Εκπαιδευτικά Νέα

24/09/2012
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός της Future Business School με Δώρα Υποτροφίες για Σεμινάρια στην Αθήνα.
12/09/2012
Κερδίστε υποτροφίες σε Σεμινάρια της Future Business School στην Αθήνα. O εκπαιδευτικός φορέας Future Business School στην Αθήνα (Περιστέρι) www.futurebs.gr αποτελεί μια δυναμική και πρωτοποριακή πρόταση στον χώρο της
11/09/2012
Γεννιόμαστε για να είμαστε αισιόδοξοι, παρά ρεαλιστές; Η Τάλι Σάροτ μοιράζεται τη νέα της έρευνα που υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλός μας είναι δικτυωμένος ώστε να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων -- και πως αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο αλλά και ωφέλιμο.
27/08/2012
Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στην Δημοσιότητα τις Βάσεις Εισαγωγής 2012 για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι μπορούν να τα δούν στην σελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
29/06/2012
Για ποιο λόγο είναι το 'x' το σύμβολο για κάτι άγνωστο; Σε αυτήν την σύντομη και χιουμοριστική παρουσίαση, ο Τέρι Μουρ δίνει μία απάντηση που εκπλήσσει.
23/05/2012
Η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από 24 έως και 27 Μαϊου 2012 στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο κέντρο της πόλης. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Σερβία.
16/05/2012
Σε μια κουλτούρα όπου η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια θεωρούνται τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, η εσωστρέφεια μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμα και ντροπιαστική. Αλλά, όπως ισχυρίζεται η Σούζαν Κέιν σε αυτή την παθιασμένη ομιλία, οι εσωστρεφείς διαθέτουν εξαιρετικά ταλέντα και δυνατότητες και θα πρέπει να ενθαρρύνονται και να τιμώνται.
03/05/2012
Όσοι μαθαίνουν μία δεύτερη γλώσσα πέρα από την μητρική τους, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και τις νοητικές ικανότητές τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μία ευεργετική μορφή εκπαίδευσης του εγκεφάλου, που ωφελεί την προσοχή, την μνήμη κ.α.
27/04/2012
Ο όρος συμβουλευτική υποδηλώνει ότι «κάποιος δέχεται ή δίνει συμβουλή». Στην πραγματικότητα όμως η συμβουλευτική δε χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο και δεν έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών σε κάποιον. Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία αλληλοεπικοινωνίας που σκοπός της είναι η παροχή βοήθειας σε ένα άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους.
23/04/2012
Κάποτε η αλλαγή στη ζωή και την επαγγελματική μας καριέρα ήταν σπάνιο φαινόμενο. Σήμερα είναι καθημερινότητα! Οι αγράμματοι του μέλλοντος δεν είναι αυτοί που δεν θα ξέρουν να διαβάζουν, αλλά αυτοί που δεν θα ξέρουν να μαθαίνουν να ξεμαθαίνουν και να ξαναμαθαίνουν. Κάπως έτσι περιγράφει ο Alvin Toffler (φουτουριστής, οπαδός της επανάστασης, των καινοτομιών αλλά και συγγραφέας βιβλίων με θέματα οικονομίας τους μέλλοντος), τον τρόπο με τον οποίο...
19/04/2012
Το εξαήμερο 23-28 Απριλίου το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (PIERCE – DEREE – ALBA) γιορτάζει για πρώτη φορά την «Εβδομάδα Αειφορίας» (Sustainability Week) με μια πλούσια ποικιλία δραστηριοτήτων γύρω από το φυσικό περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με αυτό. Η «Εβδομάδα Αειφορίας» είναι αποτέλεσμα της διαρκούς και συντονισμένης προσπάθειας του Κολλεγίου να ενθαρρύνει τη μελέτη του περιβάλλοντος καθώς και να καταστεί το ίδιο φιλικότερο προς το περιβάλλον.
18/04/2012
Η Google παρουσίασε ένα ζευγάρι γυαλιά που συνδέονται με το διαδίκτυο. Η Google αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εξέλιξη αυτού του project για να λάβει πολύτιμα σχόλια που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρουσιάζει μερικές concept φωτογραφίες και ένα βίντεο για να δείξει πως η ίδια οραματίζεται το μέλλον και τα πράγματα που η τεχνολογία αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε στο μέλλον.
12/04/2012
Όλο και περισσότερες εταιρείες, έχοντας συνειδητοποιήσει τα οφέλη της συστηματικής Διαχείρισης Έργων (Project Management), θέλουν να την εισάγουν μέσα στις διαδικασίες τους. Έτσι, αποφασίζουν να στείλουν τους υπαλλήλους τους να εκπαιδευτούν στην διαχείριση έργων, ή, πολλές φορές, μόνο σε κάποιο λογισμικό διαχείρισης έργων. Οι εκπαιδευμένοι πλέον υπάλληλοι επιστρέφουν με μεγάλες προσδοκίες και όρεξη, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες...
06/04/2012
Έχουμε ξοδέψει τους φυσικούς μας πόρους; Έχουμε γεμίσει όλο το χώρο πάνω στη Γη; O Πολ Γκίλντιγκ δηλώνει πως ναι, και περιγράφει το ενδεχόμενο για καταστροφικές συνέπειες, σε μια ομιλία που είναι εξίσου τρομακτική όσο είναι απρόσμενα ελπιδοφόρα.
04/04/2012
Σημερινό θέμα συζήτησης στο Live Education Talk το Life Coaching. Θα συζητήσουμε σήμερα στις 15.00 ώρα ζωντανά μαζί με την Στήριξη που ειδικεύεται σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Life Coaching. Συνδεθείτε Δωρεάν, ενημερωθείτε ζωντανά και κάντε τις δικές σας ερωτήσεις Online.
03/04/2012
Συνεχίζονται σήμερα τα Live Education Talks με δυο νέες ζωντανές συζητήσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε Online και να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις. Στις 14.00 ώρα η Οικονομοτεχνική θα μιλήσει για την εκπαίδευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις 15.00 ώρα η Learning Evolution θα μιλήσει για την Επιχειρηματικότητα και τα 10 χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν επιτυχημένους Επιχειρηματίες.
02/04/2012
Ξεκινάει επίσημα σήμερα το Live Education Talk με τις πρώτες δυο Live συζητήσεις. Ενημερωθείτε ζωντανά και κάντε τις δικές σας εωτήσεις. Στις 14.00 ώρα η Future Business School θα μας μιλήσει για το Internet Marketing & Web Design. Στις 15.00 ώρα η Cad Studies θα μας μιλήσει για το πως επιλέγουμε το κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα Cad.
02/04/2012
Παρακαλουθήστε την ερχόμενη εβδομάδα συζητήσεις για προγράμματα εκπαίδευσης και Σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν και κάντε ζωντανά τις ερωτήσεις σας. Πέντε εκπαιδευτικοί φορείς θα μιλήσουν για το Internet Marketing & Web Design, τα Σχεδιαστικά Προγράμματα Cad, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργεις, την Επιχειρηματικότητα και το Life Coaching.
26/03/2012
Είναι πέντε – μία από κάθε Ηπειρο –, είναι επιστήμονες και λαμβάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μια μεγάλη τιμητική διάκριση. Η Jill Farrant από τη Νότια Αφρική, η Suzana Lopez από το Μεξικό, η Bonnie Bassler από τις ΗΠΑ, η Ingrid Scheffer από την Αυστραλία και η Frances Ashcroft από τη Βρετανία τιμώνται με το εφετινό Διεθνές Βραβείο L'Οreal - UNESCO των Επιστημών Ζωής.
23/03/2012
Το Semifind.gr στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του ξεκινάει την νέα υπηρεσία Live Education Talk. Παρακολουθήστε Live Συνεντεύξεις με Φορείς Εκπαίδευσης που παρουσιάζουν τα Προγράμματα Εκπαίδευσης που παρέχουν και απαντούν ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Οι πρώτες συνεντεύξεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα 2 Απριλίου 2012. Αναλυτικά...