Εκπαιδευτικά Νέα

18/03/2011
Το Internet έχει διεισδύσει ολοκληρωτικά στην ζωή μας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της καθημερινότητας μας. Πλέον, το διαδίκτυο έχει απήχηση και σε μεγαλύτερες ηλικίες και δεν απευθύνεται μόνο στην νέα γενιά. Ακόμα, έχει ωριμάσει αρκετά και ο φόβος που υπήρχε γύρω από αυτό, έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενημέρωσης για τους Αμερικάνους χρήστες μετά την τηλεόραση.
17/03/2011
Το Τμήμα Πληροφορικής του CITY College, International Faculty of the University of Sheffield διοργανώνει Σειρά Ανοιχτών Διαλέξεων με θέμα ‘Τεχνολογία κι Εμείς’, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες του Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
16/03/2011
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η Διεθνής ‘Εκθεση Εκπαίδευση και Εργασία 2011, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον, η αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης και της εργασίας έφερε στην έκθεση ένα μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, οικογενειών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών...
10/03/2011
Αν έχετε βρεθεί στην κουζίνα ενός εστιατορίου, θα αντιληφθήκατε πόσο φαγητό, νερό και ενέργεια σπαταλάται εκεί. Ο Σεφ Άρθουρ Ποτς Ντόσον μοιράζεται το προσωπικό του όραμα για δραστική μείωση αυτής της σπατάλης που προέρχεται από τα εστιατόρια και τα σουπερμαρκετ -- δημιουργώντας ανανεώσιμες, αειφόρες και βιώσιμες για φαγητό (και καλό φαγητό).
09/03/2011
Οι εκδόσεις Κοντύλι www.kondyli.gr και η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολυμεταφρασμένου βιβλίου της παγκόσμιας φήμης υπαρξιακής ψυχοθεραπεύτριας, συγγραφέα και φιλοσόφου Έμι βαν Ντέρζεν (Emmy van Deurzen) Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας, Πρόκειται για το πρώτο από τα βιβλία της Έμι βαν Ντέρζεν που μεταφράζεται στα ελληνικά.
08/03/2011
Κατά τη διάρκεια της 25χρονης εμπειρίας μου ως διευθυντικού στελέχους ανθρωπίνου δυναμικού, αρκετές φορές πήρα συνέντευξη από ανθρώπους που δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε ιδανικοί υποψήφιοι. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο αξέχαστες συνεντεύξεις, ακολουθούμενες από το «ηθικό δίδαγμα» της κάθε ιστορίας, για να μην βρεθείτε κι εσείς μια μέρα σε μια λίστα σαν τη δική μου.
03/03/2011
Στη σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας η εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων. Υπό τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011» που διεξάγεται από 11 ως 13 Μαρτίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και δυναμική.
02/03/2011
Η TÜV AUSTRIA HELLAS απένειμε έπειτα από επιτόπια επιθεώρηση, δύο πιστοποιητικά συμμόρφωσης στην εταιρεία HELLENIC QUALITY FOODS (γνωστή και ως HQF). H HQF είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα που παράγει και διακινεί -τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό- τα προϊόντα Ζύμης ΚΑΝΑΚΙ, τα νωπά κοτόπουλα MIMIKOS, τις Κοτολιχουδιές και τα...
28/02/2011
Το ΠΕΙΡΑΜΑ προσκαλεί όποιον ασχολείται με video, μουσική, φωτογραφία στο πρώτο THESS MUSIC FILM? FESTIVAL, το SOUND STORIES, που έρχεται να αξιοποιήσει τα δυό μεγάλα καλλιτεχνικά ατού της Θεσσαλονίκης, την αγάπη της για τις ταινίες και για τη μουσική. Ο σκοπός του SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL είναι αφενός να καταγράψει και να προβάλει τις μουσικές τάσεις...
26/02/2011
Η COO του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ εξετάζει το λόγο για τον οποίο ένα μικρότερο ποσοστό γυναικών σε σχέση με τους άνδρες φτάνει στην κορυφή των επαγγελμάτων τους - και προσφέρει 3 αποτελεσματικές συμβουλές στις γυναίκες που στοχεύουν στις υψηλότερες διευθυντικές θέσεις.
