Εκπαιδευτικά Νέα

06/06/2014
Είναι δεδομένο ότι κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει και το δικό του σκοπό ύπαρξης και η επικοινωνιακή στρατηγική μέσα από καθένα από αυτά είναι διαφορετική. Ακόμα πιο περίπλοκο είναι το σενάριο όπου περισσότερα του ενός κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να συνδυαστούν σε μια εταιρική καμπάνια. Κάτι που, σε συνδυασμό με τον καταιγισμό της πληροφορίας αλλά και την ένταση και διεθνοποίηση του ανταγωνισμού, αλλάζει τον ορισμό «αποτελεσματική» για τις επικοινωνιακές καμπάνιεςσε βαθμό που μόνο επαγγελματίες του είδους να μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση με επιτυχία.
04/06/2014
Οσοι μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες εμφανίζουν μειωμένη νοητική έκπτωση. Οσες περισσότερες ξένες γλώσσες μαθαίνει κάποιος σε οποιαδήποτε ηλικία τόσο περισσότερο προστατεύει την καλή νοητική του λειτουργία.
27/05/2014
Πριν από ένα χρόνο, η Άμπα Νταουεσάρ ζούσε στο σκοτεινό Μανχάταν, μετά από τον τυφώνα Σάντυ, ψάχνοντας ηλεκτρική ενέργεια για να συνδεθεί. Ως μυθιστοριογράφος, αναρωτιέται: έχουν οι ζωές μας προσκολληθεί τώρα στον αγώνα για ψηφιακή σύνδεση, ενώ εμείς χάνουμε την πραγματική ουσία; Και πώς ο χρόνος, οι στιγμές κι οι εμπειρίες διαφοροποιούνται στον ψηφιακό κόσμο σε σχέση με τον πραγματικό;
21/05/2014
Το κορυφαίο Portal Εκπαίδευσης Semifind.gr , μετά από πενταετή πετυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο παρουσιάζει το νέο του project - Jobfind.gr - που δραστηριοποιείται στο χώρο της Εργασίας. Πρόκειται για ένα πραγματικά καινοτόμο εργαλείο στη διάθεση της Διοίκησης & της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
05/05/2014
Το Business & Life Changers είναι το μοναδικό συνέδριο το οποίο εστιάζεται στην επιχειρηματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη μέσα από την δυναμική της αλλαγής. Γνωρίστε εταιρίες και επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις αλλαγές οι οποίες συντελούνται στο επαγγελματικό περιβάλλον και κατά πόσο αυτές συνδέονται με αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο.
08/03/2014
Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης για την Εκπαίδευση η οποία διεξάγεται 14-16 Μαρτίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκινάει το παιχνίδι γνώσεων.
19/02/2014
Η EpsilonNet σας προσκαλεί στη Δωρεάν Εκδήλωση με τίτλο: Ο ρόλος των Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης στην αγορά εργασίας.Ευέλικτές μορφές εργασίας, Επιταγή Εργασίας Οι Σ.Σ.Ε. στο επίκεντρο.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 22/02/14, THE MET HOTEL, 10:30-13:00.
30/12/2013
Η Globalgreece ανακοίνωσε 10 επιχειρηματικές ιδέες για το 2014. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Globalgreece ο πιο σίγουρος τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα, είναι όπως πάντα, να εντοπίσει και να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Οι ιδέες που αναλύονται παρακάτω, στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και τάσεις που αυξάνονται ραγδαία, προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητας.
20/12/2013
Το Semifind.gr - Education Portal, ένα από τα μεγαλύτερα Portal στον χώρο της Εκπαίδευσης, αναζητά άτομο ηλικάς 25-30 ετών για την κάλυψη θέσης στο Γραφείο της Θεσσαλονίκης.
17/12/2013
Ο Aπόλλο Ρόμπινς, ο καλύτερος πορτοφολάς στον κόσμο όπως τον αποκαλούν, μελετάει τις παραξενιές της ανθρώπινης συμπεριφοράς καθώς κλέβει το ρολόι σας. Σε μια ξεκαρδιστική παρουσίαση, ο Ρόμπινς δειγματίζει από τον «μπουφέ» του κοινού του TEDGlobal 2013, δείχνοντας τους πώς τα ελαττώματα της αντίληψής μας καθιστούν δυνατό να βουτάει ένα πορτοφόλι και να το αφήνει στον ώμο του ιδιοκτήτη του, καθώς αυτοί παραμένουν ανίδεοι.
09/12/2013
Η e-Learning Expo, η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση για την ηλεκτρονική μάθηση, πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013 στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), καλώντας τους επισκέπτες της να γνωρίσουν τις δυνατότητες και τις λύσεις που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
04/12/2013
H e-Learning Expo σε συνεργασία με την Accenture Ελλάδος διοργανώνουν την «Ημέρα Καριέρας» στην e-Learning Expo 2013. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν το βιογραφικό τους και να διεκδικήσουν μια θέση στην Accenture, τη μεγαλύτερη εταιρία συμβουλευτικής, υπηρεσιών τεχνολογίας και outsourcing.
04/12/2013
Η ομάδα του Fouseytube στις ΗΠΑ κατέγραψε με κάμερα τις αντιδράσεις μαθητών οι οποίοι ήταν παρόντες σε (στημένο) περιστατικό Σχολικού Εκφοβισμού.
03/12/2013
Άγχος. Κάνει την καρδιά σας να βροντοχτυπά, την αναπνοή σας να επιταχύνεται και το μέτωπό σας να ιδρώνει. Ενώ το άγχος έχει μετατραπεί σε εχθρό δημόσιας υγείας, νέα έρευνα προτείνει πως το άγχος μπορεί να σας κάνει κακό μόνον εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο. Η Ψυχολόγος Κέλλυ ΜακΓκόνιγκαλ μας παροτρύνει να δούμε το άγχος θετικά και μας εισάγει σ' έναν αφανή μηχανισμό για τη μείωση του άγχους: προσεγγίστε τους άλλους.
25/11/2013
Κατόπιν των ενεργειών του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους σπουδαστές της «MASTER D» πως ο Όμιλος ΚΟΡΕΛΚΟ, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, έχει προσφερθεί αφιλοκερδώς να τους προσφέρει υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
21/11/2013
Την Τρίτη 12/11 στην τελετή απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας (ΣΔΕ) για το έτος 2013, βραβευτήκαμε με το Αριστείο Εταιρικής Υπευθυνότητας στην κατηγορία Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας για τα 13 Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας που οργανώσαμε και στα οποία εκπαιδεύτηκαν πάνω από 800 συμμετέχοντες.
13/11/2013
Στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου με τίτλο: Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης.
11/11/2013
Η Διεθνής Έκθεση e-Learning Expo 2013 θα διεξαχθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2013 στο συνεδριακό χώρο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με θέμα: Καινοτομία στην εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες.
06/11/2013
Στα πλαίσια της προώθησης του εκπαιδευτικού DVD “Τεχνικές Πώλησης” με ομιλητή τον Γιώργο Ραλλάκη, που εξέδωσε η LearningEvolution.gr δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους φίλους μας να παρακολουθήσουν τη πρώτη παρουσίαση του DVD, διάρκειας 83 λεπτών περίπου
25/10/2013
Η Carol Kauffman (2006), βασισμένη σε πειραματικές έρευνες για τα συναισθήματα, υποστήριξε ότι η Θετική Ψυχολογία είναι η καρδιά του Coaching. Αν και θεωρώ υπερβολική αυτή τη διατύπωση, στη βάση της, παραμένει αληθινή και ουσιαστική. Ναι, η θετική ψυχολογία αποτελεί μία από τις πηγές γνώσης και νοήματος του Coaching και αναδεικνύει πόσα επιτεύγματα μπορούν να προκύψουν από την ενίσχυση των θετικών μας συναισθημάτων. Η ανάπτυξη και η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε πολύπλοκα περιβάλλοντα όπως το επιχειρησιακό, απαιτεί την καλλιέργεια θετικής ενέργειας. Τι σημαίνει όμως αυτό και πώς καταλήξαμε σε μια τέτοια άποψη;