Εκπαιδευτικά Νέα

18/10/2013
To BusinessBooks σε συνεργασία με το semifind σας χαρίζει ένα εκπτωτικό κουπόνι! Το BusinessBooks.gr αποτελεί ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Διαθέτει στο αναγνωστικό κοινό πάνω από 5.000 τίτλους αποκλειστικά επιχειρησιακών βιβλίων, τα οποία καλύπτουν σε βάθος τις εξής κατηγορίες
27/09/2013
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διαρκώς αυξανόμενη τάση φυγής υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Το φαινόμενο αυτό συχνα ορίζεται ως brain drain μάλιστα λόγω της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής επάρκειας των εν δυνάμει "μεταναστών".
16/09/2013
Η Athens Coaching Academy κληρώνει για 2 τυχερούς Υποτροφίες σε Προγράμματα Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο Life & Business Coaching.
12/09/2013
Μπροστά στο ρευστό οικονομικό τοπίο και διαβλέποντας τις διεθνείς τάσεις στην αγορά εργασίας, κρίνεται πιο καίριο από ποτέ το ερώτημα για τα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν αυξανόμενη ζήτηση στην μελλοντική αγορά εργασίας.
20/08/2013
Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον παρουσιάζει 3 αρχές, σημαντικές για την πρόοδο του ανθρώπινου μυαλού, και περιγράφει πώς η τρέχουσα εκπαίδευση δουλεύει εναντίον τους. Σε μια αστεία, ανατρεπτική ομιλία, μας λέει πώς να βγούμε από την εκπαιδευτική Κοιλάδα του Θανάτου που τώρα αντιμετωπίζουμε και πώς να γαλουχήσουμε τις νεότερες γενιές μέσα σ' ένα κλίμα δυνατοτήτων.
04/07/2013
Τι συμβαίνει όταν ένα όνειρο που είχατε από παιδιά δεν πραγματοποιείται; Καθώς η Λίζα Μπου προσαρμόστηκε σε μια νέα ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες, στράφηκε στα βιβλία για να διευρύνει το μυαλό της και να δημιουργήσει ένα νέο μονοπάτι για την ίδια. Σ' αυτήν την υπέροχη, προσωπική ομιλία για τη μαγεία των βιβλίων, μοιράζεται τη μοναδική της προσέγγιση για την ανάγνωση.
14/06/2013
Το Semifind.gr ανακοινώνει έναν νέο Διαγωνισμό και κληρώνει 8 Βιβλία του Γιώργου Μαρκάκη για τους αναγνώστες του.
10/06/2013
Με αφετηρία τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία και την περιορισμένη εώς ανύπαρκτη πλέον πρόσβαση στο δημόσιο, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία χιλιάδων οικογενειών διαμορφώνονται οι επιλογές και οι σπουδές των μαθητών και των νέων ανθρώπων για τα επόμενα χρόνια.
31/05/2013
Ένα από τα αγωνιώδη ερωτήματα που βασανίζει συχνά μαθητές και γονείς είναι για τα επαγγέλματα τα οποία θα έχουν θετικές προοπτικές τα επόμενα χρόνια στην αγορά εργασίας. Εδώ αξίζει να γίνει μια επισήμανση η οποία έχει να κάνει με το εξής. Τα επαγγέλματα αυτά τα οποία συχνά αναφέρονται ως επαγγέλματα του μέλλοντος δε σημαίνουν αυτόματα μια «μαγική» εύρεση εργασίας αλλά στην ουσία υποδηλώνουν αυξανόμενη ζήτηση και περαιτέρω δημιουργία θέσεων εργασίας. Βασική προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση όμως, είναι, το επάγγελμα αυτό να ταιριάζει με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του εκάστοτε ενδιαφερομένου.
23/05/2013
Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικούς ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης κάτω από την συνεχή εποπτεία έμπειρων ψυχολόγων εκπαιδευτών.
23/05/2013
Το Semifind παρουσιάζει στους φίλους της λογοτεχνίας την Νουβέλα του Γιώργου Μαρκάκη με τίτλο: Ξύπνα, Ώρα για Ύπνο (Εκδόσεις: Οδός Πανός - Σιγαρέτα).
22/05/2013
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα Αποτελέσματα Voucher από την Επιταγή Εισόδου για άνεργους έως 29 ετών.
13/05/2013
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 18:00, εκδήλωση με θέμα “Αντίθετα στο ρεύμα των καιρών: Δημιουργικότητα και Αλληλοϋποστήριξη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη).
10/05/2013
Ενημερωθείτε τώρα στο www.doreanseminaria.gr για επιδοτούμενα Σεμινάρια, Δωρεάν και Επαγγελματική Κατάρτιση.
09/05/2013
Δείτε το παρακάτω Βίντεο της Ναυτεμπορικής από την νέα της ενότητα Business Tips σχετικά με Συμβουλές επικοινωνίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
29/04/2013
Δεν χρειάζεται να κάνεις τους ανθρώπους να πληρώσουν για τη μουσική, υποστηρίζει η Αμάντα Πάλμερ. Επέτρεψέ τους το. Σε μια παθιασμένη ομιλία που ξεκινάει απο την εποχή που δούλευε ως καλλιτέχνης του δρόμου (δώστε ένα δολάριο στο καπέλο για την δίμετρη νύφη!) εξετάζει την σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού.
15/04/2013
Η ιδέα της White Space να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική εμπειρία με υψηλότατο επίπεδο ομιλητών και δωρεάν είσοδο για το κοινό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας τον αριθμό των 1900 συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν όλοι φοιτητές.
02/04/2013
Το Business Books σας προτείνει τα καλύτερα βιβλία που καλύπτουν τομείς Λογιστικής, Διοίκησης, Marketing, Πληροφορικής, Οικονομίας κ.ά. Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι.
22/03/2013
Ο Τζεφ Σμιθ πέρασε έναν χρόνο στη φυλακή. Αλλά αυτό που ανακάλυψε εκεί μέσα δεν ήταν αυτό που περίμενε -- είδε την απεριόριστη επινοητικότητα και την επιχειρηματική αντίληψη των συγκρατουμένων του. Ρωτάει γιατί δεν έχουμε αξιοποιήσει αυτό το επιχειρηματικό δυναμικό ώστε να βοηθήσουμε τους αποφυλακισμένους να συνεισφέρουν στην κοινωνία από τη στιγμή που βγαίνουν;
13/03/2013
Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είχαν οι μικροί μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Λωζάννης, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Το βιβλίο παρουσίασε ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης και η συγγραφέας του βιβλίου Σγουρή Γεωργιάδη.