02/06/2022

2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στις 29 Ιουνίου στη Λάρισα

Εκπαιδευτικά Νέα

Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για δεύτερη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας στις 29 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Πρόκειται για ένα Forum στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Λάρισας.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου ήταν παρόντες και έκαναν δηλώσεις οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και των φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
«Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας ξαναβρισκόμαστε και γινόμαστε υποστηρικτές του 2ου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ενδιαφέρονται για έναν ευαίσθητο τομέα που λέγεται εκπαίδευση. Γιατί μια στιγμή μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου. Και το Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Πλατεία Ταχυδρομείου φιλοξενεί τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Ο καλός πολίτης είναι ο πληροφορημένος πολίτης.»

Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμος Λαρισαίων:
«Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο θεσμό. Ένας θεσμός οποίος έχει το στοιχείο της πληροφόρησης και της συμβουλευτικής απέναντι σε γονείς και παιδιά τα οποία δίνουν ένα άλλο αγώνα, αυτό των εξετάσεων.»

Χρήστος Βλούχος, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας:
«Μεγάλη τιμή που το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τελεί υπό την αιγίδα μας. Αναγνωρίζει και δικαιώνει το ρόλο που έχει  θέσει η κοινωνία εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα στα φροντιστήρια, να αγωνίζονται για να αμβλύνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες που αργότερα γίνονται κοινωνικές.»

Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ):
«Ο ΣΘΕΒ δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μια τέτοια διοργάνωση. Μια στιγμή είναι αρκετή να καθορίσει το μέλλον ενός νέου ανθρώπου. Ενός νέου ανθρώπου που είναι ο μελλοντικός φοιτητής και ο μελλοντικός εργαζόμενος. Εργαζόμενοι με προσόντα και δεξιότητες είναι αυτό που θέλουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας. Είμαστε εδώ για να συνδέσουμε την παραγωγή με την εκπαίδευση.»

Δημήτρης Παπαλέξης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας:
«Το Επιμελητήριο Λάρισας στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Η Λάρισα έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκπαίδευσης τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα που αποτελεί τον τρίτο πόλο έλξης για φοιτητές από όλη τη χώρα.»

Μάρθα Ρούσσου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας:
«Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις επιλογές αξιοποίησης των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Τμήματα Πανεπιστημίων, Κολέγια στα οποία προσφέρονται προγράμματα διεθνών Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και αντίστοιχα ιδρύματα, Δημόσια ή Ιδιωτικά, της Κύπρου και άλλων χωρών του εξωτερικού που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για Έλληνες αποφοίτους.»

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες
Μίνα Τολίδου
Υπεύθυνη επικοινωνίας 2ου ΦΕ Θεσσαλίας
Τηλ: 6973857155
Email: m.tolidou@amgreece.gr
 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας