04/02/2022

TÜV Austria Academy: Συνέντευξη με τον Στυλιανό Μαργέτη

Σεμινάρια

Ο Στυλιανός Μαργέτης, διευθυντής της TÜV Austria Academy, μιλάει για την εκπαιδευτική διαδικασία στα χρόνια της πανδημίας, την τηλεκπαίδευση και για τα προσεχή εκπαιδευτικά σεμινάρια της TÜV Austria Academy.

- Ποια είναι τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της TÜV Austria Academy που αναπτύχθηκαν το 2021;

Το 2021 αναπτύχθηκαν και υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία 25 νέοι τίτλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στον τομέα των τροφίμων, στις προσωπικές δεξιότητες στον εργασιακό χώρο και σε άλλου διάφορους τομείς εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από τους νέους τίτλους:

 • ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - BRC issue 8
 • ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – IFS 7
 • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY ISSUE 8
 • ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ FSSC 22000 V5.1
 • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, BRC GLUTEN FREE
 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ AGRO-2
 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
 • ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
 • PERSONAL BRANDING
 • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
 • INTRODUCTION TO BUSINESS CONTINUITY - ISO 22301:2019
 • ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ και
 • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

- Λόγω της πανδημίας και των νέων δεδομένων που επέβαλε, η τηλεκπαίδευση μπήκε δυναμικά στη ζωή μας. Αν κάνετε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε σε τι θεωρείτε ότι ωφέλησε και σε τι στάθηκε εμπόδιο στην εκπαιδευτική διαδικασία; Τελικά, το πρόσημο είναι θετικό;

Δυστυχώς εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, λόγω της πανδημίας, οι κοινωνικές επαφές περιορίστηκαν λόγω της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει εξαίρεση και στον τομέα της εκπαίδευσης. Ειδικά την περίοδο που υπήρχε ολική απαγόρευση των δια ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που συνέβει παράλληλά με το κλείσιμο των απανταχού εκπαιδευτικών μονάδων όλων των κατηγοριών, η τηλεκπαίδευση έγινε πολύ γρήγορα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Για την εταιρία μας δεν ήταν κάτι καινούριο, καθώς είχαμε αναπτύξει πολλά προγράμματα ασύγχρονης κυρίως εκπαίδευσης. Η σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της TÜV AUSTRIA Academy λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα, οπότε όλα τα προγράμματά μας υλοποιήθηκαν διαδικτυακά και live, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνεργατών. Η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, η παρακολούθηση των προγραμμάτων από τo γραφείο ή το σπίτι λόγω τηλεργασίας, αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορούσε ο καθένας από οποιοδήποτε σημείο της χώρας και όχι μόνο να παρακολουθήσει τα προγράμματά μας, ήταν οι λόγοι της επιτυχίας μας. Το μόνο αρνητικό της τηλεκπαίδευσης  είναι η δικτύωση των συμμετεχόντων και  η έλλειψη της αμεσότητας που υπάρχει στις δια ζώσης εκπαιδεύσεις. Εάν ζυγίσεις όμως την άνεση που προσφέρει η τηλεκπαίδευση και την εξοικονόμησή πόρων θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό!

- Θεωρείτε ότι η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει;

Η τηλεκπαίδευση ήρθε όντως για να μείνει και να εξελιχθεί. Τα οφέλη της είναι πολλαπλά. Υπάρχει όπως είπαμε η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο καθένας μας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου κι αν βρίσκεται, με οποιοδήποτε τρόπο (Υπολογιστή, λάπτοπ, κινητή συσκευή). Ακόμα και από οικονομικής πλευράς, η μείωση των λειτουργικών εξόδων κάθε προγράμματος οδηγεί και στη μείωση των διδάκτρων.Τέλος, οι νέοι άνθρωποι, που θα είναι η βάση της αγοράς τα επόμενα χρόνια, είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τις τεχνολογικές τους συνήθειες. Εξαιτίας τους λοιπόν, η τηλεκπαίδευση θα αναγκαστεί όχι μόνο να διατηρηθεί στην αγορά, αλλά και να εξελιχθεί ταχύτατα και ποιοτικά.

