Εκπαιδευτικά Νέα

12/07/2010
Το ELEFSINA HOTEL γεμίζει με χαμόγελα τα προσωπάκια όλων των λιλιπούτειων φίλων του καθώς την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010, στις 6.30 μ.μ. διοργανώνει, για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, μια «Μεγάλη Παιδική Γιορτή» στην πισίνα του ξενοδοχείου! Ο κ. Νίκος Μουρατίδης από τις εκδόσεις Τετράγωνο, μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση παιδικού βιβλίου στις 12 Ιουνίου, θα παρουσιάσει ξανά τέσσερα εικονογραφημένα παραμύθια… την καλύτερη συντροφιά των παιδιών για τις καλοκαιρινές διακοπές!
08/07/2010
Το Earth, Wind & Music Festival είναι ένα φεστιβάλ με θέμα τη μουσική. Φέτος τον Ιούλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα από διαφορετικές εκδηλώσεις, με κορύφωση τις τρεις οικολογικές συναυλίες, θα μεταμορφώσει την Αρχαία Ολυμπία σε έναν διαδραστικό «πολυχώρο». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τη Τετάρτη 14 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία.
06/07/2010
Αλήθεια, στις διακοπές ξεχνάτε τα του γραφείου… στο γραφείο; Ή μαζί με το μαγιό πακετάρετε -just in case- και μπόλικες εκκρεμότητες; Χαλαρώνετε πραγματικά ή οι έγνοιες κολυμπούν μαζί σας στα κρυστάλλινα νερά; Τι θα λέγατε για μια χιουμοριστική ψυχαναλυτική ματιά στο τι και πώς; Α, και πριν ξεκινήσουμε: τα αποτελέσματα αυτού του self test είναι απλώς ενδεικτικά!
28/06/2010
Πολλοί από εμάς αφιερώνουν αρκετό χρόνο και κόπο κατά τη συγγραφή του cv και του cover letter τους θεωρώντας το μέγιστης σπουδαιότητας, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί ένα φύλλο χαρτί να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή.
24/06/2010
Το Aegean College, Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) ημερίδα με θέμα «ΑμεΑ ή Άτομα με Ειδικές Ικανότητες …όπως όλοι μας…».
23/06/2010
Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων 2010 o ο τομέας Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Employ υλοποίει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις για την εύστοχη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
22/06/2010
Γιατί ορισμένες εταιρίες όπως η Apple ή σπουδαίοι ηγέτες όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ κατάφεραν να επιτύχουν? Ο Σάιμον Σίνεκ σε ένα καταπληκτικό Βίντεο εξηγεί τους λόγους της επιτυχίας τους και πως οι σπουδαίοι αυτοί ηγέτες κατάφεραν να εμπνεύσουν εκατομμύρια ανθρώπους.
21/06/2010
Ο οργανισμός Fit On Earth, στο πλαίσιο των δράσεων του για το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις εταιρείες Off The Record Consulting και Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «H Συνεισφορά των ΜΜΕ στην Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον». Η ημερίδα διεξήχθη στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...
17/06/2010
Την έναρξη της διανομής του νέου βιβλίου «Ν.3842/23.4.2010 Ανάλυση – Ερμηνεία - Συγκριτικοί Πίνακες των Νέων Διατάξεων για την Φορολογία Εισοδήματος», το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο εξάρτημα για τον φοροτεχνικό – λογιστή, ανακοίνωσε η εταιρία EPSILON NET A.E.
16/06/2010
Παραδόξως, στα πρώτα στάδια της καριέρας μας, συμβαίνει το εξής: δίδουμε μεν (και σωστά πράττουμε) μεγάλη βαρύτητα σε σημαντικά θέματα όπως η απόδοση μας, η βελτίωση των δεξιοτήτων μας, ή η απόκτηση εμπειρίας αλλά δυστυχώς έχουμε μια ασαφή / δυσδιάκριτη εικόνα στο μυαλό μας, αναφορικά με τη σταδιοδρομία μας...
14/06/2010
Το Infospoudes.gr ξεκίνησε πριν λίγες μέρες την λειτουργία του με σκοπό να γίνει το πληρέστερο site για φοιτητές καλύπτωντας όλες τις ανάγκες των φοιτητών όπως: εκπαιδευτικό υλικό, αγγελίες για εύρεση πρακτικής και σεμιναρίων, οδηγός διασκέδασης και ψυχαγωγίας....
14/06/2010
Μύρισε καλοκαίρι και ο «ουρανός» του YK roof bar restaurant, στο ELEFSINA HOTEL, γέμισε με...αστέρια! Με άκρως ανεβασμένη διάθεση, χαλαρωτική μουσική και ανανεωμένες γεύσεις, ο μοντέρνος, minimal χώρος του YK, υποδέχεται το καλοκαίρι και ορίζει την έναρξη μαγικών και χαλαρωτικών βραδιών, κάτω από τον έναστρο ουρανο!
10/06/2010
Στο νέο μας άρθρο, επιλέξαμε να αναφερθούμε εκτενώς στην τέχνη της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης πελατών. Την αναγκαιότητα εφαρμογής ποιοτικού customer service, τη διατύπωσε άριστα ο δημιουργός της έννοιας της «Ολικής Ποιότητας» Edward Deming, με τη «σκληρή» του φράση: «δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε με την ποιότητα, η επιβίωση δεν είναι υποχρεωτική!»
07/06/2010
Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων που λειτουργεί στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού γιορτάζει το τέλος των μαθημάτων της χρονιάς με δεξίωση και έκθεση έργων των σπουδαστών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων.
04/06/2010
Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παιδείας - Έκθεση εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού συγκροτήματος Μακεδονία.
03/06/2010
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Επιχειρηματικότητας (World Entrepreneurship Day, WED 2010) το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σας προσκαλεί στo Forum "Πράσινη Επιχειρηματικότητα" στις 8 Ιουνίου, 17:00, στο Microsoft Innovation Center, Βασ. Σοφίας 103. Με στόχο την υποστήριξη της Πράσινης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μαζί τους μύθους και την πραγματικότητα που κρύβει η Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
02/06/2010
Το SemiFind στα πλαίσια της δυναμικής του ανάπτυξης συνεργάζεται τώρα και με το neolaia.gr, το δημοφιλέστερο και πληρέστερο νεανικό portal που απευθύνεται στη νεολαία και τους φοιτητές. Πλέον οι επισκέπτες του neolaia.gr μπορούν να αναζητούν Σεμινάρια μέσα από την...
01/06/2010
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σε συνεργασία με τον οργανισμό FIT ON EARTH συνδιοργανώνει με την Off The Record Consulting, Ημερίδα με θέμα: «H Συνεισφορά των ΜΜΕ στην Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον ». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 ώρα 10:30, στην Αίθουσα Ευρωβουλευτών, γραφείο Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Λεωφόρος Αμαλίας 8, Αθήνα.
28/05/2010
Η ιδιαιτερότητα της τηλεφωνικής συμπεριφοράς, συνίσταται στο ότι το επίπεδο επικοινωνίας είναι περιορισμένο, αν αναλογιστούμε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας δεν μπορούμε να δούμε τον συνομιλητή μας και να διαπιστώσουμε τυχόν ευχαρίστηση ή δυσαρέσκεια του. Η παραπάνω παράγραφος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν το τηλεφώνημα μας...
26/05/2010
Ανταποκρινόμενη στους κρίσιμους καιρούς που όλοι ζούμε, η HR Passport παρέχει μέχρι 30 Ιουνίου 2010 σε προνομιακή τιμή το εξής πακέτο υπηρεσιών: Σύνταξη βιογραφικού & συνοδευτικής επιστολής, Συμβουλές self-marketing & networking, Προετοιμασία για επαγγελματική συνέντευξη...