Εκπαιδευτικά Νέα

20/06/2011
Το SemiFind.gr ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Μεγάλου Διαγωνισμού με Δώρα συνολικής αξίας 100.000 Ευρώ σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών από Κολλέγια - Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και ΙΕΚ.
17/06/2011
Ο Ρον Γκούτμαν επανεξετάζει προσχέδια μελετών σχετικά με το χαμόγελο, και αποκαλύπτει αναπάντεχα αποτελέσματα. Το ξέρατε ότι το χαμόγελο σας μπορεί να προβλέψει το πόσο πολύ θα ζήσετε -- και ότι ένα απλό χαμόγελο έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στη συνολική ευζωία σας; Προετοιμαστείτε να κάμψετε μερικούς μύες του προσώπου καθώς μαθαίνετε περισσότερα σχετικά με...
16/06/2011
Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο App Camp που εστιάζει αποκλειστικά στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητών τηλεφώνων ή tablet PCs. Το App Camp προσφέρει την ευκαιρία σε μικρές ομάδες ανάπτυξης (2-5 ατόμων), με γνώσεις κυρίως προγραμματισμού, να επεξεργαστούν τις ιδέες τους και να τις μετατρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μία λειτουργική πρώτη έκδοση της εφαρμογής...
10/06/2011
Αναζητάτε τρόπους να διατηρήσετε ή και ν’ αναπτύξετε τις πελατειακές σχέσεις, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις πωλήσεις; Είναι βέβαια γνωστό πλέον ότι ο βασικότερος μάλλον παράγοντας για όλα αυτά είναι οι ικανότητες των ανθρώπων που τα χειρίζονται, δηλαδή οι δυνατότητες τους να σκέπτονται και να ενεργούν σωστά στη κάθε περίπτωση.
08/06/2011
Δείτε την καταπληκτική ομιλία του Παναγιώτη Χρυσοβέργη στο TEDxThessaloniki. Αφηγείται την ιστορία της αναπηρίας του και την ιδέα του για τη δημιουργία του σωματείου «Άλλη Όψη» προκειμένου να βοηθήσει άτομα με αναπηρία να μάθουν να ζουν με την αναπηρία τους, να αγαπήσουν και να χαρούν τον νέο τρόπο ζωής τους, γιατί η ζωή δεν τελειώνει με την αναπηρία, δεν περιορίζεται, απλώς αλλάζει.
02/06/2011
Γενικά οι πολυεθνικές εταιρείες και το διεθνές εμπόριο είναι αδιαχώριστα συνυφασμένα με την ανάγκη των ανθρώπων για ανά τον κόσμο επικοινωνία, τουλάχιστον σε βασικό προφορικό και γραπτό επίπεδο. Η μετάφραση και η πολύγλωσση επικοινωνία έχουν αναμφίβολα σημασία. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει μια κοινή γλώσσα την οποία μπορούν να μιλήσουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται...
01/06/2011
Η Pro Seminars Executive Professional Studies / R.Chatzitheodorou & Partners, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον Βρετανικό Φορέα ICAEW (The Institute of Chartered Accountants of England and Wales), Σώμα Εγκεκριμένων Λογιστών-Ελεγκτών της Μ.Βρετανίας, σε μακροχρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα.
30/05/2011
Οι τοπικές πολιτικές - σχολεία, δήμοι, εκλογές συμβουλίου - επηρεάζουν τον τόπο όπου μένουμε. Άρα γιατί στην ουσία δεν συμμετέχουν περισσότεροι από εμάς; Είναι απάθεια; Ο Ντέιβ Μέσλιν λέει όχι. Ταυτοποιεί 7 εμπόδια που μας κρατάνε από το να πάρουμε μέρος στις κοινότητες μας, ακόμα και όταν πραγματικά ενδιαφερόμαστε.
30/05/2011
Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας ) του Mediterranean College.
25/05/2011
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ.
24/05/2011
Ο Ρικ Ελάιας είχε μία θέση στην πρώτη σειρά της πτήσης 1549, του αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάτσον της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2009. Τι πέρασε από το μυαλό του όταν το καταδικασμένο αεροπλάνο έπεφτε; Στο TED λέει δημόσια την ιστορία του για πρώτη φορά.
20/05/2011
Την Τρίτη 24 Μαϊου 2011 στις 18.00 ώρα στις εγκαταστάσεις του New York College (Λεωφόρου Αμαλίας 38 στο Σύνταγμα) θα διεξαχθεί η εκδήλωση: Ένας Χρόνος Μνημόνιο – Προκλήσεις και Προοπτικές (Επιπτώσεις στην Πραγματική Οικονομία).
16/05/2011
Οι περισσότεροι απο εμάς θα κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε να κάνουμε λάθη. Αλλά τι συμβαίνει αν κάνουμε λάθος με το να προσπαθούμε να .. μην κάνουμε λάθος? Η "λαθολόγος" Kathryn Schulz συνηγορεί υπέρ του όχι μόνο να παραδεχτούμε, αλλα να αγκαλιάσουμε την τάση μας να κάνουμε λάθη.
12/05/2011
Και φέτος, ο παλμός των Πανελληνίων Εξετάσεων καταγράφεται και ηλεκτρονικά, μέσω του neolaia.gr. Όπως κάθε χρόνο, στην ειδική σελίδα συγκέντρωσης άρθρων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2011, θα προστίθενται καθημερινά τα θέματα και οι απαντήσεις τους, αλλά και ό, τι άλλο μπορεί να αφορά το συγκεκριμένο θεσμό. Παράλληλα, σε κάθε άρθρο θα γίνεται συζήτηση μεταξύ...
11/05/2011
Έχετε Ιστοσελίδα? Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό καινοτομίας Best Practices? Έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 70 υποβολές εγχειρημάτων και τις περίπου 6.000 βαθμολογήσεις/ψήφους, η πρωτοβουλία του Best Practices forum διανύει αισίως τον τελευταίο μήνα της. Νέες συμμετοχές θα δημοσιεύονται έως και την 15η Μαϊου ενώ η βαθμολόγηση εκ μέρους του κοινού...
06/05/2011
Εσπερίδα με θέμα «Η Εταιρική Υπευθυνότητα ως Μοχλός Εξόδου από την Κρίση: Επιτυχημένα παραδείγματα εταιρειών από την Ελληνική πραγματικότητα», διοργανώνει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στις 18:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κολεγίου.
06/05/2011
Η πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση αναδεικνύει την αναγκαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης και του ελέγχου των χρηματοοικονομικών κινδύνων. Σκοπός του 3ο Risk Management & Compliance Forum, που οργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το PRMIA (Proffessional Risk Managers International Association), είναι η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών που σχετίζονται με τους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 (09.30 – 17.40).
05/05/2011
Ο Salman Khan μιλάει για το πώς και το γιατί δημιούργησε την ακαδημία Khan, μια προσεκτικά δομημένη σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο που προσφέρει πλήρη διδακτική ύλη στα μαθηματικά και τώρα σε άλλα θέματα. Δείχνει τη δύναμη των διαδραστικών ασκήσεων και καλεί τους δασκάλους να εξετάσουν...
04/05/2011
Αυτό τον Μάιο για 2η συνεχόμενη χρονιά η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας. Ελάτε να την υποδεχτούμε μαζί σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στο χωριό. Εκεί όπου η καθημερινότητα ήταν γεμάτη από μυρωδιές παραδοσιακών γλυκισμάτων και εδεσμάτων και η παραγωγή...
02/05/2011
Τo Ετήσιo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ασφαλιστική Αγορά: Οργάνωση & Διοίκηση», είναι μία νέα συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) και απoτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.