό το κείμενο θα εξηγήσουμε τι είναι η επαγγελματική ανάπτυξη, τα οφέλη της τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους υπαλλήλους τους και πώς να αναζητήσετε διαφορετικές ευκαιρίες για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Τι είναι η Επαγγελματική Ανάπτυξη;
Η επαγγελματική ανάπτυξη είναι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης μετά την είσοδο σας στο εργατικό δυναμικό. Μπορεί να περιλαμβάνει μαθήματα ή εργαστήρια, παρακολούθηση επαγγελματικών ή βιομηχανικών συνεδρίων ή απόκτηση πιστοποιήσεων για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας στον τομέα που έχετε επιλέξει.

Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη εσωτερικά, όπως εκπαιδευτικές συνεδρίες ή προγράμματα καθοδήγησης, αλλά πολλά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης γίνονται και ανεξάρτητα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι προγραμμάτων που βοηθούν στη βελτίωση και την εκμάθηση πολλαπλών δεξιοτήτων, όπως μια σειρά από πιστοποιήσεις διαχείρισης έργων. Οργανισμοί πολύ γνωστοί στο είδος τους προσφέρουν προγράμματα τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες.

Γιατί είναι σημαντική η επαγγελματική ανάπτυξη;
Η επαγγελματική εξέλιξη είναι σημαντική γιατί έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη, όπως προαγωγές. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες σας και να αποκτήσετε νέες.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε μια ομάδα υποψηφίων. Το να δείξετε ότι έχετε ολοκληρώσει προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης ή πρόσθετες πιστοποιήσεις του κλάδου στο βιογραφικό σας μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να δείξετε την εμπειρία σας στον τομέα σας.

Οι εργαζόμενοι που επιδεικνύουν πρωτοβουλία στην ανεξάρτητη μάθηση μπορούν να υποδείξουν στους εργοδότες ότι είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και ενθουσιώδεις για τη συνέχιση της ανάπτυξης σας.

 

Αναζητήστε δια ζώσης ή elearning σεμινάρια στο Semifind.gr

 

Οφέλη Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Εργοδότες
Η επαγγελματική εξέλιξη μπορεί να είναι καθοριστική για την ανάπτυξη μιας ισχυρότερης ομάδας.
Οι εργοδότες που ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να αναζητήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, με τη σειρά τους ενθαρρύνουν την υψηλότερη παραγωγικότητα και ικανοποίηση από την εργασία.

Υψηλότερα ποσοστά διατήρησης των στελεχών
Σύμφωνα με άρθρο του Business News Daily, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στους υπαλλήλους τους για να βελτιώσουν τον δυνητικό κύκλο εργασιών.

Η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην εργασία τους. Η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπορεί, με τη σειρά της, να μεταφραστεί σε υψηλότερη συνολική εργασιακή ικανοποίηση, απόδοση των εργαζομένων, παραγωγικότητα και καλύτερο ηθικό.

Η επένδυση σε προγράμματα κατάρτισης επαγγελματικής ανάπτυξης δείχνει επίσης στους εργαζομένους ότι η εταιρεία τους επενδύει στην επιτυχία τους και ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει την ανέλιξή τους.

Προσέλκυση καλύτερων ταλέντων
Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε —και να διατηρήσετε— ταλαντούχους υπαλλήλους. Η προσφορά ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες να καλύψουν ανοιχτές θέσεις προσελκύοντας και διατηρώντας ειδικευμένους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα διαχείρισης ταλέντων Clear Company, το 74 τοις εκατό των εργαζομένων λέει ότι η έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης τους εμποδίζει να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επιπλέον, το 94 τοις εκατό των εργαζομένων θα έμεναν περισσότερο σε μια εταιρεία εάν επένδυε στην ανάπτυξη του προσωπικού.

Οι εργοδότες που προσφέρουν αυτά τα οφέλη είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν πιθανούς υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν προς το καλύτερο και να επιδιώξουν την πρόοδο τους.

Η επένδυση στην επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες μιας υπάρχουσας ομάδας και να δελεάσει νέα ταλέντα να συμμετάσχουν με το κίνητρο ενός σαφούς σχεδίου μάθησης και ανάπτυξης.

Βοηθήστε τους υπαλλήλους να παραμείνουν ενημερωμένοι με τις τάσεις του κλάδου για να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους αιχμηρές
Οι τάσεις του κλάδου κινούνται γρήγορα και είναι σημαντικό για τις εταιρείες να συμβαδίζουν με την εποχή. Η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να αποτρέψει πιθανή στασιμότητα διατηρώντας —και βελτιώνοντας— τις δεξιότητες των εργαζομένων.

Αναζητήστε προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να παραμένετε ενημερωμένοι, όπως αυτά για ευέλικτη ηγεσία, για υβριδική εργασία ή για στρατηγική καινοτομίας.

Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με την επαγγελματική ανάπτυξη είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν αφοσιωμένοι στην εργασία τους και να είναι ενθουσιώδεις για την επιδίωξη των στόχων τους.

Οφέλη Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Εργαζόμενους
Από την απόκτηση εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας μέχρι τη δημιουργία δυνατοτήτων ανέλιξης, η επαγγελματική ανάπτυξη προσφέρει στους εργαζόμενους πολλά οφέλη όχι μόνο για την καριέρα σας, αλλά και για τους προσωπικούς σας στόχους.

Μάθετε νέες δεξιότητες
Μέσω της επαγγελματικής ανάπτυξης, μπορείτε να βελτιώσετε τόσο τα hard skills όσο και τα soft skills στην εργασία σας. Τα hard skills αφορούν συγκεκριμένες γνώσεις εργασίας που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω επίσημης κατάρτισης ή εκπαίδευσης. Τα soft skills είναι προσωπικές ικανότητες, όπως η αποτελεσματική επικοινωνία ή οι δεξιότητες που συμβάλλουν στη συναισθηματική νοημοσύνη.

 

Επιλογές εκπαίδευσης για την επαγγελματική σας ανάπτυξη από το Semifind.gr
Δείτε όλα τα σεμινάρια που προσφέρουν κορυφαίοι φορείς

 

Η ανάπτυξη και των δύο τύπων δεξιοτήτων είναι σημαντική για την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων — ακόμη και ορισμένων από τους προσωπικούς σας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπιστία σας
Η προσθήκη επιπλέον δεξιοτήτων ή πιστοποίησης από ένα πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στο βιογραφικό σας είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη σας στις δεξιότητές σας και να δείξετε την αξιοπιστία σας στους εργοδότες.

Οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μπορούν να δημιουργήσουν τόσο στους νέους όσο και στους έμπειρους επαγγελματίες νέες ιδέες και να συμβάλουν στην τεχνογνωσία. Η αναζήτηση αυτών των ευκαιριών δείχνει τη φιλοδοξία για την άσκηση αυτών των νέων ικανοτήτων.

Αναπτύξτε Ηγετικές Δεξιότητες
Ένας υπάλληλος με αυτοπεποίθηση είναι επίσης πιθανόν ένας ενθουσιώδης υπάλληλος. Εάν κάνετε το βήμα για να αναπτυχθείτε και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, το κίνητρο για να αναζητήσετε πρόσθετες ευκαιρίες μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται μαζί με αυτό.

Εάν είστε υπάλληλος που θέλει να προχωρήσει την καριέρα του, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε, η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να σας ενθαρρύνει να αποκομίσετε γνώσεις ηγεσίας που μπορεί να μην είχατε αναζητήσει διαφορετικά.

Αυτή η ανάρτηση προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας.

Δημιουργήστε το δίκτυό σας
Η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δικτύωση. Τα εργαστήρια, τα συνέδρια, τα μαθήματα και τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι χώροι στους οποίους οι επαγγελματίες μπορούν να γνωρίσουν νέους ανθρώπους στον κλάδο τους και να δημιουργήσουν νέες συνδέσεις.

Αυτές οι συνδέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες, καθοδήγηση και υποστήριξη που μπορεί να αποτελέσουν το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα σας.

Αναβαθμίστε την καριέρα σας
Ένας καλά καταρτισμένος εργαζόμενος προσελκύει την προσοχή του εργοδότη. Οι εργαζόμενοι που επενδύονται στην επαγγελματική ανάπτυξη δείχνουν αφοσίωση στην εργασία τους και ενδιαφέρον να συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Η επαγγελματική ανάπτυξη μπορεί επίσης να ενισχύσει τις δυνατότητες κερδών σας αυξάνοντας την αξία σας μέσω της απόκτησης πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων.

Πού να παρακολουθήσετε μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης.

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης του Χάρβαρντ προσφέρει δεκάδες μαθήματα που εκτείνονται σε πολλούς κλάδους. Ο εργοδότης σας μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να πληρώσετε για αυτές τις ευκαιρίες εάν δείξετε το ενδιαφέρον σας.

Υπάρχουν διαθέσιμες τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακές επιλογές, οπότε επιλέξτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τους στόχους και τον τρόπο που σας αρέσει να εκπαιδεύεστε.

Αναζητήστε προγράμματα, εργαστήρια, σεμινάρια, προγράμματα καθοδήγησης και άλλα στον κλάδο σας. Η επένδυση στον εαυτό σας είναι μόνο το πρώτο βήμα.


Πηγή: Harvard

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας