Εκπαιδευτικά Νέα

23/12/2010
Όπως το ανθρώπινο σώμα αναπτύσσεται ακολουθώντας μία απαραίτητη χρονική συνέχεια βιολογικού προγραμματισμού, έτσι και οι νοητικές διεργασίες ακολουθούν μία ανάλογη πορεία. Η αντιληπτική ικανότητα είναι, κατά συνέπεια, προγραμματισμένη να αναπτυχθεί με τον ίδιο τρόπο σε κάθε παιδί, εφόσον εξωγενείς ή ενδογενείς παράγοντες δεν επηρεάσουν ή εμποδίσουν την εξελικτική γνωσιακή διαδικασία.
18/12/2010
Η Λόρι Σάντος ψάχνει για της ρίζες του ανθρώπινου παραλογισμού, ερευνώντας τον τρόπο που οι συγγενείς μας τα πρωτεύοντα παίρνουν αποφάσεις. Μια σειρά έξυπνων πειραμάτων πάνω στα "πιθοικονομικά" δείχνει ότι κάποιες από τις ανόητες επιλογές που κάνουμε εμείς, τις κάνουν και οι μαϊμούδες.
15/12/2010
Απενεμήθη το πρώτο Business unusual Award από το ALBA Graduate Business School στον πλοιοκτήτη Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωση του νέου αυτού θεσμού του ALBA, παρουσία 350 προσωπικοτήτων από όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου.
13/12/2010
Μετά από κλήρωση που έγινε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 το SemiFind ανακοινώνει τους 52 νικητές οι οποίοι κερδίζουν από μια (1) Δωρεάν συμμετοχή σε Σεμινάριο. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς οι οποίοι στήριξαν με τα Δώρα τους τον 1ο Διαγωνισμό του SemiFind.
11/12/2010
Από τους πυραύλους στις χρηματαγορές, οι πιο συναρπαστικές δημιουργίες του ανθρώπινου είδους υποστηρίζονται από τα μαθηματικά. Γιατί όμως τα παιδιά δεν τα βρίσκουν ενδιαφέροντα; Ο Κόνραντ Γούλφραμ υποστηρίζει ότι τα μαθηματικά που διδάσκουμε - υπολογισμοί με το χέρι - δεν είναι απλά βαρετά, είναι άσχετα με τα πραγματικά μαθηματικά και τον πραγματικό κόσμο. Παρουσιάζει την ριζοσπαστική του ιδέα: τη διδασκαλία μαθηματικών σε παιδιά μέσω προγραμματισμού υπολογιστών.
06/12/2010
Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει περιστοιχιζόμαστε από χιλιάδες αντικείμενα που τα θεωρούμε «τετριμμένα». Είναι όμως έτσι; ΄Η μήπως καθένα από αυτά έχει τη δική του «εγγραφή» στο ασυνείδητό μας και μας επηρεάζει με τρόπο τέτοιον που ούτε θα φανταζόμασταν; Εδώ και περίπου έναν αιώνα, πολύ πριν από την έλευση των εγκεφαλικών τομογράφων, η ψυχανάλυση προσπαθεί να διερευνήσει το ανθρώπινο μυαλό, να φέρει στην επιφάνεια τις ασυνείδητες και πιο ενδόμυχες σκέψεις μας και να εντοπίσει τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν στην...
04/12/2010
Η Σίνα Λυένγκαρ μελετάει το πως κάνουμε επιλογές -- και πως αισθανόμαστε για τις επιλογές που κάνουμε. Στο TEDGlobal, μιλάει για ασήμαντες επιλογές (ΚοκαΚόλα - Πέπσι) καθώς και πιο επουσιώδεις, ενώ μοιράζεται την καινοτόμα έρευνά της η οποία αποκαλύπτει ορισμένες αναπάντεχες συμπεριφορές όσον αφορά τις αποφάσεις μας.
30/11/2010
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πρόσφατα πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001:2008 από τον διαπιστευμένο φορέα TÜV AUSTRIA HELLAS. Η πιστοποίηση αφορούσε τη Διεύθυνση Μεγάλων Έργων σχετικά με την παροχή χρηματοοοικονομικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η διεύθυνση αυτή προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις κατά το στάδιο δόμησης της συμφωνίας χρηματοδότησης των έργων και...
29/11/2010
Βαριέται στο σχολείο, αποτυχαίνει στα μαθήματα, δεν ταιριάζει με τους συνομηλίκους του: αυτό το παιδί μπορεί να είναι ένας επιχειρηματίας λέει ο Κάμερον Χέρολντ. Στο TEDxEdmonton, υποστηρίζει μια ανατροφή και ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα επιτρέπει στους δυνάμει επιχειρηματίες να προοδεύσουν, ως παιδιά και ως ενήλικες.
27/11/2010
Απονεμήθηκαν για 16η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, στις 23 Νοεμβρίου. Επιστημονικός συνεργάτης τα τελευταία πέντε χρόνια της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα Βραβεία είναι το ALBA Graduate Business School.
26/11/2010
Παρών θα είναι το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield στο MONEY SHOW 2010 με εκδήλωση με θέμα ‘Επαναπροσδιορίζοντας την στρατηγική επικοινωνίας: Κρίσιμες Παράμετροι για την ανάπτυξη ενός διαφημιστικού προγράμματος’ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, 16:00-18:00 στην αίθουσα Ephesus I-II στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.
25/11/2010
Οι εκδόσεις Κοντύλι διοργανώνουν Εργαστήρια σε τρεις θεματικές ενότητες: ΓΛΩΣΣΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΤΕΧΝΗ. Τα εργαστήρια διεξάγονται στον ειδικό χώρο σεμιναρίων στα γραφείας: Ανδρέα Μεταξά 13-15 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα, ενώ για πρώτη φορά προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησής τους μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, με χρήση της πρωτοποριακής υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης (teleconference).
24/11/2010
Η Critical Path ανακοινώνει ότι ανήκει πλέον στους Εγκεκριμένους Παρόχους Εκπαίδευσης στη Διαχείριση Έργων (Registered Education Providers ή R.E.P.s) του Project Management Institute (Ρ.Μ.Ι.).
23/11/2010
Για 20η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο στην Ν.Α. Ευρώπη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων συνέδρων και επισκεπτών του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού status. Συμμετοχή Ελληνικής Κυβερνήσεως 1000 Ομιλίες, 200 παράλληλες εκδηλώσεις, 10.000 επισκέπτες, Διαφήμιση και επικοινωνία σε όλα τα ΜΜΕ.
20/11/2010
Η αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα του WikiLeaks συλλέγει και αναρτεί υψηλά διαβαθμισμένα έγγραφα και βίντεο. Ο ιδρυτής Τζούλιαν Ασάνζ, που φέρεται να αναζητείται για ανάκριση από τις αμερικανικές αρχές, μιλάει στον Κρις Άντερσον του TED για τη λειτουργία του ιστότοπου, τι έχει επιτύχει και τι τον ωθεί. Η συνέντευξη περιλαμβάνει σκηνές από μια πρόσφατη αμερικάνικη αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη.
18/11/2010
Στις 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση του TEDx Athens. Τι σημαίνει TED; Πρόκειται για μια ετήσια παγκόσμια εκδήλωση, που συγκεντρώνει σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Tεχνολογίας, της Ψυχαγωγίας και του Design, από πολλά σημεία του πλανήτη, με στόχο να μοιραστούν μαζί με το κοινό το μεγαλύτερό τους πάθος: τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.
17/11/2010
To New York College φιλοξενεί από τις 26/11/10 έως τις 28/11/10 τον διάσημο ψυχίατρο Isaac Marks (Επίτιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής, Πανεπιστημίου King’s College London), ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε δυο ομιλίες που οργανώνει το New York College στην Αθήνα. Ο Isaac Marks , ξεκίνησε την καριέρα του στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, αλλά κατέκτησε τη φήμη του με το κλινικό και ερευνητικό έργο που εκπόνησε...
15/11/2010
Η Spot Thomson, μια τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, επέλεξε και εμπιστεύθηκε το φορέα TÜV AUSTRIA HELLAS για την επιθεώρηση του Συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας ΕΛΟΤ 1435 και για το Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας ISO 9001. Η Spot Thomson είναι μέλος του Ομίλου WPP Group plc, που είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος Επικοινωνίας στον κόσμο.
13/11/2010
Ο Τσαρλς Λιντμπίτερ αναζήτησε ριζικά νέες μορφές εκπαίδευσης και τις βρήκε στις φτωχογειτονιές του Ρίο και του Κιμπέρα, όπου μερικά από τα φτωχότερα παιδιά στον κόσμο βρίσκουν ανατρεπτικούς νέους τρόπους να μάθουν. Και αυτό το άτυπο, ταραχοποιό νέο είδος σχολείου, λέει, ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνουν τελικά όλα τα σχολεία.
12/11/2010
Την ερχόμενη εβδομάδα 18-21 Νοεμβρίου 2010 θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της HELEXPO η έκθεση Hotelia 2010: 1η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού.