Εκπαιδευτικά Νέα

23/03/2012
Η εταιρία Intern Sushi από τις ΗΠΑ αλλάζει τον τρόπο που μέχρι σήμερα γίνονταν οι προσλήψεις από εταιρίες που αναζητούσαν νέα στελέχη. Αντί των ατελείωτων απρόσωπων Βιογραφικών που είχε να εξετάσει ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού πλέον μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας της αμερικάνικης εταιρίας έχει πρόσβαση στα Βίντεο των υποψηφίων στα οποία ο ενδιαφερόμενος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προσληφθεί.
20/03/2012
Η ΔΕΠ-Υ συναντάται στο 3% των παιδιών. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διαταραχής είναι διάσπαση της προσοχής, παρορμητικότητα και υπερκινητικότητα υπερβολικού βαθμού για την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού. Το πρόβλημα αυτό εκδηλώνεται στο σπίτι, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στο σχολείο και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του παιδιού ν’ ακολουθήσει οδηγίες (γραπτές ή προφορικές), να ολοκληρώσει τις εργασίες του σχολείου, να συμμετέχει...
16/03/2012
Σε αυτή την αστεία, απρόβλεπτη ομιλία από το TEDx, η συγγραφέας Τζένα ΜακΚάρθι μοιράζεται μαζί μας μια απροσδόκητη έρευνα σχετικά με το πώς λειτουργούν οι γάμοι (και συγκεκριμένα οι ευτυχισμένοι γάμοι). Μια συμβουλή: μην προσπαθήσετε να κερδίσετε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού.
16/03/2012
Το Xinis Academic Research Center εκπόνησε έρευνα με στόχο να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για βασικά συστατικά στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος. Συμπέρασμα: Η ιδιωτική εκπαίδευση και οι σπουδές στο εξωτερικό, μπορούν να αποτελέσουν ένα «μέσο» για την επαγγελματική αποκατάσταση των ελλήνων. Αναλυτικά...
12/03/2012
Ο αυτοέλεγχος μας βοηθά νε ελέγχουμε τα συναισθήματά μας αντί να μας ελέγχουν αυτά κάτι το οποίο πολλές φορές μπορεί να είναι καταστροφικό! Το σημαντικό είναι να κάνουμε τα συναισθήματά μας να δουλεύουν υπέρ μας και όχι εναντίον μας. Σκοπός μας είναι να επιλέγουμε την πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική ανταπόκριση σε κάθε περίπτωση.
29/02/2012
Σε δύσκολες περιόδους, η Εκπαίδευση αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο ανάπτυξης και εξασφάλισης καλύτερων προοπτικών στην αγορά εργασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η 14η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία που διεξάγεται από 2 ως 4 Μαρτίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας...
23/02/2012
Είστε εκπαιδευτής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και ασχολείστε με εκπαίδευση σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων ή επιχειρηματικότητας, ή επιθυμείτε να ασχοληθείτε με την εκπαίδευση επιχειρηματικότητας στο μέλλον και συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση (mentoring) σε επιχειρηματίες;
22/02/2012
Μαθαίνουμε να προσπαθούμε να ζούμε χωρίς να μετανιώνουμε. Αλλά γιατί; Xρησιμοποιώντας το τατουάζ της ως παράδειγμα, η Kathryn Schulz κάνει μια δυνατή και προτρεπτική πρόταση για το να επωφελούμαστε από αυτά που έχουμε μετανιώσει.
17/02/2012
Δραστηριοποιηθείτε στα social media: μη μένετε στάσιμοι. Αυτή είναι η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς που αναρωτιούνται αν πρέπει να δραστηριοποιηθούν στα social media. Στην προηγούμενή μου θέση ως Social Media Architect του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προσπαθήσαμε -και πιστεύω το καταφέραμε- να φέρουμε ένα σημαντικό αλλά «κλειστό» event...
15/02/2012
Θεωρούμε πως πρέπει να δουλεύουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά μπορεί να ισχύει το αντίστροφο; Σε αυτή τη γρήγορη και διασκεδαστική ομιλία από το TEDxBloomington, ο ψυχολόγος Σων Ακορ υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα η ευτυχία εμπνέει την παραγωγικότητα.
13/02/2012
Συζητάμε με τον image maker των εθνών, Σάιμον Ανχολτ, για το πώς θα καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας. Στην Ελλάδα, η συζήτηση για το πώς η χώρα θα ορίσει την ταυτότητά της στη μετά την κρίση εποχή, έχει ήδη ξεκινήσει. Η εικόνα της έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα που δυστυχώς αφαιρεί αξία από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.
10/02/2012
The courage to create ή αλλίως Το Θάρρος να Δημιουργείς είναι ο θεματικός άξονας του φετινού TEDx Thessaloniki 2012. Σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη οι διοργανωτές αποκάλυψαν και δυο απο τους ανθρώπους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση και θα συνομιλήσουν με...
08/02/2012
Η εργασιακή εξουθένωση έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται να εκτελέσουν όλο και μεγαλύτερο όγκο εργασίας σε πιο σύντομο χρόνο. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω κρίσης, όπου όσο οι απολύσεις αυξάνονται, τόσο αυξάνεται και...
02/02/2012
Το ηγετικό site στην εύρεση εργασίας kariera.gr, μέλος του δικτύου CareerBuilder με σταθερές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καινοτομεί για ακόμη μια φορά διοργανώνοντας την 1η Online έκθεση εκπαίδευσης στην Ελλάδα, το Virtual Education Fair.
01/02/2012
Για ένα χρόνο, ο Α.Ι.Τζέικομπς ακολούθησε όσο μπορούσε κάθε συμβουλή σε θέματα υγείας - από τη χρησιμοποίηση αντιηλιακής κρέμας με τη μεζούρα, μέχρι τη χρησιμοποίηση προστατευτικού κράνους για ποδήλατο κατά τη διάρκεια ψωνίσματος. Στο TEDMED, μοιράζεται τα θαυμαστά πράγματα που έμαθε.
31/01/2012
Μια νέα Εκπαιδευτική Πύλη που απευθύνεται σε Καθηγητές και Εκπαιδευτικούς όλων των Βαθμίδων κοσμεί εδώ και μερικούς μήνες το ελληνικό διαδίκτυο. Το Kathigitis.org συγκεντρώνει καθημερινά όλη την ειδησεογραφία που ενδιαφέρει την εκπαιδευτική κοινότητα. Γρήγορα & εύκολα οι επισκέπτες ενημερώνονται για όλα τα τελευταία νέα.
25/01/2012
Και, ναι, καλωσορίσαμε το 2012! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο βάρος φέρνεις στην νέα χρονιά από καταστάσεις που σε έχουν πληγώσει στο παρελθόν; Συζητώντας στο coaching, καθημερινά, βλέπω ότι όλοι μας έχουμε πληγωθεί από άλλους ανθρώπους στο παρελθόν.
20/01/2012
Καθημερινά παίρνουμε αποφάσεις με θετικές ή αρνητικές συνέπειες για το μέλλον μας (Τί θα γίνει αν δεν βουρτσίσω τα δόντια μου μια φορά;). Ο Daniel Goldstein φτιάχνει εργαλεία που μας βοηθούν να φανταστούμε τον εαυτό μας στο μέλλον, έτσι ώστε να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον μας.
19/01/2012
Εχετε πολύ καλή αίσθηση του χρόνου; Αυτό μπορεί να σας κάνει συνεπείς στα ραντεβού σας και να διευκολύνει την καθημερινότητά σας αλλά, όπως φαίνεται από μια νέα μελέτη, ενδέχεται επίσης να σας χαρίζει ένα ακόμη πλεονέκτημα: αυξημένη μαθηματική ικανότητα.
16/01/2012
Πολλοί επαγγελματίες έχουν μια βασική ιδέα για το τι θέλουν να πετύχουν στην καριέρα τους. Μπορεί να θέλουν να κλείσoυν περισσότερες πωλήσεις, να κερδίζουν υψηλότερο εισόδημα, ή να αλλάξουν επάγγελμα. Γιατί όμως τις περισσότερες φορές μπορεί να μην επιτυγχάνουν αυτούς τους στόχους; Γιατί ευφυείς και εργατικοί άνθρωποι δεν επιτυγχάνουν την επιτυχία που τους αξίζει;