- Ένα από τα προσεχή επιμορφωτικά σεμινάρια της TÜV Austria Academy είναι η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Ποιος είναι ο σκοπός του και σε ποιους απευθύνεται;

Η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων βοηθά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτών, πάνω στις σύγχρονες αρχές, μεθόδους και τεχνικές εκπαίδευσης, ώστε να είναι ικανοί να διδάσκουν με καινοτόμο, δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο ομάδες ενηλίκων. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτίσει τους εκπαιδευτικούς στα βασικά σημεία του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, προκειμένου να μπορούν να μεταδίδουν τη γνώση, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους. Τελικά, ο ουσιαστικός στόχος του προγράμματος είναι η άριστη επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτών και ομάδας εκπαιδευομένων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη Διοίκησης, σε Πτυχιούχους οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης και Πτυχιούχους οι οποίοι έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον για τα αναφερόμενα γνωστικά πεδία, αλλά και σε Εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Διά Βίου Μάθησης.

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της TÜV AUSTRIA Academy:
Επίσημη ιστοσελίδα: TÜV Austria Academy
Email: training@tuv.at
Τηλ: 210 5220900

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ TÜV AUSTRIA ACADEMY

ΔΕΛΤΑ
“Η συνεργασία της ΔΕΛΤΑ με την TÜV AUSTRIA Hellas είναι πολυετής, ισχυρή και αποδοτική. Σε ετήσια βάση στελέχη της Εταιρείας μας συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η TÜV AUSTRIA Academy και εστιάζουν σε Συστήματα Διαχείρισης και Διασφάλισης της Ποιότητας των προϊόντων, καθώς και στην λήψη των κατάλληλων πιστοποιήσεων. Σεβόμενη η TÜV AUSTRIA ότι η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες για την ΔΕΛΤΑ, μας υποστηρίζει στη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στην κουλτούρα και στις διαδικασίες της Εταιρείας μας, τα οποία δίδουν προστιθέμενη αξία και εφαρμόζονται στην πράξη. Επιπρόσθετα, οι εισηγητές της TÜV AUSTRIA Academy διακρίνονται για το ήθος, τις γνώσεις, την εμπειρία και την μεταδοτικότητά τους.

Δήμητρα Μπένου
Organization Development Manager | ΔΕΛΤΑ

ΕΥΔΑΠ
H Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥΔΑΠ, συνεργάζεται με την TUV AUSTRIA Academy για την κατάρτηση του προσωπικού της σε θέματα Τεχνικά, Ασφάλειας, Περιβαλλοντικής Επίδοσης, Επικοινωνίας, Team Management, Διαπραγματεύσεων. Πρόκειται για εξαιρετικούς επαγγελματίες, με προθυμία στην κατανόηση των εκπαιδευτικών μας αναγκών  καθώς και στην ικανοποίησή τους με απόλυτη συνέπεια. Υποστηρικτικοί, άμεσοι στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, αποτελεσματικοί και ευέλικτοι. Τους ευχαριστούμε για τη γόνιμη συνεργασία και ευχόμαστε να είναι πάντα πρωτοπόροι, με επιτυχία και ανοδική πορεία στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. 

Σπύρος Κυρίτσης
Διευθυντής Εκπαίδευσης  Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΥΔΑΠ

Aquila Hotels & Resorts
Ο τουρισμός, ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας, είναι φυσικό να πρωτοστατεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το ζήτημα της κατάρτισης στον τουριστικό κλάδο έχει κομβική σημασία. Η συνεχής και εξειδικευμένη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου, αποτελεί δέσμευσή μας ώστε να ενισχύουμε το προσωπικό μας από την ένταξη τους στην ομάδα μας και καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας τους. Η αφοσίωσή μας στο να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μας εμπνέει να αναπτύσσουμε, να εφαρμόζουμε και να καθιερώνουμε συνεχώς νέα προγράμματα εκπαίδευσης. Παρακολουθούμε με αυθεντικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις & επιλέγουμε με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια τις συνεργασίες μας σε θέματα εκπαίδευσης, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες μας για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα επιβεβαιώνουν και θα ενθαρρύνουν την προσπάθειά μας.

Η TÜV AUSTRIA Academy ήταν αρωγός στην εκπαίδευση του προσωπικού του ομίλου Aquila Hotels & Resorts, μέσω των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, διευρύνοντας τους ορίζοντες τους & ενισχύοντας την εξέλιξή τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης
HR Manager
Aquila Hotels & Resorts

Προτεινόμενες σχολές

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων