4/9/2020

Εκπαιδευτείτε στη σύγχρονη και διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Σεμινάρια

Δυο νέα προγράμματα ανακοίνωσε το ICPA, Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας, στην Αθήνα με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Αν αναζητάτε μια μετεκπαίδευση στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία μπορείτε από σήμερα να κάνετε την εγγραφή σας στο τετραετές πρόγραμμα του ICPA. Το πρόγραμμα υποστηρίζει μια σχεσιακή-αναπτυξιακή προσέγγιση στη ψυχοθεραπεία. Η σχεσιακή προοπτική ενσωματώνει βασικά συστατικά της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, της Θεωρίας Αντικειμενοτρόπων Σχέσεων, της Ψυχολογίας του Σχεσιακού Εαυτού, της Διὒποκειμενικότητας καθώς και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας. Η βάση αναφοράς που αναδεικνύει τις παραπάνω προσεγγίσεις είναι η Σύγχρονη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική κατανόηση του ατόμου ενώ αναδεικνύεται μέσω αντίστοιχων μαθημάτων η συνεισφορά της βασικής Φροϋδικής θεωρίας. 

Ακόμη, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας (ICPA) προσφέρει έναν εντατικό κύκλο εκπαίδευσης 30 ακαδημαϊκών ωρών στη Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία. Ο κύκλος αυτός αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου κύκλου σεμιναρίων που εκπονήθηκε τον Μάρτιο-Απρίλιο 2020 «Συνεδρίες μέσω διαδικτύου – Τι χρειάζεται να ξέρετε εκτός από το να ανοίξετε μια κάμερα….» με εμπλουτισμένη θεματολογία και υλικό.

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας (Institute for Contemporary Psychotherapy Athens, ICPA) είναι ένας χώρος αφοσιωμένος στον άνθρωπο και την πλήρη ψυχολογική υποστήριξή του με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως πυρήνα της θεραπευτικής μας προσέγγισης θέτουμε την Σχεσιακή Ψυχανάλυση που αποτελεί σύγχρονη μορφή της ψυχαναλυτικής πρακτικής ενώ κατά περίπτωση χρησιμοποιούμε και στοιχεία από άλλα θεραπευτικά μοντέλα. Όλη η λειτουργία του κέντρου διέπεται από σεβασμό στην πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού και τις ανάγκες του και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και στη διαφύλαξη του προσωπικού απορρήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες - Εγγραφές: ICPA - Ινστιτούτο Σύγχρονης Ψυχοθεραπείας

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας