24/5/2022

Ποια υπηρεσία streaming πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς ότι έχει καλό περιεχόμενο για παιδιά;

Εκπαιδευτικά Νέα

Το αν η τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν σωστά αλλά και να εκπαιδευτούν είναι μια τεράστια συζήτηση. Καθώς, όμως, όλα αυτά έχουν μπει πλέον στη ζωή μας και στην ελληνική πραγματικότητα, εμφανίζει ενδιαφέρον μια έρευνα που έρχεται από την Αμερική σχετικά με το ποιες υπηρεσίες πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι περισσότερο ψυχαγωγικές/εκπαιδευτικές για τα παιδιά τους.

Καθώς οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονταν κατά κύριο λόγο στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, βρέθηκαν να αναζητούν πράγματα για να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους, συχνά απευθυνόμενοι στις προτάσεις της τηλεόρασης και των streaming εφαρμογών.
Ποιες όμως υπηρεσίες έχουν το καλύτερο περιεχόμενο για παιδιά; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το YouGov, έναν παγκόσμιο οργανισμό ερευνών, τα Netflix, Disney+ και Amazon Prime φαίνεται να είναι οι ηγέτες στο περιεχόμενο για παιδιά.

Περισσότεροι από τρεις στους πέντε (62%) Αμερικανούς γονείς λένε ότι το Netflix έχει καλό ψυχαγωγικό περιεχόμενο για παιδιά, ενώ το 34 τοις εκατό λέει ότι συνδυάζει και καλό εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Η θέση του Netflix στην κορυφή της λίστας είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας για τη δημιουργία μιας συλλογής παιδικών τίτλων, συμπεριλαμβανομένων πρωτότυπων προγραμμάτων όπως το "Carmen Sandiego" και το "Ask the Storybots", καθώς και παραγωγές από γνωστούς δημιουργούς όπως το Nickelodeon.

Αλλά το 2019 έφερε την αυγή και άλλων σύγχρονων υπηρεσιών, φέρνοντας αντιμέτωπους το Netflix και το Amazon Prime με τους νεοφερμένους Disney και Apple TV+, οι οποίοι ήρθαν και οι δύο οπλισμένοι με δικούς τους τίτλους για παιδιά.


 

Η πρόσφατη έρευνα του YouGov δείχνει ότι η Disney+ – της οποίας το ψωμί και το βούτυρο είναι ο κατάλογος της με παιδικό περιεχόμενο που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες – ανταγωνίζεται επάξια το Netflix, με το 57% των γονέων στις ΗΠΑ να λένε ότι έχει καλό ψυχαγωγικό περιεχόμενο και το 33% να λέει ότι το συνδυάζει με εξίσου καλό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Η Disney παρουσιάζει τίτλους όπως το "Sofia the First" και ταινίες της Pixar όπως το "Coco" έχουν πλέον μεταφερθεί από το Netflix στο Disney+ καθώς έληξαν τα συμβόλαια.

Η πλειοψηφία (51%) των γονέων πιστεύει επίσης ότι το Amazon Prime έχει καλό ψυχαγωγικό περιεχόμενο για παιδιά, ενώ το 29 τοις εκατό τονίζει και την εκπαιδευτική του πληρότητα. Λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των γονέων λένε ότι το Apple TV+ — άλλη μια νέα πρόταση — έχει καλό ψυχαγωγικό περιεχόμενο, ενώ περίπου ένας στους 10 (9%) λέει ότι έχει καλό εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Αυτοί οι γίγαντες αντιμετωπίζουν επίσης την παραδοσιακή καλωδιακή τηλεόραση, η οποία σχεδόν δύο στους πέντε (38%) Αμερικανούς γονείς λένε ότι έχει καλό ψυχαγωγικό περιεχόμενο και περίπου ένας στους πέντε (22%) λέει ότι έχει καλό εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, τα ευρήματα του YouGov σχετικά με το περιεχόμενο για παιδιά συνάδουν με αυτό που οι ενήλικες των ΗΠΑ θεωρούν γενικά ως must-have υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για το Variety Intelligence Platform, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί αξιολόγησαν το Netflix ως υπηρεσία που πρέπει να έχετε, ενώ

σχεδόν το ένα τρίτο το είπε για το Amazon Prime Video και πάνω από το ένα πέμπτο υπέδειξαν το Hulu. Το Disney+ και η καλωδιακή τηλεόραση ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των παρόχων περιεχομένου.

Μεθοδολογία: Το συνολικό μέγεθος του δείγματος ήταν 1.295 ενήλικες. Η επιτόπια εργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου 2020. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Τα στοιχεία έχουν σταθμιστεί και είναι αντιπροσωπευτικά όλων των ενηλίκων των ΗΠΑ (ηλικίας 18+).

Πηγή: YouGov

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας