25/02/2021

SEO: Τι να προσέξεις όταν επιλέγεις online εκπαιδευτικό σεμινάριο

E-Learning

Το SEO είναι η νέα (αν και όχι τόσο νέα τελικά) πραγματικότητα στο digital marketing. Είναι ένα πλέγμα στρατηγικών για τη βελτιστοποίηση του website για τις μηχανές αναζήτησης, που όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά αντίθετα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
 
Πώς μαθαίνουμε SEO;
Συνήθως, το SEO αποτελεί ένα μικρό κομμάτι στις σπουδές digital marketing, το οποίο δεν είναι επαρκές για έναν τόσο πολυσύνθετο κλάδο. Το SEO απαιτεί εμπειρία, γνώσεις, αρκετό ψάξιμο και διάθεση για συνεχή ανανέωση.
Όλοι, λοιπόν, ξεκινούν με ένα σεμινάριο για το SEO και ύστερα μαθαίνουν στην πράξη ασχολούμενοι με διάφορα projects. Το ποιο σεμινάριο θα διαλέξεις παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο εφοδιασμένος θα είσαι έπειτα για την εργασιακή ζωή και αν οι κινήσεις σου θα έχουν επιτυχία.
Μιλήσαμε με την ομάδα της digital challenge_, η οποία εξειδικεύεται στο SEO εδώ και χρόνια, και μας εξήγησε τι ακριβώς πρέπει να προσέξει κανείς σε αυτή τη διαδικασία.
 
Σε ποιους απευθύνεται ένα online σεμινάριο SEO
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από ένα online σεμινάριο SEO;
Κατά βάση, όποιος θέλει. Τέτοια σεμινάρια έχουν φτιαχτεί κυρίως για marketers, αλλά κάλλιστα μπορεί να τα παρακολουθήσει και ο κάτοχος μιας ψηφιακής επιχείρησης. Απλώς, αν πρόκειται για ένα τεράστιο e-shop με πληθώρα προϊόντων, είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσει κανείς να διαχειριστεί μόνος του όλη τη SEO στρατηγική. Για ένα μικρό site αυτό είναι πιο εφικτό.
Πάντως, ο κανόνας λέει ότι το SEO είναι χρήσιμο για όλους. Οπότε, ένα τέτοιο σεμινάριο θα βοηθήσει όχι μόνο τον marketer, αλλά και τον blogger που θέλει να αυξήσει την επισκεψιμότητά του, τον προγραμματιστή που θέλει να μάθει σημαντικά στοιχεία του τεχνικού SEO,τον επιχειρηματία που θέλει καλύτερα οργανικά αποτελέσματα, περισσότερο traffic και μεγαλύτερα κέρδη επί των πωλήσεων.
 
Τι πρέπει να περιέχει ένα σεμινάριο SEO;
Το SEO είναι ένας τομέας που αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία, μεθόδους και στρατηγικές. Είναι βασικό να βεβαιωθείς ότι το σεμινάριο που έχεις επιλέξει, είναι ολοκληρωμένο και θα σου δώσει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση.
Ένα γνωστό όνομα εκπαιδευτικού φορέα είναι σίγουρα ελκυστικό, όμως πρώτα τσέκαρε ότι σου μαθαίνει τα παρακάτω:
SEO audit: Όλα όσα πρέπει να ελέγχεις σε ένα site, όταν το αναλαμβάνεις για πρώτη φορά και έχεις σαν στόχο να βελτιώσεις τις κατατάξεις του. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να διορθωθεί. Όσο πιο πολλές παραμέτρους λαμβάνεις υπόψη, τόσο το καλύτερο.
Keyword research: Πώς βρίσκουμε τις λέξεις-κλειδιά, στις οποίες αξίζει να στοχεύσουμε. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο που καθορίζει όλες τις στρατηγικές στο SEO.
On-page SEO: Πώς πρέπει να είναι δομημένο ένα site και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα κείμενα και οι εικόνες του. Πού μπαίνουν τα keywords, πώς γίνεται το interlinking και πώς γράφονται ελκυστικά titles και meta descriptions είναι τα κυριότερα αλλά όχι τα μοναδικά στοιχεία.
Τεχνικό SEO: Στόχος είναι η άριστη εμπειρία επισκέπτη σε ένα website και αυτό αφορά τεχνικά ζητήματα, όπως η ταχύτητα του site, η αφαίρεση των broken links, η βελτιστοποίηση του robots.txt, το canonical tag, το noindex σε περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας κλπ.
Off-page SEO: Πώς χτίζονται δηλαδή τα backlinks, ένα από τα πιο απαιτητικά και περίπλοκα ζητήματα του SEO. Καλό είναι σε αυτό το κεφάλαιο να διδάσκονται και κάποιες επιπλέον βοηθητικές γνώσεις, όπως το guest blogging και το content marketing.
Analytics: Εκπαίδευση στα βασικότερα εργαλεία analytics, για να αναλύετε τα δεδομένα του website και τα αποτελέσματα της στρατηγικής σας. Είναι σημαντικό εδώ να υπάρχει η δυνατότητα για πρακτική εξάσκηση.
Ανάλυση ανταγωνισμού: Τι κάνουν οι ανταγωνιστές και πώς μπορούμε να το βρούμε για να πάρουμε ιδέες.
 
Μερικές πρόσθετες δυνατότητες
Πολλά online σεμινάρια παρέχουν κάποιες επιπλέον γνώσεις, οπότε θεώρησέ το ως συν, αν έχει τα παρακάτω:
Local SEO
Voice Search
International SEO
Mobile SEO
Content Marketing
 
Το ενδιαφέρον με τα online σεμινάρια για το SEO είναι ότι παρέχουν συνοπτικά τη γνώση και δίνουν τη δυνατότητα για πρακτική εξάσκηση στα διάφορα εργαλεία, σε αντίθεση με το διάβασμα ενός βιβλίου.
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνεχής ενημέρωση είναι το παν. Στη digital challenge_ έχουμε συγκεντρώσει, με βάση την πολυετή μας εμπειρία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το SEO. Διάβασε συνταγές SEO επιτυχίας στο blog της digital challenge_ και εμπνεύσου 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας