26/08/2011

Το DEREE Προσφέρει Διεθνείς Επαγγελματικούς Τίτλους Σπουδών

Εκπαιδευτικά Νέα

Η Σχολή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικών Σπουδών του DEREE – The American College of Greece θα προσφέρει μια πλήρη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους. Η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται τα εξής προγράμματα (πατήστε πάνω για περισσότερες πληροφορίες:
- ACCA (Association of Chartered Certified Accountants UK)
- CFA (Chartered Financial Analysts USA)
- CIA (Certified Internal Auditors Program USA)
- CISA (Certified Information Systems Auditor USA)
- PMP (Project Management Professional)
- DipIFR (Diploma in International Financial Reporting – ACCA)

Τα προγράμματα θα προσφέρονται από μια ομάδα ειδικών από την Ελληνική και διεθνή αγορά. Τα προγράμματα διευθύνονται από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κυρίτση, Executive Director, Professional Qualifications, School of Continuing and Professional Studies του DEREE. 
Tο DEREE - The American College of Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1875. Είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη και προσφέρει 21 προπτυχιακά και 9 μεταπτυχιακά προγράμματα. Το DEREE έχει περισσότερους από 3.000 σπουδαστές και 33,000 απόφοιτους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Δρ. Δημήτριο Κυρίτση, Director, Professional Qualifications στα τηλέφωνα 210 7486 587 ή 210 600 9800 εσωτ. 2610
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pq@acg.edu και dkiritsis@acg.edu.

Πληροφορίες

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ – PROFESSIONAL QUALIFICATIONS

Οι επαγγελματικοί τίτλοι είναι πτυχία πιστοποίησης σε συγκεκριμένους κλάδους που απονέμονται από παγκοσμίως αναγνωρισμένες ενώσεις ή ινστιτούτα (Associations or Institutes) μεγάλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία κ.ά. Για την απόκτηση του τίτλου θα πρέπει ο υποψήφιος να ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά εξετάσεων και να έχει την απαραίτητη προϋπηρεσία (που αποκτάται συνήθως παράλληλα ή και μετά το τέλος των εξετάσεων).

Πλεονεκτήματα

 • Διεθνής αναγνώριση
 • Εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα
 • Δυνατότητα διαφοροποίησης στην αγορά εργασίας
 • Υψηλή εξειδίκευση
 • Συνεχής ενημέρωση

Διεθνής Αναγνώριση

Η αναγνώριση των επαγγελματικών τίτλων όπως το CFA, το ACCA ή το CIA είναι παγκόσμια. Στο ΠΔ 165/2000 έχει ενσωματωθεί η σχετική αναγνώριση των Βρετανικών Επαγγελματικών Επιμελητηρίων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το ACCA που απονέμεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μεγάλη Βρετανία) αναγνωρίζεται και βάσει της οδηγίας Αμοιβαίας Αναγνώρισης (89/48/EEC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από το 1991. Το CFA έχει αναγνωριστεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών και εξαιρεί τους κατόχους του από τις σχετικές εξετάσεις που γίνονται στη χώρα μας. Το CIA αναγνωρίζεται επίσης από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος το οποίο και είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του ΙΙΑ (στην Ελλάδα.

ACCA-Joint Examination Scheme (JES)

Τον Ιούλιο του 2009 το ACCA υπέγραψε με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης και ανταλλαγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των δύο σωμάτων. Κάτοχοι του ACCA μπορούν να αποκτήσουν τον τίτλο του ΣΟΕΛ παρακολουθώντας 5 επιπλέον μαθήματα στην ελληνική φορολογική νομοθεσία. Η σχετική αναγνώριση περιλαμβάνεται στο Ν. 3693.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας