Εκπαιδευτικά Νέα

01/02/2011
Ενα αυθεντικό ταλέντο στα μαθηματικά ξεκλείδωσε με τα βραβεία του την πόρτα του αμερικανικού πανεπιστημίου. ΘΑΥΜΑΖΕΙ τον Αρχιμήδηκαι τον 28χρονο κ. Κ.Δασκαλάκη,ξεχωρίζει για το έργο του τον Γάλλο Εβαρίστ Γκαλουά. Ηπιος, συνεσταλμένος, χαμηλόφωνος,ο 16χρονος Χάρης Τσαμπασίδης αθροίζει στο ράφι της βιβλιοθήκης του χρυσά και χάλκινα μετάλλια,ξεχωρίζοντας από διαγωνισμούς μαθηματικών ανάμεσα σε 15.000 παιδιά.
29/01/2011
Φαινομενικά δεν υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στη Φυσική και το Marketing, αλλά ο Νταν Κόμπλεϊ είναι παθιασμένος και με τα δύο. Φέρνει κοντά τα αταίριαστα και χρησιμοποιώντας το δεύτερο νόμο του Νεύτονα, την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, την επιστημονική μέθοδο και το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, εξηγεί τις βασικές αρχές του branding.
28/01/2011
Στις 13 Δεκεμβρίου 2010 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύνδεση του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα στη χώρα μας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 5MWp, της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ Α.Ε. στο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΜΑΣ. Η TÜV AUSTRIA HELLAS επιθεώρησε το έργο σε όλα τα στάδια κατασκευής του από τα έργα...
27/01/2011
Ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχνάει κανείς κάτι, ειδικά αν είναι μαθητής, είναι να παίρνει ένα γρήγορο υπνάκο μετά το διάβασμα και γενικότερα την μάθηση νέων πραγμάτων, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες ότι ο εγκέφαλος συγκρατεί καλύτερα τις μνήμες, όταν έχει μεσολαβήσει ύπνος.
24/01/2011
Το SemiFind παρουσιάζει μια νέα κατηγορία Σεμιναρίων: Διαδικτυακά Σεμινάρια. Ζωντανά, χωρίς μετακινήσεις από την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού σας, όπου και να βρίσκεστε! Σεμινάρια μέσω Internet, με εικόνα και ήχο και αμφίδρομη επικοινωνία για ερωτήσεις, απορίες.
22/01/2011
Στο TEDWomen, ο Τόνι Πόρτερ στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους άντρες : "Μην φέρεσαι σαν άντρας". Λέγοντας δυνατές ιστορίες από την ζωή του, δείχνει πως αυτη η νοοτροπία, η οποία είναι ποτισμένη σε τόσα αγόρια και άντρες, μπορεί να κάνει τους άντρες να μην σέβονται, να φέρονται άσχημα και να κακοποιούν τις γυναίκες και ο ένας τον άλλο. Η λύση του:" Η απόδραση από το κουτί του άντρα".
21/01/2011
Εναν ηλεκτρονικό ξεναγό για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους δημιούργησαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας. Η ιδέα τους απέσπασε πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Microsoft.
19/01/2011
Η Σχολή Συνεχιζόμενης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του DEREE σας προσκαλεί στην παρουσίαση των προγραμμάτων επαγγελματικών τίτλων σπουδών (Professional Qualifications) την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, 6:00 - 9:00 μ.μ. στο Downtown Campus του DEREE ( Οδός Ξενίας 6-8, στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).
19/01/2011
Οι έλληνες διαχειριστές της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας γιορτάζουν τα 10 χρόνια της και αναζητούν νέες συνεργασίες. Το 2007 ο Μάρκελλος ήταν ένας φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο οποίος περνούσε αρκετές ώρες της ημέρας σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Επισκεπτόμενος την ελληνική έκδοση της Wikipedia ανακάλυψε ότι o τόπος καταγωγής του, τα Νενητούρια Χίου, δεν είχε το δικό του λήμμα.
18/01/2011
Το Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών διοργανώνει τους μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο 2011 τρία νέα Σεμινάρια. Τα workshops αυτά απευθύνονται σε ψυχοδραματιστές, ψυχοθεραπευτές και σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα εισαγωγικό σεμινάριο στο ψυχόδραμα.
15/01/2011
Ο Τζέισον Φράιντ έχει μια ριζική θεωρία για την εργασία: Το γραφείο δεν είναι καλός τόπος για να εργάζεσαι. Στο TEDxMidwest, παρουσιάζει τα βασικά προβλήματα (τα οποία ονομάζει M&Ms) και κάνει τρεις προτάσεις που θα κάνουν την εργασία, ...εργασία.
13/01/2011
Ζωντανά μαθήματα από τον Παναγιώτη Ρεγκούκο, μέσω Internet, με ζωντανή εικόνα και ήχο, μεταφορά αρχείων, διαφάνειες Power Point, αμφίδρομη επικοινωνία για απορίες και ερωτήσεις και ικανοποίηση κάθε άλλης εκπαιδευτικής ανάγκης. Διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου...
12/01/2011
Η εκδοτική εταιρία Da Vinci μετά από την επιτυχημένη πορεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας Weekend X-Press και αφουγκραζώμενη τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση μίας πρωτοποριακής οικονομικής και επιχειρηματικής εβδομαδιαίας free press εφημερίδας της X-Press Money.
12/01/2011
Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά διαλέξεων ψυχολογίας ‘Ψυχολογία για Όλους’ και τον Ιανουάριο του 2011 στο CITY College με νέα θέματα από αξιόλογους ψυχολόγους. Τη σειρά διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
10/01/2011
Το SemiFind παρουσιάζει την νέα ενότητα Σπουδών για αναζήτηση Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα. Η αναζήτηση των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή του SemiFind στα Σεμινάρια. Μπείτε τώρα στην νέα ενότητα και επιλέξτε γρήγορα και εύκολα τις σπουδές που αναζητάτε!
07/01/2011
Εκείνοι που εργάζονται πολλές ώρες την εβδομάδα υποφέρουν δυσανάλογα από διαταραχές ύπνου, πόνους στη μέση και καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες με αυτό το αντικείμενο. Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους που απασχολείται εβδομαδιαίως περισσότερες από 60 ώρες υποφέρει από διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου που επικαλείται δύο εθνικές έρευνες.
06/01/2011
Ο Τζων Χάρντυ μας ξεναγεί στο πράσινο σχολείο του, στο Μπαλί, όπου τα παιδιά μαθαίνουν κηπουρική, να χτίζουν, να δημιουργούν (αλλά και το να μπουν σε πανεπιστήμια). Η κεντρική κατασκευή της σχολικής μονάδας με σχήμα σπιράλ είναι κατασκευασμένη από μπαμπού και ίσως είναι και η μεγαλύτερη κατασκευή μπαμπού στον κόσμο.
03/01/2011
Η ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών αποτελεί πλέον εθνική στρατηγική αλλά και μονόδρομο στην επιχειρηματικότητα. Μέσα στις ελληνικές επιχειρήσεις και στους επιχειρηματικούς φορείς, υπάρχουν άτομα με ιδιαίτερες εξαγωγικές εμπειρίες, γνώσεις, και ικανότητες που παραμένουν αναξιοποίητες από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο. Σε μια εποχή κρίσης, έντονου ανταγωνισμού και συνεχούς προσπάθειας διεθνοποίησης, αυτές οι γνώσεις και ικανότητες δεν πρέπει να...
01/01/2011
Το SemiFind σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία & αγάπη για το 2011!!!
28/12/2010
Σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, η εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης και εξασφάλισης καλύτερων προοπτικών στην αγορά εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η 13η Διεθνής Εκθεση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που διεξάγεται από 11 ως 13 Μαρτίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και δυναμική ως μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης, ως περιβάλλον ανάπτυξης συνεργασιών και βέβαια ως πεδίο προβολής...