Εκπαιδευτικά Νέα

08/09/2011
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια όλων των ετών που ασχολούμαι με την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα προσωπικής βελτίωσης μέσω του Life Self Coaching μου κάνουν την εξής ερώτηση κάθε φορά: «Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά αλλά τις περισσότερες φορές η αρνητικότητα μου υπερνικά όλες αυτές τις θετικές σκέψεις». Οι περισσότεροι άνθρωποι...
05/09/2011
Η projectyou πραγματοποιεί έρευνα για το είδος της στρατηγικής που ακολουθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία NEOSLearning Ltd. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε Συνέδριο στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Capital + Vision που θα διοργανωθεί στο HILTON στην Αθήνα στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2011.
01/09/2011
Το 2ο TEDxAcademy είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο Μπενάκη. Το φετινό θέμα του TEDxAcademy είναι το Step Forward. Θα μιλήσουν 15 ομιλητές από όλο τον κόσμο με σκοπό να διερευνηθούν οι αιτίες της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά.
26/08/2011
Η Σχολή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικών Σπουδών του DEREE – The American College of Greece θα προσφέρει μια πλήρη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν σε διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους. Η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011. Συγκεκριμένα, προσφέρονται τα εξής προγράμματα...
23/08/2011
Τι έχουν στο μυαλό τους οι επιχειρηματίες αυτές τις μέρες. Κρίνοντας από την έκρηξη στις εκδόσεις βιβλίων και άρθρων σχετικών με το θέμα τα τελευταία ένα ή δύο χρόνια, η απάντηση είναι αρκετά προφανής: τα ίδια τους τα μυαλά. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας της νευροεπιστήμης – δηλαδή της μελέτης του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου - αποτελεί πλέον την επικρατούσα τάση.
22/08/2011
Ο Ντάνιελ Τάμμετ έχει γλωσσική, αριθμητική και οπτική συναισθησία -- που σημαίνει ότι η αντίληψη του για τις λέξεις, τα νούμερα και τα χρώματα μπλέκονται σε ένα νέο τρόπο αντίληψης και κατανόησης του κόσμου: Ο συγγραφέας του Γεννημένος μια Μπλε Ημέρα, ο Τάμμετ μοιράζεται την τέχνη και το πάθος του για γλώσσες σε αυτή τη ματιά μέσα στο ωραίο μυαλό του.
18/08/2011
Στη σημερινή εποχή από το να βρει κάποιος εργασία μέχρι έναν έμπειρο γιατρό συμβουλεύεται τους φίλους και τους γνωστούς. Σημαντικό ρόλο στην πρακτική της κοινωνικής δικτύωσης παίζει η φήμη που χτίζουμε εμείς ως άτομα και ως μέλη διαφορετικών ομάδων αλλά και το σύνολο των ατόμων του επαγγελματικού και ευρύτερα κοινωνικού μας κύκλου, από τους οποίους μπορούμε να αναζητήσουμε από σημαντική βοήθεια μέχρι μία απλή πληροφορία.
11/08/2011
Ένας γενετικός γρίφος φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την ανθρώπινη ευφυΐα, όπως δείχνει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Μοlecular Psychiatry». Οι επιστήμονες που κυνηγούν επί μακρόν τα «γονίδια της ευφυΐας» πίστευαν ότι αυτά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια φάνηκε ότι τα …έξυπνα γονίδια είναι τουλάχιστον 1.000 και το καθένα εξ αυτών έχει τη δική του μικρή επίδραση στο ανθρώπινο IQ.
03/08/2011
Υπάρχει κάτι που πάντα είχατε πρόθεση, θέλατε να κάνετε, αλλά απλά ... δεν κάνατε; Ο Ματ Καττς προτείνει: Δοκιμάστε το για 30 ημέρες. Αυτή η σύντομη, ανάλαφρη ομιλία προσφέρει ένα τακτοποιημένο τρόπο σκέψης για να θέτετε και να επιτυγχάνετε στόχους.
02/08/2011
Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2011 σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ALBA Graduate Business School παραμένει χαμηλός αλλά σταθερός συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο.
28/07/2011
Το SemiFind.gr ανακοινώνει τους νικητές του 2ου Μεγάλου Διαγωνισμού. Κληρώθηκαν Δώρα συνολικής αξίας 100.000 Ευρώ σε Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών από Κολλέγια (Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) και ΙΕΚ. Μπείτε τώρα και δείτε τα ονόματα των νικητών.
25/07/2011
Για 19η χρονιά το ALBA Graduate Business School διοργανώνει το ετήσιο Career Forum από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, 2011 στις εγκαταστάσεις του. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην ελληνική αγορά, το ALBA Career Forum προσελκύει κάθε χρόνο...
22/07/2011
Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google μάς δίνουν καθημερινά χιλιάδες λύσεις και διευκολύνουν τη ζωή μας. Μήπως όμως παράλληλα αλλάζουν το μαυλό μας; Φαίνεται πως ναι, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία υποστηρίζει ότι το Internet έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μνήμη μας.
21/07/2011
Η United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) θα παρουσιάσει τα στοιχεία για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) από και προς την Ελλάδα που περιέχονται στην World Investment Report 2011 σε συνέντευξη τύπου που οργανώνει από κοινού με το DEREE – The American College of Greece στο κτίριο του Κολλεγίου στην Πλάκα (Ηπίτου 17Β, Πλάκα, Αθήνα) τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, στις 11 π.μ.
20/07/2011
Ο κατασκευαστής λογισμικού Μάικ Μάτας παρουσιάζει το πρώτο μεγάλου μήκους διαδραστικό βιβλίο για το iPad - με έξυπνα, εναλλασσόμενα μέσω αφής βίντεο και γραφικά και μερικές πολύ ευχάριστες οπτικές απεικονίσεις για να παίξετε. Το βιβλίο είναι «Η δική μας επιλογή», συνέχεια του «Μια άβολη αλήθεια» από τον Αλ Γκoρ.
11/07/2011
Θεωρούμε τον πόνο ως σύμπτωμα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που το νευρικό σύστημα αναπτύσσει ανατροφοδοτούμενα κυκλώματα και ο ίδιος ο πόνος γίνεται μία τρομακτική ασθένεια. Ξεκινώντας με την ιστορία ενός κοριτσιού του οποίου ο στραμπουλιγμένος καρπός μετατράπηκε σε εφιάλτη, ο Έλιοτ Κρέιν μιλά για το πολύπλοκο μυστήριο του χρόνιου πόνου και κάνει μία ανασκόπηση...
08/07/2011
Οσοι εμφανίζουν αυτή τη διαταραχή ζουν διαρκώς τον εφιάλτη των αριθμών. Μιλάμε για το 7% του πληθυσμού! Η ώρα των μαθηματικών στο σχολείο είναι ο εφιάλτης του. Μπαίνει σχεδόν κάτω από το θρανίο για να μην τον σηκώσει ο δάσκαλος στον πίνακα όπου θα έχει να αναμετρηθεί με «τέρατα» όπως τα τρίγωνα και οι μαθηματικές πράξεις.
04/07/2011
Ερευνητές από την Ιαπωνία ανέπτυξαν ένα υπερ-ελαστικό κράμα μετάλλων το οποίο μπορεί να ανακτήσει την αρχική μορφή του ακόμη και αν εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες. Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώηρηση «Science», το νέο σούπερ-ελαστικό υλικό θα μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει τη βάση για κτίρια που θα αντέχουν στους σεισμούς.
29/06/2011
Πάνω από 9.000 μεγαβάτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος διείσδυσης των ΑΠΕ κατά 20% το 2020, και το υπάρχον επενδυτικό ενδιαφέρον επαρκεί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ωστόσο, πρέπει να ξεπεραστούν σημαντικά εμπόδια στη χρηματοδότηση, στις αδειοδοτικές διαδικασίες, στην πρόσβαση στα δίκτυα, στο χωροταξικό...
27/06/2011
Καθώς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο πασχίζουν να εξατομικεύσουν τις υπηρεσίες τους (συμπεριλαμβανόμενων των αποτελεσμάτων αναζητήσεων και ειδήσεων) στα προσωπικές μας προτιμήσεις, υπάρχει μια επικίνδυνη συνέπεια: Παγιδευόμαστε σε μια φούσκα φίλτρων και δεν δεχόμαστε πληροφόρηση που μπορεί να μας προσφέρει προκλήσεις ή να διευρύνει...