25/02/2011
Στην Ελλάδα της κρίσης πληθαίνουν οι νέοι που σπεύδουν σε φροντιστήρια για να µάθουν κινεζικά και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. «Μοιάζουν µε ζωγραφιές γιατί µεταφέρουν εικόνες», λέει η Σεµίνη Σιλντή. Μιλά για τα ιδεογράµµατα της κινεζικής γλώσσας που άρχισε να µαθαίνει από τον περασµένο Σεπτέµβριο. «Είναι η γλώσσα του µέλλοντος και θέλω να τη µάθω πρώτη απ’ όλους», λέει και διευκρινίζει ότι αρχικά µπήκε...
24/02/2011
Στείλε τη δική σου Why Not ιστορία στο TEDx Thessaloniki και δες την ν’ ανεβαίνει στη σκηνή του Ολύμπιον στις 2 Απριλίου. Μοιράσου με την ομάδα του TEDx Thessaloniki μια ιστορία που εμπνέει, μια ιστορία δημιουργικότητας, ταλέντου, καινοτομίας, επιχειρηματική ιδέας, προσφοράς, κουράγιου, μια ιστορία για αυτούς που αλλάζουν τα πράγματα γύρω τους περισσότερο απ’ ό,τι τους αλλάζουν εκείνα.
19/02/2011
Σε μια οικεία συζήτηση, ο Μπάρι Σγουάρτζ, καταδύεται στην ερώτηση Πώς κάνουμε το σωστό; Με τη βοήθεια του συνεργάτη του Κέννεθ Σάρπ, μοιράζεται ιστορίες που παρουσιάζουν τη διαφορά μεταξύ της τήρησης των κανόνων και της πραγματικά σοφής επιλογής.
14/02/2011
H ομάδα του TEDx Thessaloniki ανακοινώνει επίσημα το δεύτερο TEDxThessaloniki, με τίτλο Why Not? [Γιατί Όχι;], το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στο Ολύμπιον. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται η καινοτομία και γενικότερα οι διαφορετικές ιδέες που ανταποκρίνονται στο γενικότερο κάλεσμα «Γιατί Όχι;». Το TEDxThessaloniki φέρνει την εμπειρία του TED και στην πόλη μας για μια μέρα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών από τους τομείς...
12/02/2011
Σε αυτή τη σύντομη ομιλία, η ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον μοιράζεται μια μικρή ιδέα που μπορεί να ξυπνήσει πολύ μεγαλύτερες: τη δύναμη ενός καλού βραδινού ύπνου. Αντί να καυχιόμαστε για το πόσο λίγο κοιμόμαστε, μας παροτρύνει να κλείσουμε τα μάτια μας και να δούμε την ευρύτερη εικόνα: Μπορούμε να οδηγηθούμε μέσω του ύπνου σε αυξημένη παραγωγικότητα και ευτυχία...
11/02/2011
Η Business Seminars θυγατρική του kariera.gr άλλαξε την εταιρική της ταυτότητα. Η νέα εταιρική ταυτότητα με την καινούργια ονομασία και το νέο λογότυπο προσδίδει μια πιο σύγχρονη και δυναμική εικόνα και άμεση σύνδεση των σεμιναρίων της Kariera Seminars με την αγορά εργασίας.
08/02/2011
Το Semifind.gr ανακοινώνει την λειτουργία του portal Study in Greece. Ο αγγλόφωνος πληθυσμός της χώρας αλλά και οι κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ενημερώνονται πλέον για τα Προγράμματα Σπουδών (Bachelors,Masters) και Σεμιναρίων που εκπονούνται στην Ελλάδα.
07/02/2011
Η Ελλάδα ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι διεθνών ενεργειακών δρόμων, διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο και η 3η ENERGY TECH 2011 (17-20 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη) , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που αποτελεί μία διεθνή έκθεση ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών, εξοικονόμησης ενέργειας, τεχνολογίας και περιβάλλοντος, εξασφαλίζει...
05/02/2011
H Diana Laufenberg μοιράζεται μαζί μας 3 εντυπωσιακά πράγματα που έμαθε για την διδασκαλία - συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος πως κάποιος μαθαίνει από τα λάθη του.
02/02/2011
Η σειρά Ψυχολογία για όλους συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με πρώτη ομιλία του μήνα από τον κ. Αλέξανδρο Σταματουλάκη, γιατρό και πρώην Δήμαρχο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για 12 χρόνια, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα ‘Δαμάζοντας τη ροζ αρκούδα: Βήμα 1ο’, αυτή την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 20.00-21.00, στις εγκαταστάσεις του CITY College.